AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-25-2008, 17:50   #1
Kullanıcı Adı
Susmak
Standart Bakan'a kimi kandırıyorsun tepkisi
Bakan'a kimi kandırıyorsun tepkisi

25 Şubat 2008 12:00

Milli Eğitim Bakanlığı şubat dönemi atamalarında 2 bin 377si sözleşmeliden kadroluya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin atamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı şubat dönemi atamalarında 2 bin 377'si sözleşmeliden kadroluya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin atamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı Baş Öğretmen Salonu'nda 2008/1 dönemi öğretmen atamaları yapıldı. Atamalar sonucunda 2 bin 377'si sözleşmeliden kadroya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin ataması yapıldı. 2 bin 377 sözleşmeli öğretmenin kadroluya geçmesi üzerine yerlerine de sözleşmeli öğretmen atandı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılında 25 bin atama daha gerçekleştireceklerini bildirirken, atamaların 15 binin kadrolu, 10 bininin sözleşmeli olarak yapılacağını bildirdi. Bu atamaların büyük bir çoğunluğunun ağustos ayında yapılacağını, geri kalanının ise daha sonra yapılabileceğini ifade eden Çelik, öğretmen atamalarının asla bitmeyeceğini söyledi. Çelik, atamalarla ilgili olarak sürekli muhalif haberler çıkarıldığına dikkat çekerek, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemi dinamiktir. Hiç atama yapılmazsa bile emekli olanların yerine atama yapılmak durumunda. Böyle bakarsak öğretmen ataması bitmez” dedi. Ayrıca, meslek teknik eğitimden öğretmen ataması yapılamadığına işaret eden Çelik, bu konuda da çalışmaların olduğunu ifade etti.

BAKAN'A İTİRAZ GERGİNLİĞİ

Çelik, okul öncesi eğitim konusunda da yüzde 25 olan okullaşma oranının yüzde 50'ye çekmek amacıyla çalışmalar yapıldığına işaret ederek, bu alanda da öğretmen atamalarının devam edeceğini ifade etti. Çelik, söz konusu atamalar sonucunda 40 bini sözleşmeli 637 bin öğretmen sayısına ulaştıklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Çelik'in konuşması sırasında, bir dershanede matematik öğretmenliği yaptığı öğrenilen Özge isimli bir genç, “165 bin öğretmen açığı var. Siz kimi kandırıyorsunuz?” diye bağırarak itiraz etti. Bunun üzerine Çelik, toplantıyı proveke ettiğini belirterek, söz konusu öğretmenin susmasını istedi. Ancak, bir süre sonra Arslan'ın “7 ücretli öğretmen intihar etti” diye itirazlarını sürdürmesinin ardından, Arslan'ın derhal salondan çıkarılmasını istedi.
Arslan, toplantı salonundan çıkarıldıktan sonra, koruma odasına alındı. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Arslan'la kısa bir görüşme yaptı. Genel Müdür Kaya, söz konusu Özge Arslan'ın isminin MERNİS'ten çıkmadığını ve nüfus cüzdanının muhtemelen sahte olduğunu kaydederek Arslan'ın öğretmen olmadığını bildirdi.

Kaynak: http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=309293

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-25-2008, 19:12   #2
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Ülke öle bi hale gelmişki ne eğitimi olmuş ne iş imkanı olmuş ne hizmetleri yapılmış herşey aynen bir kitap alırız üçüncü sayfasından dalını kıvırıp bi köşeye atarız aynen o misal bırakılmış şimdi hükümetimiz bu kıvrılmış dallardan herşeyi okuyarak tamamlamaya çalışıyor
Alt 02-26-2008, 21:19   #3
Kullanıcı Adı
aknesill
BAKANLIKTAN AÇIKLMA YAPILDI VE O PROVAKATÖRÜN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIĞI AÇIKLANDI...
aknesill isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 01:31   #4
Kullanıcı Adı
Susmak
Alıntı:
aknesill Nickli Üyeden Alıntı
BAKANLIKTAN AÇIKLMA YAPILDI VE O PROVAKATÖRÜN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIĞI AÇIKLANDI...
yahu ne kadar Provakatör varmis memleketimizde,artik Millet sikayet bile edemeyecek Provakatörlükle Suclanacagiz diye :-\,Allah akil fikir versin Milletimize ve en Basta Büyüklerimize
Alt 02-27-2008, 02:20   #5
Kullanıcı Adı
kabardey_06
geçmiş dönemlerle bir karşılaştırma yapılacak olsa benimde şu şekilde haykırasım geliyor,,haydi ordan kendini bilmezler,,sizden ne öğretmen olur ne de YÖNETMEN,,!!!,milli eğitim bakanlığının öğretmen atamalarını ak parti icraatlarının gözbebeği olarak görüyorum,,hükümeti bu konuda eleştirmek en hafif ifadeyle,,DENSİZLİKTİR,,
kabardey_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 02:26   #6
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
Susmak Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
aknesill Nickli Üyeden Alıntı
yahu ne kadar Provakatör varmis memleketimizde,artik Millet sikayet bile edemeyecek Provakatörlükle Suclanacagiz diye :-\,Allah akil fikir versin Milletimize ve en Basta Büyüklerimize
Evet baya çok gerçekten..Mesela bak aynaya göreceksin...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 02:30   #7
Kullanıcı Adı
laterna68
bence atamalar konusunda eksiklikler var ... ve gözbebeği olarak görülecek bir konu değil maalesef...gönlüm söylediğinize katılmayı çok isterdi...atamalardan müzdarip biri olarak...
laterna68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 02:36   #8
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
kabardey_06 Nickli Üyeden Alıntı
geçmiş dönemlerle bir karşılaştırma yapılacak olsa benimde şu şekilde haykırasım geliyor,,haydi ordan kendini bilmezler,,sizden ne öğretmen olur ne de YÖNETMEN,,!!!,milli eğitim bakanlığının öğretmen atamalarını ak parti icraatlarının gözbebeği olarak görüyorum,,hükümeti bu konuda eleştirmek en hafif ifadeyle,,DENSİZLİKTİR,,

Öncelikle tavrınız hiç hoş değildi.Bir öğretmen olarak üzerime alınıyorum.Ve söz konusu öğretmenlikse ben 17 senemi vermişsem maddi manevi her şeyimi ortaya koyup çabalamışsam kusura bakmayın ama kimseye bu cümleyi kurdurmam...

Şahsi olarak yorum yaparsam aynı konudan muzdarip biri olarak bu konuda eksikler çok..

Evet Ak Parti Hükümeti çok güzel şeyler yaptı, güzel şeylere imza attı ama bu atama konusu hem eksik hem yanlışlarla dolu bir konu..

Sadece 3 üniversitede bölümüm var, en minimum puan 345 bu puanla üniversiteye yerleşip dört sene okuyorsun.Ama sonu meçhul.Atanmak için gereken puan 90, ama kadro açılır mı bilinmez... Ben kimin için okudum,kime hizmet etmek için gönül koydum demek istiyor insan...

Kusura bakmayın ama haksız babam da olsa haksızdır.Ben öğretmen olmasamda bu konudaki düşüncem aynı olurdu.
Alt 02-27-2008, 02:39   #9
Kullanıcı Adı
kabardey_06
elli bin,,,otuz bin,,,bu ne demek yaa yılda otuz kırk bin öğretmen adayı,,iş başı yapıyor,,daha ne olsun,,ülke şartları namüsait olmasına rağmen bu miktarda bir atama başarı değilse nedir ??,,takdir edilmeyecekse takdirin anlamı nedir,,,ülkemizde müthiş bir eğitim kampanyası başlatılmıştır,,her aile,çocuğunu yemiyor içmiyor en ideal şekilde okutabilmenin yollarını arıyor,,,okullaşma oranı geçmiş denemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir,,gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen atamaları tüm hızıyla devam etmektedir,,geçen yıl şu kadar bu yıl bu kadar çokda önemli değil,,önemli olan öğretmensiz okul bırakmama kararlılığını gösterebilmektir,bu kararlılık milli eğitim bakanlılığımızda vardır,,,okul öncesi eğitimi akıllarına bile getirmeyen bir önceki yönetimleri düşünecek olursak sayın hüseyin çelik beyefendilerine teşekkür etmemiz gerekir,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,olayı provakatif düzlemde ele alanlar için kullandığım söz,,meclisimizden dışarıdır,,sizleri düşünerek söylediğim bir söz değildir,,maksadı aşan bir tarafı olduğu muhakkak,,bu bakımdan siz değerli öğretmen ve öğretmen adaylarımızdan özür dilerim,,,amma velakin,,,insafa davet etmemide çok görmeyin benden,,,
kabardey_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-27-2008, 02:40   #10
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
kabardey_06 Nickli Üyeden Alıntı
elli bin,,,otuz bin,,,bu ne demek yaa yılda otuz kırk bin öğretmen adayı,,iş başı yapıyor,,daha ne olsun,,ülke şartları namüsait olmasına rağmen bu miktarda bir atama başarı değilse nedir ??,,takdir edilmeyecekse takdirin anlamı nedir,,,ülkemizde müthiş bir eğitim kampanyası başlatılmıştır,,her aile,çocuğunu yemiyor içmiyor en ideal şekilde okutabilmenin yollarını arıyor,,,okullaşma oranı geçmiş denemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir,,gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen atmaları tüm hızıyla devam etmektedir,,geçen yıl şu kadar bu yıl bu kadar çokda önemli değil,,önemli olan öğretmensiz okul bırakmama kararlılığını gösterebilmektir,bu kararlılık milli eğitim bakanlılığımızda vardır,,,okul öncesi eğitimi akıllarına bile getirmeyen bir önceki yönetimleri düşünecek olursak sayın hüseyin çelik beyefendilerine teşekkür etmemiz gerekir,,
Siz bu konuları bence tekrar araştırın tekrar yorum yapın...

Kusura bakmayın amiyane bir tabir olacak ama bu durum "Bekara karı boşamak kolay" sözünü ortaya koyan bir durum oldu.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)