AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 02-19-2008, 22:49   #11
Kullanıcı Adı
ceyhanli
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
kusura bakma yanlış anlamışım.
ceyhanli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2008, 22:52   #12
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
ceyhanli Nickli Üyeden Alıntı
kürtlerin roj tvyi izlemelerindense devlet tvsini izlemeleri daha faydalı olur ama ölçüsüne dikkat etmek gerek. eğer bu tv herhangi bir bölünmeye sebep olacaksa faaliyete hiç başlanmamalı yada yayını durdurulmalıdır.

Ciddi bir kesim roj tv izliyor maalesef.Bu konuda haklısın.PKK propagandası izlemektense,belgesel izlesinler
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2008, 22:58   #13
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı

kimse kimseyi pkklı yapamaz yapmıyorda zaten sen kızma...

Bu arada Roj tvde kürt degıl pkk kanalıdır ..Zaten belli bilinçteki inanlar neyın ne oldugunu bılıyor ben hıc bır kurd arkadasımın roj ızledıgını duymadım dedıgım gıbı kendılerını ayrı bır mıllet olarak bıle gormuyorlar bende gormuyorum...Bız bırız....ama kurtce kanal olayı tamamen ayrım yaratmak ısteyenlerın oyunudur desteklememı beklemeyın...
evet bende duymadım. Kürt yurttaşlarımız da bu ülkenin ekmeğini yiyip vergisini ödüyor ve hiçbir itirazlarıda yok.

Hata Kürt Yurttaşlarımızda değil beynini yıkayan .....lerde
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2008, 00:10   #14
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ceyhanli Nickli Üyeden Alıntı
kürtlerin roj tvyi izlemelerindense devlet tvsini izlemeleri daha faydalı olur ama ölçüsüne dikkat etmek gerek. eğer bu tv herhangi bir bölünmeye sebep olacaksa faaliyete hiç başlanmamalı yada yayını durdurulmalıdır.

Ciddi bir kesim roj tv izliyor maalesef.Bu konuda haklısın.PKK propagandası izlemektense,belgesel izlesinler
ben kürdüm ama roj tiviyi onaylamam...ona çıkan gerçek müslümanlarıda kınarım...ben kür ama gerçek kürtleri anlatan bi kanal istiyorum....ermeni asıllıları değil
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2008, 00:14   #15
Kullanıcı Adı
anatolia
böyle bişey olmamalı
anatolia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2008, 00:16   #16
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Ben bir çerkes olarak, kendimi bildim bileli anlamam. Neden hep azınlık hakları isteyen kürtler olur. Kürtçe yayın olsa ne olur olmasa ne olur. Benim için farketmez. Ben bunu kendime emsal alarak '' bende çerkesçe kanal istiyorum'' demem. Yalnız mutlaka diyenler olacaktır ve en önemli görevlerinden birisi herkese eşit mesafede durmak olan devletin zor durumda kalacağı kesindir. Türkiye gibi farklı etnik grupların fazlasıyla olduğu bir ülkede böyle şeylerin yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü biliyorum ki nasıl kürtlükte aşırıya kaçanla varsa, bu çerkeslerde de var veya başka etnik gruplarda da var. Uyuyuan devleri uyandırmamak gerekir. Böyle şeyler sorun çıkartır...
Alt 02-20-2008, 00:34   #17
Kullanıcı Adı
Yâren
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Ben bir çerkes olarak, kendimi bildim bileli anlamam. Neden hep azınlık hakları isteyen kürtler olur. Kürtçe yayın olsa ne olur olmasa ne olur. Benim için farketmez. Ben bunu kendime emsal alarak '' bende çerkesçe kanal istiyorum'' demem. Yalnız mutlaka diyenler olacaktır ve en önemli görevlerinden birisi herkese eşit mesafede durmak olan devletin zor durumda kalacağı kesindir. Türkiye gibi farklı etnik grupların fazlasıyla olduğu bir ülkede böyle şeylerin yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü biliyorum ki nasıl kürtlükte aşırıya kaçanla varsa, bu çerkeslerde de var veya başka etnik gruplarda da var. Uyuyuan devleri uyandırmamak gerekir. Böyle şeyler sorun çıkartır...
Peki nusret kardeşim. Bugüne kadar Kürtler üzerinden uyguldığımız yasakcı politikamızdan dolayı, dünya kamu oyunda katledilen,horlanan ayrımcılık yapılan izlenimi vermemiz,Kürtleri dünya kamuoyunda haklı davalarını güdüyorlar izlenimi vermiyormu? Sence herkes anadilini konuşma öğrenme ve bu doğrultuda bir kanal sahibi olma hakkına sahipmi.

Zaten Kürtce yayın yapan birçok yerel yayın kuruluşu var.Devlet televizyonunda olması demek Kürtleri ayrıbir statüye koyacaktır. Bu ülkede Türkler ve Kürtler daha sonra diğerleri gibi bir haksız sıralama olmasından korkularım var. Bir yandanda eşitlik ilkesine göre herkese tanınması gereken bir hak.
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2008, 00:38   #18
Kullanıcı Adı
ceyhanli
kardeş sende demişsin bak 5 milyon kürt var ve bunların büyük çoğunluğu 9 10 kişilik ailelerden oluşuyor ve çoğu okula gidemiyor. ama bu insanların bir şekilde eğitilip devletin millet ve din öğretilmesi lazım devletin buraya bi şekilde eğitim için ulaşması lazım. günümüzdede tv en iyi eğitim ve tanıtım aracıdır. ayrıca kürt vatandaşlarımzda türkçe bilmeyen insanlarda var. eğitim amaçlı kullanılmasında hiç bir sakınca yok bence. en azından roj tv tarafından kandırılmalarındansa devlet tvleri tarafından eğitilmeleri çok iidir.
Alt 02-20-2008, 00:43   #19
Kullanıcı Adı
Beritan
kürtlerin yada doğudakilerinin okuyamamasının sebebi çokluk değil yokluk....bunu anlamak çok zordur....doğuya okulu yaptırmayı ölü yatırım gözüyle bakıyolar....olan okullardada 3 sınıf 1 sınıfta....bunu söylemek yani kürtler okumuyo demek çok yanlış....bir yandan terör onları vuruyo bir yandanda sefalet nasıl okusun.... çocuk sayısıda onlara kalmış ister 1 çocuk yapar isterse10 bu kimseyi ilgilendirmez...ALLAH herkesin rızkını verir...biz böyle yetiştik
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-20-2008, 00:46   #20
Kullanıcı Adı
ceyhanli
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
kürtlerin yada doğudakilerinin okuyamamasının sebebi çokluk değil yokluk....bunu anlamak çok zordur....doğuya okulu yaptırmayı ölü yatırım gözüyle bakıyolar....olan okullardada 3 sınıf 1 sınıfta....bunu söylemek yani kürtler okumuyo demek çok yanlış....bir yandan terör onları vuruyo bir yandanda sefalet nasıl okusun.... çocuk sayısıda onlara kalmış ister 1 çocuk yapar isterse10 bu kimseyi ilgilendirmez...ALLAH herkesin rızkını verir...biz böyle yetiştik
yaw herşeye muhalefet biz yaptığı çocuk sayısınamı karıştık bizde biliyoz rızkın Allahtan olduğunu ama rızkı elde etmek içinde çalışmak lazımdır bu da Allahın emridir. bu ülke şartlarında başta bir baba bir anne 10 çocukla geçinmek çok zor. tek başına babanın çalışmasıyla kalabalık aile kolay geçinemiyo dolayısıyla yokluk ortaya geliyo. karnını zor doyuran bir aile kolay kolay çocuk okutamıyo ya da en fazla bir iki çocuk okuyor. terörde inşallah bitecek. herşey güzel olacak.

Konuyu Toplam 19 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 19 Misafir)