02-20-2008, 01:26 | #1 |
ECDADIMIZIN IMAN KUVVETI..
" Gazi Zeynel bey,giritin fethinde önemli rolu olan degerli ve takva sahibi bir kumandandi.Fethinden az önce askeri tesvik icin zamanin sadrazami Köprülü Fazil ahmet pasa Girite geldi.Sadrazam basta olmak üzere Gazi Zeynel bey askeri ile ertesi gün taarruz gecmeye karar verdiler.
Zeynel bey sabah namazi vakti gelince abdestini aldi ve kibleye döndü.Taarruz sabah namazindan sonra baslayacakti.Zeynel beyin namaza durmasi ile düsman top atesiyle sarapnel yagdirmaya basladi.Bir top mermisi Zeynel Beyin yanina düstü.Toz duman havaya kalkti. Fazil Ahmet pasa kumandanin sehit oldugunu zannetti.Oysa Zeynel Bey secdeden basini kaldirdi ve az sonrada selam verdi.Fazil ahmet pasa`ya kosarak -Hasmetli,sevketli sadrazamim,bir sualim var. -Gecmis olsun ya Zeynel bey.Biz senin sehit oldugunu sanmistik. -Elhamdülillah ALLAHin muradiyla bana bir sey olmadi.Yalniz bir sualim var. -Nedir sualin ? -Düsmanin top mermisi patlayinca basimi secdeden kaldirmayip usulünden fazla bekledim. Namazim bozuldumu efendim .
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-22-2008, 03:03 | #2 |
ECDADIMIZIN IMAN KUVVETI..
Allah'a böle iman edilir işte
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|