AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-14-2008, 01:38   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Kıbrıs gazisi, sakallı diye askerî hastaneye alınmadı
Ahmet Cankurtaran, kapıdan çevrilmenin 'onur kırıcı' olduğunu söyledi.

Ankara'da, eşiyle birlikte muayene olmak için askerî hastaneye giden 54 yaşındaki Kıbrıs gazisi, sakallı diye içeriye alınmadı.

"Ben, cumhuriyet ve bağımsızlık için savaştım." diyen 34 yıllık gazi Ahmet Cankurtaran, görevlilere neden alınmadığını sorması üzerine, "Yönetmelik yeni çıktı, sakalını kes de gel." cevabını almış. Olayla ilgili açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Feridun Çelenk, "Hastanenin başhekimiyle görüştüm. Yönetmelik değişmemiş. Oradan birisinin şikâyeti üzerine alınmış bir tedbirdir." dedi.

Türkiye'nin zaferiyle sonuçlanan 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndaki gazilerden biri de Ankara'da yaşayan Ahmet Cankurtaran. Kıbrıs gazisi Cankurtaran, geçtiğimiz hafta, her zaman muayene olmak için gittiği Etimesgut Hava Hastanesi'nde 'sakallı olduğu' gerekçesiyle kapıdan çevrildi. Hastaneye girmek için sırada bekleyen insanların kendilerine suçlu gözlerle baktığını ifade eden Cankurtaran, şunları söylüyor: "Her zaman Gülhane ve GATA'ya bu şekilde geliyoruz. Orada bir sorun yok. Sadece ben değil, bir sürü insan istediği gibi giriyor. Ama Etimesgut Hava Hastanesi'ne niye almıyorlar, anlayamıyorum." O sırada eşinin de yanında olduğunu anlatan gazi, "Eşimi içeri aldılar ama ben dışarıda onu bekledim. Cephede onbaşı olarak en önlerde savaştım. Bu durum benim onuruma çok dokundu." diyerek uygulamaya tepki gösteriyor.

ZAMAN

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-14-2008, 02:09   #2
Kullanıcı Adı
Gölge
--------------------------------------------------------------------------------

İşte demokratik Türkiye, emin olun atalarınız sizlerle gurur duyuyordur.Yazıklar olsun ...
zaten bir askerimizin gazilerimize deger vermedigi kalmıstı, o da oldu .
Hiç merak etmeyin ne ekerseniz onu biçersiniz zamanı geldiğinde millet size verir cevabı >
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2008, 02:13   #3
Kullanıcı Adı
sesli34
orduda mantık arama

nekadar bilinçsizce bir davranıi

sen canını ortaya koy savaş gazi
ol şehit yakını ol

safak 000 deyince
adam yerine koymasınlar bizim memleket bizim ordu nasıl yorum yaparki

insan
yazık bu olanlara
sesli34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)