![]() |
#1 |
![]() ‘BU İKTİDAR KİMSEDEN EMİR ALMAZ'
Erdoğan: "Operasyonlar aynı kararlılıkla sürdürülecektir" AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur'' dedi. Başbakan Erdoğan, sınır ötesine yönelik operasyonla ilgili olarak da ''Bırakın da lütfen bu işi bilenler konuşsun. Bu iktidar, siyasi iktidar olarak kimseden emir almamıştır, emir almaz bunu böyle bilin'' diye konuştu. Erdoğan, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Kongresine katılarak bir konuşma yaptı. Güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başbakan Erdoğan, salondaki gençlere seslenirken, ''Sizler, bizim AK elçilerimizsiniz'' dedi. Erdoğan, ''AK gençliğin bir özelliği var. Birlik, beraberliğimizin sigortası olan bir gençliksiniz. Sevgili gençler, bakın buradaki tablo var ya Türkiye'nin özlediği tablodur. AK Parti'de birbirini küçümsemek, horlamak diye bir şey var mı? İstiyoruz ki bütün Türkiye'de bu olmasın'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur. Ama tam tersi bir cevabı, bakıyorsunuz ki, başörtülü genç bir kız, (Hayır ben mini etekli de olsa, daha farklı da olsa aynı çatı altında bulunmayı, bir özgürlük gereği olarak görüyorum) diyor. AK Parti'li gençler olarak sizler bunu devam ettireceksiniz. Kimseyi küçümsemeyeceksiniz. Horlamayacaksınız. Neden? Çünkü biz, yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz kuru dogmaların temsilcisi değiliz. Biz sadece özgürlüklerin savunucusuyuz ve bu konuda sonuna kadar özgürlüklere saygılıyız ve kimsenin özgürlük sınırına da tecavüz etmeye niyetimiz yok. Kimsenin de bizim özgürlük sınırlarımıza tecavüz etmesine tahammülümüz yok. Çok şükür AK Parti gençliğinde bunu görüyorum. Siz bir muhabbet meclisini oluşturmaya, bunu zenginleştirmeye aynen devam edin. Sorunlarınız, sıkıntılarınız olacaktır. Ama unutmayın çoğu gitti azı kaldı.'' -SINIR ÖTESİ HAREKAT- Konuşmasında, Irak'ın kuzeyine yönelik yapılan kara harekatına da değinen Başbakan Erdoğan, TSK'nın bir terör örgütüne yönelik olarak bir sınır ötesi operasyonu, Meclis'ten aldıkları yetkiye dayalı olarak kendi talimatları ile gerçekleştirdiğini söyledi. 9 günlük operasyonun, uyum içinde bir çalışma ile bitirildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Cuma sabahı, nihayete ermek suretiyle, bütün yavrularımız, Mehmetçiğimiz, subayından tüm erine kadar ülkemize döndü. Bir çok spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonlara kulak asmayın, biz askerimizle el ele, omuz omuza ham dolsun bu süreci takip ettik, götürdük. Tabii ki, bütün bu sürecin, stratejileri var, taktikleri var... Şimdi bazılarının, insaf dışı yakıştırmaları oluyor; 'İşte şuradan talimat mı alındı, şunlar şöyle midir? Daha uzun kalınmalıydı. Daha şöyle olmalıydı, böyle olmalıydı'. Bırakın da lütfen bu işi bilenler konuşsun. Bu iktidar siyasi iktidar olarak kimseden emir almamıştır, emir almaz bunu böyle bilin. Vakti zamanı geldiğinde bunlar tarihe kayıt olarak düşüyor. Biz kimlerin, kimler karşısında el pençe divana durduğunu biliriz. Kimlerin kimlerle görüşmek için randevu talebinde bulunup, randevu alamadıklarını gayet iyi biliriz. Şu anda bu mücadelede, bu sınır ötesi operasyonda ebediyete intikal eden şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum.'' -''...DEVAM EDECEKTİR''- Terörle mücadelenin bitmediğini, nokta koyulmadığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Bu mücadele neyi gerektiriyorsa bundan sonra da aynı kararlılıkla yine devam edecektir'' dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Tabii ki bunun sadece askeri boyutu yok. Sosyo-ekonomik boyutu var, psikolojik boyutu var, kültürel boyutu var. Bütün yapılması gerekenlerin hepsini yapmak suretiyle terörle mücadele edeceğiz. Ve biz dağa çıkmış olan o teröristlere de sesleniyoruz; 'Gelin analarınızın, babalarınızın yanına, onları daha fazla üzmeyin ve bu yanlıştan dönün' diyoruz. Ve 221. madde var. 'Bu maddeden ne denli istifade edebilecekseniz bundan da istifade edin' diyoruz. Her şeyi kuralları içerisinde sürdürmekte kararlı olan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu devlet, bir hukuk devletidir. Bu hukuk devleti içerisinde olması gereken neyse bunlar yapılır. Şimdi bir önemli noktaya daha geliyorum. Sevgili gençler biz Kuzey Irak'taki terör kamplarına, teröristlere yönelik böyle bir harekatı yaptık. Asla bir sivil dahi burada hedef alınmadı, bir sivil dahi ham dolsun burada etkisiz hale getirilmedi, öldürülmedi. Bu hassasiyet tabi ki bizim ordumuzun kimliğinde var.'' -GAZZE- Konuşmasında, sözü Gazze'de yaşananlara getiren Başbakan Erdoğan, geçenlerde İsrail Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye geldiğini ve kendilerine bazı şeyler söylediklerini anlattı. Özellikle şu son bir kaç gün içerisinde Gazze'de yapılan ''insanlık dışı'' uygulamayı tasvip etmenin mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Gazze'de orantısız güç kullanımıyla yavrular öldürülmektedir, siviller öldürülmektir. Ve Gazze'de yapılan bu saldırıların insani bir izahı yoktur, hukuka dayalı bir izahı yoktur. Ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler İsrail'in bu tavrını açık ve net olarak söylüyorum kınıyoruz. Ayrıca yarın da bakanlar kurulumuzda bu konuyu masaya yatırmak suretiyle atılması gereken ne tür adımlar varsa bunları da atacağız. Çünkü kendilerine de söyledik, 'Bunları diplomasi içerisinde çözelim ne gerekiyorsa biz bu konuda yapmaya hazırız' dedik, ama ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerine göstermiş olduğu bu yola da girmediler. Demek ki bu kimlik meselesi. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum.'' kaynak: HaberTürk
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kendileri gibi kukla saniyorlar. Bizide
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Başka söze gerek yok.Her şeye cevabı var işte sayın başbakanımızın.
Bu arada başlığa da bayıldım [Allah'ına Kurban Olayım.!] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
22 temmuz döneminde kafaya koymuştum başbakanımızın koruması nasıl olunur diye ![]() |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bu konuyu ben açmıştım ama olsun farketmez :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Siz nakadar dar kafalısınız arkadaşım bushtan izin alır yok abd uşağı yaa bıkmadınızmı bu lafları etmekten 22 temmuzdada ediyordunuz aldınız ağzınızın payını oturdunuz aşağıya halada aynı kafa nato mermer..
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|