02-19-2008, 17:06 | #1 |
MSN hangi kelimeyi yasakladı?
Sansür MSN`e de sıçradı. Milyonlarca kullanıcısı bulanan MSN, Messenger konuşmalarında ilginç bir kelimeye sansür uyguluyor.
shiftdelete.net’de yayınlanan bir haber, sansürün milyonlarca internet kullanıcısının günlük hayatımızın adeta bir parçası haline gelen Messenger’de de uygulandığını ortaya çıkardı. 'RAHİP' KELİMESİ GöNDERİLEMİYOR Ancak MSN’deki sansür ilginç bir kelimeye uygulanınca akıllar karıştı. İlgili haberde ‘rahip’ kelimesinin geçtiği mesajların, karşı tarafa iletilmediği belirtiliyor. MSN yazışmalarınızda içinde küçük harflerle ‘rahip’ yazılan hiçbir cümlenin de karşı tarafa iletilmediği gözlendi. Microsoft’un, bu ilginç durum karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor. İşte konu ile ilgili diğer detaylar: BOŞUNA GöNDERMEYE çALIŞMAYIN çüNKü GİTMİYOR Bu denemeyi yapmak için MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine ‘rahip’ yazıp gönderin. Sonuç, maalesef olumsuz. Maalesef mesajınız karşı tarafa gitmedi. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu engellemenin, sadece Türkiye'deki MSN kullanıcıları için yapıldığı da söylenenler arasında. Ancak yurtdışındaki bilgisayar kullanıcılarına da bu kelimeyle ilgili sansürün uygulandığı, basit denemelerle ortaya çıkıyor. BAŞKA YASAK KELİME VAR MI? Bu uygulama, “Microsoft tarafından uygulanan sansürün hangi boyutta olduğu?” sorusunu da akıllara getiriyor. Yasaklanan diğer kelimelerin ne olduğu merak konusu. MSN kullanıcıları, yasaklanması muhtemel kelimeleri denemeye başladılar bile. (habervaktim)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-19-2008, 17:07 | #2 |
Şahsen denedim. Kelimeyi yaıp gönderiyorsunuz. Gönderilmiş gösteriyor ama göndermiyor...
|
|
02-19-2008, 17:07 | #3 |
Niye gerek gördüler böyle bir uygulamayı anlayabilmiş değilim çok tuhaf geldi :-\
|
|
02-19-2008, 17:20 | #4 |
evet haklısınız bende denedım ama gonderıldı görülsede karşı tarafa ulaşmıyor...gerçekten tuhaf...
|
|
02-19-2008, 22:45 | #5 |
bende denedim gönderilmiş gözüküyor ama gönderilmiyor.
|
|
02-19-2008, 22:50 | #6 |
Sebeb neymiş bilen varmı?
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|