OSMAN BAYDEMİRİ KORKU SARMIŞ
‘DİYARBAKIR KALEDİR, VERMEYİZ’
Konuşmaların ardından salonda bulunanların yazılı olarak ilettiği soruları yanıtlayan Baydemir, kendilerini siyaset yapmakla suçlayan Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Baydemir, ‘Kale’ olarak nitelediği Diyarbakır’ı yerel seçimlerde kimseye kaptırmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Başbakan, yerel yönetimlerimizi, belediyelerimizi siyaset yapmakla eleştiriyor. 22 Temmuz seçimlerine kadar, evet doğrudur siyaseti ve hizmeti birlikte yürüttük. Ben siyaset ve hizmeti birlikte yürüttüm, dolayısıyla siyaset yaptım. Ama ‘Oh’ yaptım. Parlamentoda temsilde, adalette ciddi bir hata vardı. Bu nedenle pek çok talep belediye başkanları üzerinden yaşam bulup ifade ediliyordu. AKP’nin Sayın Başbakan'ı ‘Diyarbakır başta olmak üzere bazı DTP’li belediyeleri istiyorum’ dediğini görüyoruz. Bu kentler acaba 81 vilayet içerisinde olan kentler değil mi? Seçime 15-16 ay kala DTP'li belediyeleri istemek ne anlama geliyor. Çok açık ve net söylüyorum bu hizmet aşkı değildir. Bu tam da siyasetin kendisidir. Ama Sayın Başbakan unutuyor galiba, kendisi 81 vilayetin Başbakanıdır. Ama kendisini buraların Başbakan’ı olarak görmüyorsa, bu kendisinin sorunudur. Bize göre Diyarbakır kaledir, biz Diyarbakır’ı vermeyiz.”
|