AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 01-26-2008, 23:52   #1
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Aklım kariştı sanki... PARABOL
Aklım kariştı sanki...

Neyim ben bileniniz var mı…

Bilmiyorum hayatın neresindeyim….Olmamam gereken yerlerde biryerdeyim doğru adresi bir türlü bulamıyorum…

Mühim olan doğruları söylemek değilmiş hayatta haklı olmak için…Mühim olan bulunduğun safın doğrularını söylemekmiş -yanlış da olsa- yücelmek yere göğe konamamak için…Yoksa kimse kabul etmezmiş seni bakişlar değişirmiş biranda…Mühim olan işlerine geleni söylemekmiş yoksa anlanmazmışsın hayatta…

Bu yasaklar kalksın demişsin..Başı örtülülerde yaşayabilsin demişsin ; Bu gerici demişler Atatürk düşmanı vatan haini yapmışlar....Zorunlu din dersleri kalksın seçmeli olsun demişsın ; vayyy din düşmanı yıkıl karşımdan demişler…Anlam verememişsin…

Bir gun elinde Nazım Hikmet kitabı görmüşler seni gidi solcu demişler…bir gun Necip Fazıl okurken görmüşler seni dönek saf mı değiştirdin demişler…Ne diyeceğini bilememişsin…Aklına şu satırlar gelmiş Nazım hikmet’ten ;

Seni düşünmek güzel şey…..
Seni düşünmek ümitli şey…
Dünyanın en güzel sesinden en güzel Şarkıyı dinlemek gibi bir şey…..

Bu adam aşık demişsin içinden bana ne sağından solundan adam sevdiğini düşlüyor sadece….Ama elinde bu kitabı görünce aman allahım anarşi”k” bu demişler..ha diğer taraftan devrim yolcusu bu deyip sırtını sıvazlamişlar…Bilememişsin anlamını….

Bir gün bir başbakan asıldı demişler bir bakmışsın bir taraf ağlarken bir taraf gülmüş olanlara…Daha sonra üç fidan giderken o üç tahtali ucunda ip sallanan sehpaya bir bakmışsın bu sefer diger taraf yastayken öbürleri ohh çekiyor …Şaşırmışsın…

Uğur Mumcu öldü demişler ağlamişsın kızmışsın..isyan etmişsın..Bir insana fikirlerinden dolayı kıyılırmı dıye…Seni yine kominist yapmişlar..Gel zaman git zaman biri çıkıp bir şiir okumuş ve hapse atılmış…Ayağa kalkmşsın! Olurmu demişsin karşi çikmişsın…Bu seferde seriatçı olmuşsun..Evet evet şeriat geliyor hem de işte bu getiriyor demişler….Kalakalmışsın…

Ölenler insan ama demişşın nasıl olur! O anda bağırmaya başlamışsın içinde birikmiş tüm anlamsızlıklar patlamışsın…Feryatlarımız aşağı yukarı ; kuzeye güneye ; sağa sola olmamalıydı insan olmayana olmalıydı demişsin…Yaşananlar aynı aslında açın gözünüzünüzü isimler farklıydı..O yanan yürekler aynıydı aslıda simalar farklıydı demişsin…Giden ne Gezmiş ne Mumcu ne Menderesti…Giden hepizden bir can hepimizden bir kandı…giden insanlığımızdan bir parçaydi demişsin..

Biraz anlamaya biraz dinlemeye çalışın birbirinizi demişsin…..

Doğru demişsin…Ben de demiştim…Ama hersey aynı belki bir gün değişir ha ne dersin….

Son olarak Livaneli’nin “Sevdalım Hayat” kitabından bir alıntı yapmişsın;

“Ne olur beni kolay anlamayın…Biraz düşünün siyah beyaz algılayıp üstüme etiketler yapıştırarak bir takım çekmecelere hapsetmeyin beni…”

Aman ha yanlış olmasın sadece bir sanatçının kitabından sanatsal bir alıntı demeyide ihmal etmemişsin.….

PARABOL

parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-26-2008, 23:58   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
düşüncelerinin doğru olduğunu biliyorsan ve inanıyorsan başkalarının ne dediği seni ilgilendirmemeli...
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2008, 00:00   #3
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
düşüncelerinin doğru olduğunu biliyorsan ve inanıyorsan başkalarının ne dediği seni ilgilendirmemeli...
İlgilendirmiyor zaten...;)
Alt 01-27-2008, 00:02   #4
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]Güzel olmuş gerçekten fakat şu var ki diğer insanların söylediklerini önemsememek gerekir çünkü Meyve veren ağaç taşlanır...

Doğru yolda olan insana saldıran her zaman daha fazladır ama doğru olan zordur zaten...
Alt 01-27-2008, 00:05   #5
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]Güzel olmuş gerçekten fakat şu var ki diğer insanların söylediklerini önemsememek gerekir çünkü Meyve veren ağaç taşlanır...

Doğru yolda olan insana saldıran her zaman daha fazladır ama doğru olan zordur zaten...
haklısın..kendım ıcın degıldı zaten hayatta kımse kapatamaz cenemı... :D zaten dogru soyleyenı dokuz köyden kovarlar degıl mı ;)

Tesekkurler...
Alt 01-27-2008, 00:06   #6
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Önemli değil
Alt 01-27-2008, 00:16   #7
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
her zaman birbirimize destek olmamız gerekir arkadaşlar. başkalarına bakmadan yolumuza devam etmeliyiz ki Millete hayırlı birer kişi olalım
Alt 01-27-2008, 01:19   #8
Kullanıcı Adı
Yâren
Bu bölünmüşlük ruhunu işlemiş asil Türk milletinin.Taa 18 yy lara kadar uzanan emperyalist devletlerin oynadığı oyunların eseridir yaşadıklarımız. Öyle bir hale gelmişizki siyasi rakiplerimizin yaptığı güzel işlere sevinemez olmuşuz, sevinemediğimiz gibi çomak sokma çabalarına girmişiz.

Türk insanı gelişiyor artık geriye dönüşü olmayan, globalleşen bir dünya merkezindeyiz.Bu sessiz devrim yavaş dahi ilerlese de,ben göremeyecek dahi olsam huzuru,yeni nesiller adına mutluyum
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2008, 15:24   #9
Kullanıcı Adı
parabol
Yorum yapan arkadaşlarım..hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum...
Alt 01-27-2008, 15:40   #10
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Yorum yapan arkadaşlarım..hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum...
bende teşekkür ederim

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)