AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-15-2008, 18:22   #1
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
Standart Hayrünnisa Gül'e hizmet eden Türk garson işten atıldı
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Washington ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül’ün bakan eşleriyle birlikte Cafe Milano isimli restorana gittiğine dair haberler, restoranda çalışan Türk garson Kerem Çelik'i işinden etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı George Bush’un bir araya geldiği geçen hafta salı günü Türk Büyükelçiliği, Washington’un sosyetik restoranı Cafe Milano’yu arayarak Hayrünnisa hanım ve bakan eşleri için akşam yemeği rezervasyonu yaptırdı. Restoran yönetimi bu durum üzerine o günkü görevi öğle yemeğiyle sona eren Türk garson Kerem Çelik’ten Türk heyete de hizmet etmesini istedi. Akşam geç saatlerde restorana gelen heyete hizmet eden garson Kerem Çelik, yemekle ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine restoran yönetimi tarafından çağrılarak işinden atıldı.

BİLGİLERİN MEDYADA YER ALMASINDAN SORUMLU TUTULDU
Restoran yönetiminin kendisini çağırarak Türk Büyükelçiliği’nden üst düzey bir ismin bu konuda şikayette bulunduğunu söylediklerini belirten Kerem Çelik, ‘Masada ne yendiği, hesabın ne kadar olduğu, ne kadar bahşiş ödendiği ve faturanın büyükelçiliğe gönderildiği bilgilerini’ sızdırmakla suçlandığını söyledi.

HEDEFİ PİLOT OLMAKTI
ABD’de yarım bıraktığı pilotluk eğitimini tamamlamak için garsonluk yaptığını söyleyen Kerem Çelik, “4 ay daha garsonluk yaparak gerekli parayı temin etmeyi istiyordum'' dedi. Ancak Çelik’in hayali Hayrünnisa Hanım’ın ziyareti üzerine şimdilik suya düştü.

Kaynak:Milliyet

Yunus_Emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-15-2008, 19:17   #2
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Restoran ilke sahibiymiş demek ki...Ne diyelim, bizi ilgilendiren bir şey yok gibi...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:39   #3
Kullanıcı Adı
MaU_95
Bu tarz buram buram provakasyon kokan haberleri buraya koymanın manasını çözemedim! Başlığa bakın sanki Hayrünnisa Hanım kovdurmuş gibi, sonunda da pilot olacakmış felan duygu sömürüleri...

Milliyet'in her zamanki taktikleri, çamur at izi kalsın. Bu tarz haberleri görmek istemiyorum şahsım adına. Faydalı haberleri getirin koyun.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2008, 23:41   #4
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
Alıntı:
alikece Nickli Üyeden Alıntı
Bu tarz buram buram provakasyon kokan haberleri buraya koymanın manasını çözemedim! Başlığa bakın sanki Hayrünnisa Hanım kovdurmuş gibi, sonunda da pilot olacakmış felan duygu sömürüleri...

Milliyet'in her zamanki taktikleri, çamur at izi kalsın. Bu tarz haberleri görmek istemiyorum şahsım adına. Faydalı haberleri getirin koyun.
Arkadasim biraz saygili ve seviyeli konusursan sevinirim.Bu konuda ne suclama ne pravakasyon kokan hicbirsey yok.
Alt 01-15-2008, 23:54   #5
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:
Yunus_Emre Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Arkadasim biraz saygili ve seviyeli konusursan sevinirim.Bu konuda ne suclama ne pravakasyon kokan hicbirsey yok.
[b]Yaptığım seviyesizliği gösterirseniz mutlu olurum. Kusura bakmayın Milliyet'e saygımı yitireli çok oluyor. Ha eğer siz burdaki provakasyonu göremiyorsanız, daha net bakmanızı öneririm.

Öğrenin bunları, bunlar taktiktir, yıpratma çabalarıdır, başlığı ver gerisini salla okurlarsa bir de duygu sömürüsü yap, insanlar unutur, haberin verdiği duygu kalıcıdır. Sayın Gül'ün garsonun kovulması ile doğrudan bir alakası yok ama başlık nasıl? Başlık neden "Bilgileri sızdıran türk garson işten atıldı." değil? O zaman garson kötü gibi olacaktı değil mi? Ama bakın başlığa, duygu sömürüsüne.
Bunlar ince taktikler.
Alt 01-15-2008, 23:58   #6
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
"Anadolu'nun bağrından kopup gelen yağız delikanlı bir yandan doktorluk okuyor, öte yandan da ekmek peşinde koşuyordu; ama işinden atıldı."cı bir yaklaşım var burda Yunus Emre.Alikece hocamın da dediği gibi ben de çok masum bakamadım bu habere açıkçası. Yanlış anlaşılma olmasın, senden dolayı değil, haber kaynağı Milliyet ve haber içeriği "pis kokulu" olduğu için.
Alt 01-16-2008, 00:03   #7
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
Ben sadece haberi paylasmak istedim.Ayrica milliyet gazetisini bende okumam ve sevmem."alikece" arkadasimiz beni sucluyormus gibi bir mesaj atti ben ona tepki gosterdim.
Alt 01-16-2008, 00:07   #8
Kullanıcı Adı
MaU_95
Sorumluluk alırsanız eleştirilirsiniz de bunda kızacak bişey yok. Haberleri daha iyi süzmenizi tavsiye ederim.
Alt 01-16-2008, 00:15   #9
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
Alıntı:
Sorumluluk alırsanız eleştirilirsiniz de bunda kızacak bişey yok. Haberleri daha iyi süzmenizi tavsiye ederim.
Bu konuyu acmakla sorumlulugun alakasi yok.Haberleri ben iyi arastiriyorum ve suzuyorum tavsiyeniz icin tesekkur ederim.
Alt 01-16-2008, 00:16   #10
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
Yunus_Emre Nickli Üyeden Alıntı
Ben sadece haberi paylasmak istedim.Ayrica milliyet gazetisini bende okumam ve sevmem."alikece" arkadasimiz beni sucluyormus gibi bir mesaj atti ben ona tepki gosterdim.
Hocam sen devam et haber eklemeye.Ayrıca bence bunları da görelim okuyalım.Bunlara gidip bayiden alıp para vermiyoruz.dolayısıyla ne yaptıklarını ne ettiklerini bilelim ki ona göre kuşanalım ;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)