AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-15-2008, 01:14   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Lale Mansur: 'Ergenekonu' görmemek utanç verici, bu gazetecilik mi?



'Üniversitelerde başörtüsü yasağı kalkarsa başı açık olanlar baskı altında kalır' iddiasını reddeden sanatçı Lale Mansur Türk, laikperestlerden korktuğunu söyledi.



2004 yılında darbe planı hazırlayanlarla Cumhuriyet mitinglerini düzenleyenlerin aynı kişiler olduğunu belirten Mansur, "Buna rağmen o mitinglere koştular. İşte laikperestler bunu görmeyecek kadar körler." dedi. Bu kesimin 'askerler gelirse çok iyi' düşüncesi içinde olduklarını kaydeden Mansur, "Sarıkız planı Nokta dergisinde afişe edilmişken, hemen ardından Ankara'da bayrak mitingi oldu, koşarak gittiler. 'Acaba bir oyunun parçası mıyız, piyon olarak kullanılıyor muyuz' diye düşünmeden." diye konuştu.

General bir babanın kızı olan Lale Mansur Türk, Vakit gazetesinde dün yayınlanan 'Asıl Tehdit Laikperestler' başlıklı röportajda şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Kesinlikle başörtüsü yasağının kaldırılmasından yanayım, kesinlikle. Birtakım insanlar ileride bundan mağdur olurlar diye, yıllardır mağdur olan kesim üzerindeki yasağı kaldırmamak aklımın aldığı bir şey değil. Ayrıca birçok araştırma var. Örtülü olmayı seçenler arasında yapılan araştırmalar var. Bu araştırmaları zannediyorum okumuyorlar. Bu ülkeye şeriat gelir endişesi taşıyanların iddiaları tamamen paranoya. Oysa asıl tehdidi görmüyorlar. Bakın Ergenekon çetesi çıktı ortaya, ama ben Cumhuriyet gazetesinde bir şey okumadım ve bomba kendi tepelerine atılmış olmasına rağmen Cumhuriyet gazetesi ve İlhan Selçuk tek kelime etmedi. Ben sadece Cumhuriyet okuru olsam böyle bir çeteden haberdar olamayacağım. Bu gazetecilik mi? Bu rezalet. Utanç verici bir şey bu. Bu çok çirkin bir şey. Yine Ertuğrul Özkök'ün, duydunuz mu bir şey yazdığını.

"Gündem olarak başörtüsünü seçtiler, başörtüsünde ülke insanlarını ikiye bölmeye çalışıyorlar. Biz aramızda onlara laikperest diyoruz. Aslında laiklikle, demokratlıkla alakaları yok."

"Hepimizin parasıyla kurulan kurumlarda ayrım yapılamaz. Varsayımlar üzerine hareket etmek ne kadar mantıklı. Ya bu olursa, ya olmazsa gibi paranoyayla hareket edemeyiz. Şu başörtüsü problemini bir an önce çözelim de sıra diğer sorunlara da gelsin artık. Mesela bir sivil anayasa tartışmasını unuttuk. 301 gündemden düştü. Keşke AKP hepsini bir paket olarak getirseydi. Belki o zaman şimdi başörtüsüne itiraz edenler susardı. Türkiye'nin bir Kürt sorunu var buna da sıra hâlâ tam anlamıyla gelmiş değil."

"

Ben bir oyuncuyum ve Lale Mansur olarak baskı altında değilim ama her tarafta baskı olabilir. Anadolu'nun bir köyünde başını örtmesi için bir kız baskıya maruz kaldığı gibi, gayet çağdaş olduğunu söyleyen bir ailede de bir kız örtünmeye karar verdiğinde baskıya maruz kalabilir. Nitekim duyuyoruz da onları. Yetişmiş bir genç kız örtünmeye karar veriyor, ama kıyamet kopuyor. Bunları da duyuyoruz. Benim özgürlüğüm kısıtlanır diye, yıllardır süren, eğitim hakkının elinden alınmasına neden olan yasağı savunamazsınız."

"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a 'idamı göze alıyorsan anayasayı değiştir' dedi. Bu açıkça aba altından sopa göstermek demek. Zaten Baykal'ın orada durması abes bir şey. Ama kimseden ses çıkmadı."

ZAMAN

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-15-2008, 01:21   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart Lale Mansur: 'Ergenekonu' görmemek utanç verici, bu gazetecilik mi?
"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a 'idamı göze alıyorsan anayasayı değiştir' dedi.

örgütü yakayı ele verince ne dediğini bile bilmiyor bu kukla
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi