AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-18-2008, 21:41   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Başörtüsü siyasi simge değildir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açıklamalarına ilişkin, ''Yargı mensuplarının başörtüsü konusundaki değerlendirmeleri üzerinden siyaset yapmayı düşünmüyoruz'' dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, MHP olarak Türkiye'nin gündeminde olan ve yüksek öğretimde başörtüsünden dolayı eğitim alamayan kız öğrenciler için bir öneride bulunduklarını söyledi.

Öneriyi norm haline getirecek olan yerin TBMM olduğunu ifade eden Vural, bunun dışındaki tartışmaları uygun bulmadıklarını söyledi.

Oktay Vural, başörtüsü sorununun çözümü konusunda, TBMM'de çoğunluğu bulunan siyasi iradeye MHP'nin yaklaşımını ilettiklerini, bundan sonraki süreci takip edeceklerini bildirdi.

''Başsavcının açıklamasını kapatma uyarısı olarak nitelendirenler de oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine MHP'li Vural, ''Parti olarak bu konudaki görüşümüzü ifade ettik. Onun dışında bir siyasi parti olarak, yargı mensuplarının bu konudaki değerlendirmeleri üzerinden, siyaset üretmeyi düşünmüyoruz. Biz tartışmadan ziyade, çözümü önerdik. 5 yıldan bu yana bu konuda bir cümle geliştiremeyenler karşısında, somut bir teklifimizi ilettik. Bu somut teklif doğrultusunda, TBMM'de hangi ölçüde bir uzlaşma sağlanacaktır? Sorunun çözümü konusunda AKP'nin yaklaşımını bekliyoruz'' diye konuştu.

-PROF. DR ÖZBUDUN'A TEPKİ-

Prof. Dr. Ergun Özbudun ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın ''Sorunun çözümü konusunda Anayasa'nın 10. maddesinin değiştirilmesinin yeterli olmadığı yönünde'' görüşlerinin hatırlatılması üzerine MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları söyledi:

''AKP hukukçusu Ergün Özbudun, kendi adına mı AKP adına mı konuşuyor? Bilemiyorum. MHP olarak soru çok basit. Yüksek öğretimde başörtüsünden dolayı hizmet alamayanlar var. Kamu bunlara hizmet vermiyor. Oysa adalet, sağlık hizmetlerinde herhangi bir ayrım yok. Kamu hizmetlerinden yararlanmada eşitlik ilkesini uygularsak, bu sorunu çözeriz. Bunun dışında, hukuki labirentler içinde TBMM ve milletten kaçırarak Anayasa yapmayı kendinde görev zannedenlere, MHP olarak bir cevap vermek zorunda değiliz. Soru çok basittir, cevabı da çok basittir. Bununla ilgili önermemizi yaptık. Yüksek öğrenimde bu sorunu çözmeye yönelik başka bir önerme varsa, MHP olarak bunu da değerlendiririz.''

-KAPSAMI YÜKSEK ÖĞRETİM''-

Oktay Vural, ''Kapsam sadece yüksek öğretim mi olacak?'' sorusu üzerine de bu tür bir kafa karışıklığına gerek olmadığını kaydetti.

''Sorun yüksek öğretimdir. O zaman çözüm alanı da yüksek öğretim. Onun dışındaki tartışmalar bugünün tartışması değil'' diyen MHP'li Vural, başörtüsü sorununu sulandırmaya ve topu taca atmaya gerek olmadığını kaydetti.

Vural, ''Yüksek öğrenimde, eğitim sisteminde hizmet alamayan vatandaşlarımız var. O vatandaş, 'Devlet bana adalette, sağlıkta hizmet veriyor. Eğitimde, yüksek öğretimde neden hizmet alamıyorum?' diye soruyor. Dolayısıyla yetişkin bir seviyeye gelmiş kız öğrencinin, bu sorunları topyekun çözmek için üstelik bir önerme yaptık'' diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Vural, CHP'nin, partisine yönelik eleştirilerine ise ''Bu, muhalefetin, muhalefete bile muhalefet etme anlayışından kaynaklanıyor. Biz Türkiye'de başörtüsü meselesinin MHP olarak her zaman çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Başörtüsü konusunda bütün partilerin ortak bir tavır geliştirmesini bekleriz'' karşılığını verdi.

''Başörtüsünün siyasi simge olduğuna inanıp inanmadığına'' ilişkin soru üzerine de Vural, başörtüsü üzerinden siyaset yapmak isteyenlerin olduğunu savundu.

Başörtülü insanların siyasi tercihlerinin bir partiye yönelik olmadığını vurgulayan Oktay Vural, ''Başörtüsü siyasi simge değildir. Dini inanç gereği bir tercihin ortaya konulmasıdır. Bunu siyasi simgeye indirgemek ve tartışmayı da bu simge ekseninde yapmak son derece yanlış'' dedi.

ZAMAN

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)