AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 12-30-2007, 13:48   #1
Kullanıcı Adı
AK_Genclik
Standart Ülkücüler Tarafından Şehid Edilen Müslüman
Şehid Metin Yüksel

17 Temmuz 1958’de Bitlis’e bağlı Kolongo’da dünyaya geldi.Molla Sadrettin Yüksel Hoca’nın oğludur.Mücadeleci bir kişiliği vardır.

Şehid edildiğinde 20 yaşında idi.Genç yaşına rağmen , İslami hareketin içerisinde şuuru , uyanıklığı ve aktivitesiyle kısa zamanda sivrildi . 1977 yılında Fatih Daruşşafaka Caddesinde Komünist militanlarla giriştiği çatışmada üç kurşunla yaralanmıştı.

Her mitingde onu en ön safta görürdü Müslümanlar . Şehit olduğu günün bir gün öncesi İzmir’den gelmişti . İzmir’deki İran konsolosluğunda Müslümanlarla komünistlerin mücadelesinde yardımcı olmak için gittiği İzmir’den muzaffer olarak İstanbul’a döndü.

23 Şubat 1979 Cuma günü Cuma namazına müteakip caminin merdivenlerinden 50 m uzakta şehit edildi.Görgü şahitlerinin anlattığına göre merhum kardeşimiz namazdan çıkınca , Fatih Camii’nin arka avlusunda gizlenen caniler , ona adıyla hitap ettiler . “Metin!” seslenişini duyan kardeşlerimiz , geri döndüğünde eli silahlı şahıslarla karşılaştı . Irkçılar , Metin’in ayağına doğru bir kez ateş ettiler ve kurşun ayak parmağını sıyırdı . Birkaç saniye içinde geçen olayda ikinci kurşun Metin’in karnına saplanmıştı . Merhum yere kapanmış kıvranıyor ve Kelime-i Şehadet getirmeye çalışıyordu , katiller başına üşüştü ve beynine iki el ateş ettiler . Metin’in oluk gibi akan kanları , Fatih Camii’nin avlu taşlarını kıpkırmızı yapmıştı .

Görgü şahitleri , hadiseden sonra Cuma’dan cemaati yanıltmak için , katillerin “ Allahu Ekber ” diyerek kaçtıklarını belirtiyor .

Ne var ki al kanlara bulanan gencin Metin olduğunu cami cemaati anlayıncaya kadar katiller çoktan kaçmıştı.

Dursun Özcan anlatıyor :” Bir Cuma günü geceden yağan kar kaplamış her tarafı . Cuma namazından çıkıyoruz . Cami’nin doğu kapısından … Bizden önce çıkanlar olmuş , bu arada ben çınar ağaçlarının arkasında bir kişinin siper aldığını ve sol elle ateş açtığını gördüm . Çarşamba Pazarı’na açılan açılan kapının önünde birikmiş olan arkadaşlara ateş açıyordu . Bir başkası da zannederim havaya ateş etmekteydi … Olay esnasında etrafta kimse yoktu . Nasıl olsuydu tecrit olmuşlar sanki . İşte o an biz Metin’in yere düştüğünü gördük ve bunlar kaçmaya başladı .Tekbir getirerek kaçıyorlardı . Biz hemen Metin’i aldık ve hastaneye götürdük Metinin vurulduğunu görmüştük fakat şehit olduğunun farkına varamadan hastaneye ulaştırdık . Tabi doktorlar ‘Başınız sağ olsun’ dediler …”

Şehit kardeşimizin vücudundan çıkarılan kurşunlar dört değişik silaha aitti . Biri 6.35 … Diğer 7.65 ve 9’luk tabanca mermilerinin yanısıra bir de Sten mermisi… Evet !… Irkçılara bir kurban daha verilmişti …

Katiller hakkında SİP üyesi Hüseyin Duman’ı öldürmekten yargılanan MHP’li İhsan Bal’ın daha önce de iki cinayete karıştığı ortaya çıktı. Bal, bu iki cinayet davasından delil yetersizliğinden beraat ederken cinayetlerden birinin Hüseyin Duman’ın öldürüldüğü Küçükbakkalköy’de meydana gelmesi dikkat çekici. Bal, şu anda Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hüseyin Duman’ı öldürmek suçundan tutuklu olarak yargılanıyor. Hüseyin Duman’ı öldürdüğü tanık ifadeleri ile ortaya çıkan MHP’li İhsan Bal’ın adının 24 yıl önce Kurtuluş hareketi taraftarı Ali Güngör’ün öldürülmesi olayına karıştığı ortaya çıktı. Mahkeme tutunaklarındaki anlatımlara göre olay şöyle meydana geldi: “23 Nisan 1977 günü Küçükbakkalköy’de Ülkü Ocakları Derneği’ne üye olan İhsan Bal, Mustafa Bilir, Mehmet Bilir, Zeki Yılmaz, Osman Dedeoğlu ve Ali Bilir ile sol görüşlü Ali Güngör, İrfan Karagöz ve Enver Şekerci arasında kavga çıktı. Kavga sırasında silahla yaralanan Ali Güngör kaldırıldığı hastanede hayatını yitirdi. Yaralı olan Bal ise arkadaşları tarafından bir minibüse bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.” Bal’ın isminin karıştığı ikinci cinayet olayı ise 23 Şubat 1979 yılında gerçekleşti. Fatih Camii avlusunda meydana gelen silahlı saldırıda Akıncılar Derneği Başkanı Metin Yüksel öldü. Cumhuriyet gazetesi olayı, “22 Şubat 1979 günü Ülkücüler ile Akıncılar arasında başlayan kavga kan davasına dönüştü” şeklinde okurlarına duyurdu. Zaten olaydan bir gün önce Metin Yüksel, MHP Bakırköy İlçe Örgütü ikinci başkanı Assubay Faruk Kartal’ı silahla yaralamak suçundan polis tarafından aranıyordu. Cinayet sonrası firar Bu iki cinayet nedeniyle Bal hakkında ilk dava Ali Güngör’ü öldürmek suçundan Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Akıncılar Derneği Başkanı Metin Yüksel’in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ise Sıkıyönetim Komutanlığı 1 No’lu Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak Bal iki yargılama sırasında da firardaydı. Çünkü Güngör’ün öldürülmesi olayının hemen ardından askere gitti, ardından da yurtdışına çıktı. Yurda asıl dönüşünü ise 12 Eylül askeri darbesinin ardından yaptı. Bu süre zarfında yurda nasıl girip çıktığı ise muğlak. Çünkü Bal, Akıncılar Derneği Başkanı Metin Yüksel’i öldürdükten sonda Libya’ya gitti. 12 Eylül askeri darbesinin ardından da gelip polise teslim oldu ve delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Duman davası sanığı Ve Bal’ın adı 18 Nisan 1999 yılındaki seçimlerde bir kere daha cinayete karıştı. Bal şu anda SİP üyesi tekstil işçisi Hüseyin Duman’ı öldürmek suçundan Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Bal’ın karıştığı bu son cinayet şöyle meydana geldi: SİP, 18 Nisan 1999 seçimlerinden bir gün önce Sarıgazi’de bir miting düzenledi. Küçükbakkalköy’de MHP üyesi bir grup parti konvoyuna taşlar ve sopalarla saldırdı. İşte bu arbede sırasında tanık ifadelerine göre İçerenköy Ülkü Ocağı Başkanı İhsan Bal belindeki tabancayı çıkararak Duman’ı vurdu. 11 Aralık 2000 tarihinde Türk Ceza Kanunu’nun 448. maddesinde düzenlenen “Kasten adam öldürmek” suçundan Bal hakkında dava açıldı. 22 Aralık 2000 tarihinde de gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı ancak Bal 4 Ocak 2001 tarihinde kadar yakalanamadı. 4 Ocak’ta ise avukatı ile birlikte giderek polise teslim oldu. Ve Bal, 10 milyar lira kefalet ile aynı gün tahliye edildi. 30 Kasım 2001 tarihine kadar tutuksuz yargılanırken, tanıkların Hüseyin Duman’ı, Bal’ın öldürdüğünü teşhis etmeleri üzerine tutuklandı. Şu anda tutuklu olarak yargılanıyor.

AK_Genclik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-30-2007, 14:45   #2
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Allah Rahmet Eylesin .Ülkücüler tarafından şehid edilen Müslüman ? Burası bence biraz ideoloji kokuyor !!
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2008, 15:00   #3
Kullanıcı Adı
AK_Genclik
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Allah Rahmet Eylesin .Ülkücüler tarafından şehid edilen Müslüman ? Burası bence biraz ideoloji kokuyor !!
Cuma Namazı çıkışı camii avlusunda ülkücüler'in dindar bir genci şehid etmesinden bahsediyorum. Ne tip bir ideoloji kastediyorsunuz?
AK_Genclik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2008, 16:24   #4
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
AK_Genclik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Cuma Namazı çıkışı camii avlusunda ülkücüler'in dindar bir genci şehid etmesinden bahsediyorum. Ne tip bir ideoloji kastediyorsunuz?
O zaman ki olayları bi düşünürsen anlarsın.Akıncılar ve ülkücüler arasında nasıl bir ilişki olduğunu sonradan olayların nasıl değiştiğini biraz daha incele..Ama bu olay hiç hoş değil üzücü tabiki bunu tasvip etmek olmaz..
Alt 01-02-2008, 16:27   #5
Kullanıcı Adı
MaU_95
Bu tarz provakasyon kokan mesajlardan artık gına geldi. Zamanında insanları birbirine düşürüp çeşitli hatalar yapılması sağlanmış. Bu da o hatalardan biri.
Daha binlercesi yapılmış. Bunları gündeme getirmek yerine mesela ülkücü veya diğer gençlik kolları ile ortak proje fikirleri ortaya atsak vatana millete bir faydamız olur.

Kan davası gütmek sadece cahillerin işidir.
Biz birlik beraberlik içinde gelecekte neler yapabiliriz bunun peşinden koşmalıyız.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2008, 16:31   #6
Kullanıcı Adı
mavera
ben basliga takildim sanki bir gönderme yapiliyor gibi..arkadaslarin dedigi gibi gecmisi kasimak, bir yerlere mesaj göndermek cok fazla yarar saglamaz..
kaldiki bu konuda ne kadar vakifiz oda tartisilir!
Alt 01-02-2008, 16:31   #7
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
AK_Genclik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Hayır benim anlamadığım nokta ülkücülülere karşı olan bu tavrın.. Bu tarz olaylar geçmişte çok yaşandı sadece ülkücülerle değil .. Senin çıkıpta sadece bunu gündeme getirmenin sebebi nedir...
Alt 01-02-2008, 16:38   #8
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Metin Yüksel'i de tanımak lazım ... Ben bizzat Metin Yüksel zamanında bu eylemlerin içerisinde olan bir ağabeyimizle konuşmuştum bu konuyu saatlerce. Metin Yüksel hakkında bilgide edindim, birinci ağızdan. Ölen insanların arkasından konuşulmaz lakin, her zaman ön planda görünme arzusu içerisinde olduğunu söylemişti ağabeyimiz ...

Zamanın şartlarını tam olarak bilmediğimiz için, kimileri şehit, kimileri katil ilan edildi ... Nekadar doğru, nekadar yanlış Allah'u Alem ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2008, 16:42   #9
Kullanıcı Adı
Ak-Hun
ALLAH rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Bu olay çok üzücü,kardeşi kardeşe düşürenler bir gün ALLAH'ın gazabına uğrayacaklardır.Bu olayın daha derin incelenmesi lazım elbet,tarihi incelerken de o günün koşullarını göz önünde bulundurmak lazım fakat tasvip ettiğim bir durum değil.Esefle kınıyorum zaten.Dua ve selam ile...
Ak-Hun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2008, 16:43   #10
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Metin Yüksel'i de tanımak lazım ... Ben bizzat Metin Yüksel zamanında bu eylemlerin içerisinde olan bir ağabeyimizle konuşmuştum bu konuyu saatlerce. Metin Yüksel hakkında bilgide edindim, birinci ağızdan. Ölen insanların arkasından konuşulmaz lakin, her zaman ön planda görünme arzusu içerisinde olduğunu söylemişti ağabeyimiz ...

Zamanın şartlarını tam olarak bilmediğimiz için, kimileri şehit, kimileri katil ilan edildi ... Nekadar doğru, nekadar yanlış Allah'u Alem ...

VesseLam
Üstadım yani.O dönemde Türkiye'de Sağ-Sol olayları vardı.Solcular yaklaşık 10'a bölünürken sağcılarda 2'ye bölündü vs. vs. Karışık mevzular ve Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyordu.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)