01-08-2008, 22:54 | #1 |
RESULULLAH (SAV) BUYURUYOR Kİ;
"Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak.Bunlardan, yetmişikisi, doğru yoldan saparak, cehenneme gidecek.Bir fırkası, benim ve Ashabımın izinde, doğru yolda kalacaktır" buyurdu.Doğru yolda kalan bu fırkaya Ehl-i sünnet denildi... "Ashabımın herbiri gökteki yıldızlar gibidir.Hangisine uyarsanız, Allahü tealanın sevgisine kavuşursunuz"... "Ashabımdan birini seb' edenlere, söğenlere, Allahü teala, melekler ve bütün insanlar la'net etsin!"... "Ashabım için birşey söylerken Allaü tealadan korkunuz!"... "Peygamberlerden sonra (as) Ebubekirden (r.a) daha üstün bir kimse üzerine güneş doğmamış ve batmamıştır"... "Allahü teala göğsüme akıtdığı ilmlerin hepsini, Ebubekir'in (r.a) akıtdım"... "Benden sonra peygamber gelseydi, Ömer (ra) peygamber olurdu"... "Her peygamberin Cennette bir arkadaşı vardır.Benim arkadaşım da, Osmandır"... "Ben ilmin şehriyim.O şehrin kapısı Ali'dir (r.a)"... "Aliye bakmak ibadetdir.Aliyi inciten, beni incitmiş gibidir"... "Münafıkların kalbinde şu dört kimsenin muhabbeti bir araya gelmez:Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali"... "Ehl-ibeytim, Nuh aleyhisselamın gemisi gibir.Onlara tabi olan, selamet bulur.Geri kalanı helak olur"... "Sizin iyileriniz, benden sonra Ehlibeytime iyilik edenlerdir"... "Ashabım için, Allahü tealadan korkunuz! Ashabıma dil uzatmayınız"... "Ashabımı kötülemeyiniz! Uhud dağı kadar altın sadaka verseniz, Ashabımdan birinin yarım mü'd sadakasının sevabına kavuşamazsınız!"... "Hasan ve Hüseyin, Cennet gençlerinin üstünüdür.Babaları ise, daha üstündür"... "Allahü teala, hiçbir Peygamberine vermediği kerametleri bana verir.Kıyamette mezardan, önce kalkarım, Allahü teala, dört halifeni çağır buyurur.Onlar kimdir ya Rabbi? derim.Ebubekirdir buyurur.Yer yarılıp Ebubekir, herkesten önce mezardan çıkar.Sonra Ömer, sonra Osman, sonra Ali kalkar"... "Yemin ederim ki, Osman, ümmetimden yetmişbin kişiye şefaat ederek, cehenneme girmekten kurtulacaktır"... "On kişi cennettedir:Ebubekir ve Ömer ve Osman ve Ali ve Talha ve Zübeyr ve Abdurrahman bin Avf ve Ali bin Ebi Talib ve Sa'd bin Ebi Vakkas ve Ebu Ubeyde bin Cerrah"... "Benden sonra Ebubekir ve Ömer'e itaat ediniz!"... "Fatımayı Ali'den daha çok seviyorum ve Ali bana Fatımadan daha çok kıymetlidir"... "Ya Rabbi! Mu'aviyeye ilim ve hesap öğret! Onu azabından koru! Ya rabbi! Onu memleketlere hakim kıl!"... "Sırat köprüsünden en kolay geçecek olanınız, Ehl-beyti ve Ashabımı en çok seveninizdir"... "Ashabıma düşmanlık yapmaktan sakınınız! Allahtan korkunuz.Onları seven beni sevdiği için sever.Onlara düşmanlık eden bana düşmanlık etmiş olur.Onları incitmiş olan beni incitmiş olur.Beni inciten de elbette Allahu tealaya incitir"...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-09-2008, 12:00 | #2 |
Allah c.c razı olsun
+ |
|
01-09-2008, 13:11 | #3 |
Allah (c.c) razı olsun paylaştığınız için..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|