![]() |
#11 |
![]() Arkadaşlar niçin birbirinize ezbere saldırılar yapıyorsunuz anlamıyorum. Öyle bir yazıyorsunuz ki gören birisini ırkçı birisini de düşmanı sanacak. Aslında sadece bir fikir ayrılığı ve yanlış anlaşılmalar var. Siyasi zeminde bu gayet normaldir. Irkçılık ile ülküclük aynı şeyler demek değildir. Irkçılık faşizmin beslendiği ilk duraktır. Ben buraya yazı yazan ve tükçülüğü yada turancılığı savunan arkadaşların çoğunun ırkçı olmadığına inanıyorum. Irkçılar kendi ırklarının dışındaki kişileri her daim hor görür, onlara zulm eder(çünkü onlar tamen değersizdir, işe yarar bir hayvan kadar bile değeri yoktur.).
Türkçülük düşüncesinde bu tarz bir düşüncenin olmadığını düşünüyorum. En azından ülkücü felsefesinde olmadığını biliyorum. İslamiyeti kendine rehber edinmiş bir insanın, Osmanlıyı örnek gösteren bir insanın ırkçı olması da mümkün değildir. Yine de ırkçı ise de yanlış örnekler vermektedir ve rehberine ihanet içindedir. Kendi insanını ve kendi vatanını kollamanın, kökenlerine bağlı olmanın da bir zararı yoktur. Bunu biz de yapıyoruz, varsın parti adı değişik olsun. Zarar kendi düşüncesinde olmayanlara şiddet uygulamakta, zarar oruç tutmayanları yemekhanelerde dövmesinde, zarar kendisi gibi düşünmeyenlere vatan haini gibi bakılmasındadır. Felsefenin özünde bu tür yaklaşımlar olmamasına rağmen ne yazık ki algıdaki bir takım yanılgılar ve ego şişmeleri bazı arkadaşlarımızın bu yanlışları yapmasını sağlamıştır. Sanıyorum Lugat arkadaşımızında aslında değinmek istediği de budur. Diğer taraftan fikirlere ve düşüncelere de saygısızlık yapmayalım. Ve kimse Türk kelimesinden rahatsızlık duymuyor, sadece ırkçı yaklaşımlardan rahatsız oluyor. Irkçı olmadığınızı belirtirseniz tartışma da sürüp gitmez. Hepimiz kardeşiz. Paralel bir çok fikrimiz var, ön yargılarımızdan kurtularak birbirimize saygılı davranırsak bir çok karşı güce karşı daha sağlam durabiliriz. Kavga çözüm değil, birbirimizi anlamaya çalışalım, birleşelim, aynı partilere oy vermek zorunda değiliz ama paralel düşüncelerimizde ortak hareket edebiliriz ve etmeliyiz de. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|