AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-11-2007, 10:54   #1
Kullanıcı Adı
mustafak
Standart MHP'liler ne tam müslüman ne tam Türk. Ne yazık yahu!
Seçimin tansiyonu gitgide yükseliyor. Bir cümle bulan diğerini yere indirmek istiyor....

MHP'LİLER 1995'TE NUSRET DEMİRAL'IN "EZANIN TÜRKÇE OKUNMASI"NI İSTEMESİNDEN 12 YIL SONRA BU DEFA BAŞKA BİR ADAYIN "KADERE İMAN YOK" SÖZLERİYLE AYAĞA KALKTI

MHP Milletvekili Adayı Nusret Demiral'ın Kasım 1995'te "Ezan'ın Türkçe okunmasını" istemesinden 12 yıl sonra, bu defa yine bir MHP Milletvekili Adayı olan Gündüz Aktan saçmaladı... Aktan, "Kadere iman" olmadığını iddia etti ve bunu da iftira attığı İmam Maturidi'ye dayandırdı

MHP’nin “ulusalcı” milletvekili adayı eski Büyükelçi Gündüz Aktan, bir gazeteye verdiği röportajda ünlü İslâm bilgini İmam Maturidi’nin kadere inanmadığını iddia etti.

İMANIN ALTI ESASINDAN BİRİNİ İNKÂR ETTİ

Radikal gazetesine mülakat veren Aktan, ilahiyatçıların büyük tepki gösterdiği şu saçma ifadeleriyle dikkat çekti: “Bugün ‘Dindar insan laik olabilir mi’ diye soruluyor. Evet, olabilir. Bunun en iyi örneğini Maturidi verdi. İmam Maturidi 850-950 yılları arasında Semerkant’ta yaşamış olağanüstü bir din adamıdır. ‘İyilik ve kötülük sizden gelir, kaderinizden gelmez’ der. O, kadere inanmaz. Bu çok önemli. Çünkü eğer kaderiniz yoksa siz sorumlu ve ahlâklı birey olursunuz.” “Günümüzde bazı ayetlerin geçerliliğini kaybettiğini de” öne süren Aktan, “İmam Maturidi’nin akılla bazı ayetleri uygulamadan düşürdüğünü” savundu.

MATURİDİ DE ATATÜRKÇÜ’YMÜŞ!

İslâm dünyasının, çoğunlukla itikattaki mezhep imamı olarak kabul ettiği İmam Maturidi’yi ‘Atatürk’ün laiklik anlayışı’na da dayanak yapan Aktan, şu görüşleri savundu: “Onun teolojisi tümüyle demokratik ve laik topluma uyar. Atatürk'ün laikliği işte bu Hanefi ve Maturidi çizgiydi. Dindar birey laik olabilir anlayışıdır bu.”

KADER, İMANIN ALTI ESASINDAN BİRİDİRİmam Maturidi üzerine birçok çalışması bulunan Kelâm Uzmanı Prof. Dr. İlyas Çelebi, “Kadere iman, Maturidi’nin imanın temel esaslarından biri olarak kabul ettiği bir ilkedir. İman’ın altı esasından biri olan Kader’e iman, bütün Ehl-i Sünnet mezheplerince de kabul edilmiştir” diye konuştu.

LAİKLİĞİ MEŞRULAŞTIRMA ÇABASI

Maturidi’nin; aklın yanı sıra vahiy bilgisine de büyük önem verdiğini belirten Çelebi şunları söyledi: “Türkiye’de uygulanan laiklik anlayışını, İslâm âleminde saygın bir yeri olan Maturidi’ye görüşlerini çarpıtarak dayandırmak, uygulanan laiklik anlayışını meşrulaştırma çabasından başka bir şey değildir.”

Maturidi’nin hiçbir zaman din ve devlet ayrımına gitmediğini vurgulayan Çelebi, “Maturidi’ye göre din, yaşamın hiçbir alanından soyutlanamaz. Buna göre kişi, laiklik adına yaşamı boyunca dini inançlarını bir kenara atamaz. Bunu İmam Maturidi’ye dayandırmak Maturidi’nin kemiklerini sızlatır” diye konuştu.

İmam Maturidi’ye göre; Allah’ın, insana seçme hürriyeti verdiğine dikkat çeken Çelebi, “Maturidi’ye göre insan, kendisine verilen hürriyet sayesinde iyilik veya kötülük yapabilir. İnsan bu iki seçenekten hangisini seçerse Allah da o seçeneği yaratır. Maturidi’nin bu görüşüne dayanarak kaderi inkâr etmek mümkün değildir” dedi. Kur’an ayetlerinden bazıların hükmünün geçerliliğini kaybettiğini iddia eden Gündüz Aktan’a cevap veren Çelebi, “Kur’an evrensel bir kitaptır. Ayetlerinin hükmü hiçbir zaman geçerliğini kaybetmez” dedi.

AKTAN’TAN KAÇAMAK CEVAPLAR

MHP’li Gündüz Aktan konuyla ilgili sorularımız karşısında kaçamak cevaplar verdi. İlk önce “Konuştuğumuz konu diplomasi değil, dolayısıyla katiyen size beyanat vermiyorum. Bu konular benim konum değil. Teoloji beni aşan bir konu” diyen Aktan, Radikal’e konuştuğunu hatırlatmamız üzerine “Öyle bakmayın siz. Çok farklı şeyler konuşmuştuk biz orda. Beş saatlik söyleşide indire indire işte bu kalıyor. İzah ettiğim yönler atlanmış” ifadelerini kullandı.

SORULARIMIZ KARŞISINDA NET CEVAP VEREMEDİ

“Kadere inanıyor musunuz” şeklindeki ısrarlı sorularımız karşısında ise Aktan “Bu çok karışık bir konu. Hiçbir şey söylemek istemiyorum” dedi. Gündüz Aktan “Kaderin imanın 6 esasından biri olduğunu kabul etmiyor musunuz?” şeklindeki sorumuz karşısında da şöyle dedi: “Ben bir şey söylemiyorum. Ama bunu kabul etmeyen var. Bunlardan en büyüğü Hasan Basri’dir. Hasan Basri’nin Emevi Meliki’ne yazdığı mektubu okuduğumuz zaman bunu görürüz. Ben bunu Marmara Üniversitesi ilahiyatçıları ile tartıştım daha önce.”

MHP TABANI MATURİDİ KONUSUNU BİLİYOR
Aktan, bu değerlendirmelerini MHP tabanının nasıl karşılayacağı yönündeki sorumuz üzerine de “Hiç tepki gelmedi. Çünkü MHP tabanı -beni şaşırtıcı bir biçimde- Maturidi konusunu biliyor” ifadelerini kullandı.

İNSAN LAİKTİR!

Aktan ayrıca, “devletin laik olabileceği bireyin laik olamayacağı” gerçeğine karşı çıktı ve şunları söyledi: “Ben orda şunları söyledim; Atatürk’ün cumhuriyetinin, laikliğinin din içeriği vardır. Dönemin Adalet Bakanı Seyid Bey’in Meclis’te yaptığı konuşmada bu görülüyor. Ama sonra Cumhuriyet Halk Partisi bunu çevirmiş. Ben diyorum ki; insan laik olabilir, dindar olabilir. Başbakan diyor ki ‘birey laik olmaz, devlet laiktir’. Hayır yanlış bu. İnsan laik olur!.. Devlet din işini ayırır. Ve bugün CHP’nin laikliğinin içinde din yok, MHP’nin laikliğinin içinde din var.”

Vakit

mustafak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-11-2007, 12:43   #2
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
paylaşım iniç teşekkürler.iyice sentez etmke gerekiyor.ne mal oldukları öteden beri biliniyor.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-11-2007, 17:24   #3
Kullanıcı Adı
herzamanheryerde
secime giriyorsa bir parti ve kendine guvenide varsa eger oncelikle yapacaklarini masaya yatirmali ve secmene oyle seslenmelidir.

goruyoruzki suanda secime giricek olan partilerin tek yaptigi hukumete yuklenmek ip atmak salf atmak yani durmadan birseyler atmak. ne ugruna hirs ugruna bu ulkenin ferahi ugruna diil.bunu gormemek icin kor olmak gerekir herhalde.

mhp nin tum konusmalarini seslenislerini mitinglerini dinledim ama henuz yapacakalri politikalari ortaya koyan bir anlayis goremiyorum arkadaslar. yani bir ekonomi politikasi istihdam politikasi vs. henuzboyle birsey yok hepsi takmis bir mazota hyat mazottan ibaret gibi ossye baska bir bildikleriyok. ancak secmenin gozunun onundeki bu oyunlari gormesi gerektigine innaniyorum he daha 10 gun kadar var daha aciklarlar politiklarini diyorsaniz onu bilemicem.

artik elinizde somut seylerle gelin bana ekonomi pilitikani acikla mhpli kardeslerim.

bana eigitmdeki referandumunu acikla hani ustun fikrinle ossyi kaldiracagini izah et yapacagim demekle olmuyor cunku yapilmiyor

akpnin yaptigi icraatlari saymiyorum egitim saglik alanindakiler baslica olanlari ancak bunu gormek istemyen ve istikrari bozmak isteyende okadar cok kisi varki.

mhpli kardeslerimizin bu istikrari bozmak istediginden hic suphemiz yok ve ayni zamandada dine saygisiz olduklarindanda cenezalerdeki tabloyu ortaya koyan bir zihniyet ne dine nede o sehite nede insanliga saygili olandir

saygilarla
herzamanheryerde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-18-2007, 13:22   #4
Kullanıcı Adı
ArsLan
Alıntı:
akparti38 Nickli Üyeden Alıntı
paylaşım iniç teşekkürler.iyice sentez etmke gerekiyor.ne mal oldukları öteden beri biliniyor.
Aktan'ın görüşleri MHP'nin genel çizgisini etkilemez.MHP'nin çizgisi bellidir, milliyetçi muhafazakar, tam bağımsız bir Türkiye.Her karışı bizim olan Türkiye.
**
çarpıtmaya gerek yok.
ArsLan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-18-2007, 14:10   #5
Kullanıcı Adı
Maytalman*
Sayın Gündüz Aktan , bakın görüşlerini nasıl açıklamış ;

http://www.ortadogugazetesi.net/habergoster.asp?id=8460

Arkadaşlar okuyalım ve öğrenelim . Kulaktan duyma haberler ile insanları zan altında bırakmayalım . Bunun Allah katında vebali vardır .

Allah'a emanet olunuz ...
Maytalman* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-18-2007, 21:00   #6
Kullanıcı Adı
HAN
vay be! ortalık çok karışık, Gündüz Aktan ın açıklamasını ilgili linkten okudum. eğer doğru söylüyorsa resmen adama iftira atmışlar. ve eğer bu bir iftira ise en çok düşünülmesi gereken kısmı; bu iftirayı yapanın kime ya da nereye ya da hangi gayeye hizmet ettiği! şok olmamak elde değil daha neler duyacaz bakalım ...
HAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-21-2007, 14:09   #7
Kullanıcı Adı
nk1985
arkadaşlar mhp li arkadaşların alternatifi var aslında eğer partimize oy vermiyecekler ise gerçekten milliyetçi iseler muhsin yazıoğluna oy versinler en azından chpnin kuyruğu olmazlar eğer chp yi içlerini sindirebiliyorlarsa yapacak bir şey yok
Alt 07-21-2007, 14:49   #8
Kullanıcı Adı
AKmetalci
mhp.mhp degil artık. eski mhp li arkadaslar.namazında niyazında idilerdi.şimdilkiler içki masasından kalkmayıp allahtan bahseder oldular. ey yarabbı sen goruon.
AKmetalci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2007, 03:05   #9
Kullanıcı Adı
yildirimdelikanli
kisilerin imaninin tartisilmasi taraftari degil iken, bu ortmda hic yerinin olmadigini düsünüyorum.
Alt 07-26-2007, 03:18   #10
Kullanıcı Adı
osman_mizanoglu
bunların yanında bahcelının vatan haını ve ajan olması bunun yanıda bız ımf dusmanıyız der gazete gazete ımf ye yalvarma mektupları dolasır sonra bunun yanında amerıkan dusmanıyız der amerıkadan ıthal bakan getırı bunun yanında hortumlarla rusvete savas acıcaz der 22 banka hortumlama goz yumar bunun yanında kahrolsun apo ve pkk der apoyu asmasınlar dıye ımza atar daha rahat yasasın dıye f tıpıne koyar sagcıyım der turk musluman mıllıyetcısıyım der hep solculara calısır onları basbakan yapar bır kere sag partıyle uzlasmaz oturup konusmaz daha neler var say say bıtmez
osman_mizanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)