AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-02-2008, 00:52   #1
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Başörtüsüne karşı yasakçı tavır alan ÜAK Başkanı, PKK'nın sembollerine yorumu..
Başörtüsüne karşı yasakçı tavır alan ÜAK Başkanı, PKK'nın sembollerine hoşgörü istemiş
Başörtüsüne 'Simge' olduğu için karşı çıkan ÜAK Başkanı Rektör Mustafa Akaydın'ın, PKK sembollerine hoşgörü istediği ortaya çıktı.

Siyasi simge olduğunu savunarak başörtüsüne 'asla' diyen rektör, üniversitede terör örgütünün siyasi simgelerinin kullanılmasına müsamahayla yaklaşılması gerektiğini bakın nasıl anlatıyor.

Anayasayı ihlal eden bazı üniversite rektörleri, Üniversitelerarası Kurul adı altında toplanarak başörtüsüne karşı açıklama yapıyor. Bu kurulun başkanı olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Akaydın başörtüsünün siyasi simge olduğunu savunarak üniversitede yer alamayacağını iddia ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Akaydın bundan bir ay önce bir televizyon programında gecenin ilerleyen saatlerinde çok ilginç açıklamalar yaptı. Siyasi simge olduğu gerekçesiyle başörtüsüne taviz verilemeyeceğini ifade eden rektör, üniversitelerde terör örgütünün siyasi simgelerinin yer alması hakkında bakın ne düşünüyor.

"Hoşgörülü olmak lazım. Sıkıntı yaratmayacaksa görmemek lazım. Sarı kırmızı renkler kışkırtmak için kullanılıyorsa bunu da biraz görmemek lazım."

Rektörün bu sözleri programın sunucusunu bile çok şaşırtıyor.

"Bu sözleriniz çok tartışılacak."

Rektör bir süre sonra ne söylediğinin farkına varıp durumu toparlamaya çalışıyor.

"Galatasaray sahada sarı kırmızı yeşil renkler oluşuyor diye bu tesadüftür."

Öyle ki stüdyoda bulunan anayasa yorumcusu Sabih Kanadoğlu bile rektörün sözlerini düzeltme ihtiyacı duyarak devreye giriyor. Ancak Kanadoğlu'nun açıklaması da rektörünki kadar ilginç.

"Tesadüfen sarı kırmızı renkler biraya geldiyse bunu büyütmemek lazım."

Rektör Akaydın'ın, üniversitelerde terör örgütünün siyasal zemin bulmasına yönelik faaliyetleriyle ilgili bütün Türkiye'yi çok üzecek bu sözleri kayıtlara geçiyor.

"Hoşgörülü olmak lazım. Sıkıntı yaratmayacaksa görmemek lazım. Sarı kırmızı renkler kışkırtmak için kullanılıyorsa bunu da biraz görmemek lazım."

01 Mart 2008, Cumartesi
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=659032

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-02-2008, 00:54   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Başörtüsüne karşı yasakçı tavır alan ÜAK Başkanı, PKK'nın sembollerine yorumu..
Rektörist işte, has rektörist...
Alt 03-02-2008, 00:55   #3
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Rektörist işte, has rektörist...
Bak sana suratına sıfat varmı hiç..
Alt 03-02-2008, 00:55   #4
Kullanıcı Adı
parabol
Rezil ne diyeyim ki...pes!!
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 00:57   #5
Kullanıcı Adı
yasinarslanpay
İşte gerçek yüzleri bunlara ne diyeceğimi bilemiyorum . Peh zaten sözleri beş para etmezdi dahada etmez oldu...
Alt 03-02-2008, 00:59   #6
Kullanıcı Adı
gerçekçi
Ben haberin doğruluğuna inanmıyorumKimse kusura bakmasız çünkü mevcut kişilere bakarsanız faşistçe milliyetçilesmiş kişilerdir.Tabi birden çok kaynağa bakarsanız....AMA BU BENİM GÖRÜŞÜM..
Alt 03-02-2008, 01:04   #7
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Alıntı:
gerçekçi Nickli Üyeden Alıntı
Ben haberin doğruluğuna inanmıyorumKimse kusura bakmasız çünkü mevcut kişilere bakarsanız faşistçe milliyetçilesmiş kişilerdir.Tabi birden çok kaynağa bakarsanız....AMA BU BENİM GÖRÜŞÜM..
Kaynaktan dolayımı merak etme ZAMAN en iyisidir bu işte hürriyet, milliyet gibi değil..
Gerçekler ZAMAN'la anlaşılır..
Alt 03-02-2008, 01:19   #8
Kullanıcı Adı
gerçekçi
Kaynaktan değil kişileri araştırırsak faşizme kayan fikirleri var.
Alt 03-02-2008, 01:23   #9
Kullanıcı Adı
m_gorus
bu haberde yönlendirme var.. ben o programı izledim ve rektör renklerin kullanımının yasaklanamayacağını, bunu sorun olarak görürsek başarısız kalınacağını anlatmak istedi... yani rektörün pkk ya bir hoşgörüsü söz konusu değil...

haberi yapan her ne kadar zaman da olsa yönlendirmeye düşmemek lazım..
m_gorus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2008, 01:32   #10
Kullanıcı Adı
gerçekçi
Arkadaştas benim düşüncemde haklı olduğuma destek verdi sanırım....

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)