![]() |
#1 |
![]() Yerel bir gazetede "Hayatımızın önemini anlıyabileceğimiz önemli dersler"başlıklı bir makale hoşuma gittiği için sizlerle de paylaşmak istedim.Çünkü sitemize çok uygun gördüm. Birincisi: Okuldaki ikinci ayımda hocamız test sorularını dağıttı.Ben okulun en iyi öğrencilerinden biriydim.Son soruya kadar soluk almadan geldim ve orada çakıldım kaldım.Son soru şöyleydi; "Hergün okulu temizleyen hademe kadının ilk adı nedir"? Bu herhalde bir çeşit şaka olmalıydı.Kadını yerleri silerken hemen her gün görüyordum.Uzun boylu siyah saçlı bir kadındı.Elli yaşlarında falan olmalıydı.Ama adını nereden bilecektim ki!..Son soruyu yanıtsız bırakıp kağıdı teslim ettim. Sure biterken bir öğrenci son sorunun test sonuçlarına dahil olup olmadığını sordu."Tabii dahil"dedi hocamız.."İş yamamınız boyunca insanlarla karşılaşacaksınız ve hepsi biribirinden farklı insanlar.Ama hepsi sizin ilginizi ve dikkatinizi hak eden insanlardır bunlar.Onlara sadece gülümsemeniz ve "merhaba"demeniz gerekse bile..." Hademenin adı Dorothy imiş.Öğrendim ve asla unutmadım. İkincisi: Yağmurda otostop!.. Bir gece vakti,gece yarısına doğru Alamaba otoyolunun kenarında duran bir zenci kadın gördüm.Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura rağmen,bozulan arabasının yanında duruyor ve dikkat çekmeye çalışıyordu.Geçen her arabaya el sallıyordu.Yanında durdum.Altmışlı (1960) yıllarda bir beyazın bir zenciye,hemde Alabama'da yardıma kalkışması pekde olağan şeylerden değildi.Onu kente kadar götürdüm ve bir taksi durağına bıraktım.Ayrılırken ille de adresimi istedi,verdim.Bir hafta sonra kapım çalındı.Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar.Bir de not ekliydi armağanda. "Geçen gece otoyolda bana ettiğiniz yardımınıza teşekkür ederim.O korkunç yağmur sadece elbiselerimi değil ruhumu da sırılsıklam etmişti.Kendime güvenimi de yitirmek üzereydim.Siz çıkageldiniz.Sizin sayenizde ölmekte olan kacamın yatağının baş ucuna zamanında ulaşmayı başardım.Biraz sonra son nefesini verdi.Tanrı bana yardım eden sizi ve başkalarına karşılık beklemeden yardım eden herkesi kutsasın!...En iyi dileklerimle,Bayan Nat King Cole." Üçüncüsü: Bir pastanın üçü 30 paraya satıldığı günlerde on yaşında bir çocuk pastaneye girdi.Garson kız hemen koştu. Çocuk sordu:Çukolatalı pasta kaç para? -Elli cent... Çocuk cebinden çıkardığı bozuklukları saydı.Bir daha sordu. -Peki dondurma ne kadar? -"35 cent" dedi garson kız sabırsızlıkla.Dükkanda yığınla müşteri vardı ve kız hepsine tek başına koşuyordu.Bu çocukla daha nekadar vakit geçirebilirdi ki;!Çocuk parasını tekrar saydı ve; -"Bir dondurma alabilirmiyim?" dedi. Kız dondurmayı getirdi ve fişini tabağın kenarına bıraktı ve öteki masaya koştu.Çocuk dondurmasını bitirdi,fişi kasaya ödedi.Garson kız masayı temizlek için geldiğinde birden gözleri doldu ve masayı sanki göz yaşları ile temizledi.Boş tabağın yanında on yaşındaki çocuğun bıraktığı 15 cent bahşiş duruyordu. Bunlar da benden..; "Aslında en önemli şey elimizdeki değerlerin farkında olup,kıymetini bilmektir." -"Ne yapayım diye düşünme, birşey yapma, düşün.Çünkü insansın.!!(xx) - Yaptığın iyiliği,gördüğün kötülüğü,unut.Ölümü ve ALLAH'I unutma.!! Hz. Mevlana. Herkese Sevgiler. Emeği geçen herkese dua ediyorum.Allah Razı Olsun..!! Logged
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sırtında küçük bir ağaç yaprağı ve içinde bir damlacık suyla, yola koyulmuş karıncaya sormuşlar" nereye " diye karınca:"hz. İsa'yı ateşe atmışlar, ona su taşıyorum diye cevap vermiş, bunun üzerine çevresindekiler karıncaya alaylı bir şekilde gülerek, sen bu suyu oraya kadar nasıl taşıyacaksın, hem taşısan bile bu kadarcık su o ateşe ne yapabilir diye sormuşlar. karınca'dan onlara tek bir cevap vermiş:
"Hiç Olmazsa Tarafımı Belli Ederim" ne olursa olsun arakadaşlar, haklı olduğunu düşündüğünüz bir konuda o kişiye taraf olun... Taraf olmayan bertaraf olur.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() yüreğine ellerine sağlık +1
bu konunun burda olması daha uygun oldu sanki ;) taşıdım saygılarımla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |