AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-16-2008, 15:03   #1
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Yazıcıoğlu'ndan AK Parti'ye destek..
Yazıcıoğlu'ndan AK Parti'ye destek
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, terör ve şiddeti biçim olarak benimseyen siyasi partilerin dışında siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi.






Yazıcıoğlu, Kocaeli Erzurumlular Federasyonu tarafından Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinliğine katılım için geldiği Gebze'de bu program öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Şıkoğlu Restorant'ta gerçekleşen basın toplantısında Yazıcıoğlu, basın mensuplarının "Yargıtay Başsavcılığı'nca AKP'nin kapatılması için açılan dava hakkına ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorularını cevapladı.

"BBP kuruluşundan bu yana demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşmesini, partilerin vatandaşların oyu ile takdir edilmesini, iktidar olmasını veya iktidardan uzaklaştırılmasını savunur. Bir siyasi parti terör ve şiddeti metot olarak kullanmıyorsa -ki terör şiddeti metot olarak kullanan parti zaten demokrasiden söz edemez- kapatılmamalıdır. Bir ülkede demokrasi ancak fikirlerin çoğulcu olarak yayılmasıyla var olur. O nedenle terör ve şiddeti metot olarak benimsemeyen partilerin kapatılmasına karşıyız" diyen Yazıcıoğlu, "Türkiye'de bugüne kadar 30 defa parti kapatıldı. Kapatılan partiler tabela değiştirerek yollarına devam etti. Parti kapatmaların Türkiye'de demokrasiye hiçbir faydası olmadı. Şimdi de ülke gündemini parti kapatma ile doldurduk. Aşını, işini, geçim derdini düşünenlerin, insanca bir ücret alıp emeklilik sonrası insanca ölmek isteyenlerin sorunlarının tartışılmadığı bir ortamda vatandaşlar da böylesi gelişmelerin yaşanmasından bıktı" dedi.

Tartışılması gerekenin iktidar partisinin dış politikası, ekonomik uygulamalardaki yanlışlıkları olduğunu, bu konuların bir türlü tartışılamadığına değinen Yazıcıoğlu şöyle devam etti: "BBP olarak daha demokratik, millet iradesine dayalı seçim yapılmasından ve demokratik uygulamalardan yana olduk. Ancak ne geçmiş iktidarlar ne de mevcut iktidar temel demokratik gereklerin hiçbirini yerine getirmedi. Milletten aldıkları büyük yetkiyi çarçur ettiler. Sistemin olumsuzlukları içinde bir kördüğüm oluştu. Gündemdeki bu konu sistemden kaynaklanıyor. Laikliğin algılanmasında standart oluşmamasının sıkıntılarını yaşıyoruz. Bir partinin kapatılması Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmaz."

Konuşmasında üniversitelerdeki türban konusune da değinen Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, "Türkiye'de türlü gerekçelerden ötürü örtünmeye ihtiyaç duyan bir kesim var. Bu gerçek üzerinden eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak durumundayız. Aksi taktirde laiklik belli bir inancı koruyan, savunan değil dışlayan bir konuma gelir. Halbuki laiklik din ve vicdan özgürlüğünü sağlayan, din işlerini devlet işlerinden ayıran, herkesin bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan yaşadığı bir metottur. İnsanlar ancak bu şekilde mutlu olur ve mutlu insanların yer aldığı ülkeler daha rahat büyüyüp gelişir. Hepimizin hedefi mutlu, huzurlu bir Türkiye inşa etmektir. Ayrılık ve aykırılığı değil birlik ve bütünlüğü sağlamaktır" diye konuştu.

Ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmede bulunması istenen Yazıcıoğlu konuya ilişkin soruya ise, "Normal süreçlerin yaşandığı bir ülkede ekonomi üzerine siyasi öngörüde bulunabilir ama bu tür öngörüler normal ülkelerde olur. Türkiye'de kimse yarınlar için net bir şey söyleme şansına sahip değil. Her an birileri yetkisini meşru düzenden almadan farklı bir şekilde kullanabilir" dedi. Türkiye'nin birinci önceliğinin eğitim, üretim ve üretken insanlar olduğunu savunan Yazıcıoğlu, "Ama bunları yapacak fırsatları bir türlü bulamıyorsunuz. Bir taraftan terörle mücadele, diğer taraftan AB ve ABD kıskacında tıkanıp kalıyoruz. Asıl üzerinde durmamız gereken kendi soy ve inanç haritamız üzerinde yer altı ve yer üstü zenginliklerini, kaynaklarını kullanıp merkez ülke haline gelmektir" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi olarak yapıcı bir muhalefet uyguladıklarını dile getiren Muhsin Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış demesini hep bildik. Bir çok konuda öngörülerde bulunduk ve maalesef bu öngörülerimiz doğru çıktı. Uyarılarda bulunduk ancak dinlenmeyince olumsuz sonuçlar alındı. SSGSS yasa tasarısı için de uyarılarımız oldu. Kazanılmış hakları geri götüren, risk taşıyan meslekleri hiçe sayan politikaların terk edilmesi gerektiğini söyledik. SSGSS'nin bu şekilde çıkamayacağını söyledik." Yazıcıoğlu şöyle devam etti: "Sonrasında sendikalar sokağa indi ve direk kavgaya girme niyetinde olan Başbakan geriye adım atmak zorunda kaldı. Hükümet her şeyi ayak üstü söyleyip mıncırıklı bırakıyor. Bir adım ileri atıp ardından iki adım geri geliyor. Sizin bir kadronuz, hazırlığınız yok mu? İki dönemdir iktidara gelen bir partinin bu kadar dağınık ve ayak üstü tavırlar sergilemesini hayretle karşılıyorum. Şaşkın ördekler gibi suya ters dalıp bir türlü düz gidemiyorlar." dedi.

CİHAN
16 Mart 2008, Pazar
ZAMAN

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2008, 15:04   #2
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart Yazıcıoğlu'ndan AK Parti'ye destek..
Allah razı olsun bu adamdan.Adam gibi adam.
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2008, 15:06   #3
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Yazıcıoğlu'ndan AK Parti'ye destek..
Hemşerim, babayiğit...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2008, 15:06   #4
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Yazıcıoğlu'ndan AK Parti'ye destek..
Ahh be muhsin abi sende bize katılsan oylar dağılmasa şu kansızlar karşısında omuz omuza savaşsak..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım