AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-17-2008, 15:33   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart Bu dava iyi oldu - Hakan Albayrak
AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 'anakronik' iddianamesinde başörtülü bir kız öğrenciye telefon açmak, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlatan kitaplar dağıtmak, çocuklara İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif'in Safahat'ını okutmak vs, vs, vs'nin yanısıra, farklı etnik grupların İslam'da birleştiklerini tespit etmek de yıkıcı bir faaliyet olarak zikrediliyor.

Başbakan Erdoğan, uluslararası bir konferansta şöyle bir konuşma yapmış:

"Türkiye'de Türkü vardır, Kürdü vardır, Lazı vardır, Çerkezi vardır, Gürcüsü vardır, Abhazı vardır, aklınıza ne gelirse. Bizdeki etnik unsurları birbirine bağlayan önemli bir din bağı vardır. Çünkü Türkiye'nin yüzde 99'u Müslümandır. Bizdeki etnik unsurları birbirinden ayıran ya da bağlayan bağ Yugoslavya'daki gibi Hırvat, Boşnak, Sırp gibi değildir…"

Başbakan'ın bu sözlerini cumhuriyete bir kasıt gibi gören / gösteren Yalçınkaya, terörle mücadelede bir zamanlar Kur'an ayetlerine ve Hadis-i şeriflere müracaat ederek İslam'ın birleştirici özelliğini kullanmaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de kapatma davası açacak mı?

Aslına bakarsanız Yalçınkaya'nın mantığı cumhuriyete külliyen dava açmayı gerektirir.

* * *
Cumhuriyet kurulur kurulmaz devlete bağlı bir Diyanet İşleri Başkanlığı da kuruldu mu?

Kuruldu.

Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal bir Kur'an tefsiri hazırlattı mı?

Hazırlattı.

Cumhuriyet okullarındaki din derslerinde öğrencilere devlet eliyle Kur'an ve Siyer (Peygamber Efendimiz'in –sallallahu aleyhi vesellem- hayatı) okutuluyor mu?

Okutuluyor.

Cumhuriyetin resmi bayramları arasında dini bayramlarımız da var mı?

Var.

Oruca ne zaman başlanacağı ve orucun ne zaman bitirileceği bir cumhuriyet kuruluşu tarafından bildiriliyor mu?

Bildiriliyor.

Cumhuriyet, İslam Konferansı Teşkilatı'na üye mi?

Üye.

Demek ki cumhuriyet idaresi Türkiye'nin bir İslam ülkesi olduğunu başından beri kabul ediyor ve bazı uygulamalarında bu hakikate dayanıyor; düpedüz dini referanslarla hareket ediyor veya dini referansları birtakım amaçlar için kullanıyor.

Dahası; cumhuriyet, bütün dünyada İslam'ın ve Müslümanların sembolü olarak bilinen ay-yıldızı kendine sembol edinmiştir.

Daha da dahası, cumhuriyetin milli marş olarak benimsediği İstiklal Marşı'nda "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli" deniliyor; dolayısıyla cumhuriyet, "dinin temeli"ni korumayı kendime vazife edindiğini deklare etmiş oluyor.

Ne olacak şimdi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kapatılmasını da talep edecek mi Yalçınkaya?

* * *
İddianameyi okurken "Hâlâ buralarda mıyız? Bu ülke bunları ne zaman aşacak?" diye üzüldüm, daha doğrusu sinirlendim; ama itiraf etmeliyim ki, böyle bir davanın açılmış olmasına seviniyorum.

27 Nisan Muhtırası'na da sevinmiştim.

Türkiye'ye ayak bağı olan, Türkiye'yi krizden krize sürükleyen, Türkiye'nin enerjisini tüketen 'o kafa'yla yola devam etmenin imkânsızlığı bütün dehşetiyle ortaya çıkmalı ki 'o kafa'dan bir an evvel kurtulmanın şart olduğu iyice anlaşılsın ve jakoben devlet anlayışını değiştirecek siyasetler için gerekli vasat oluşsun.

'Ulusalcı terörü patlatırız, AKP'yi kapattırırız, askeri darbe yaptırırız' gibi tehditler savuranlara 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin oylarını %26'dan %46 küsûra çıkararak 'Hodri meydan!' diyen maşeri vicdan, Yargıtay Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasının 'gereğini' de –bu dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın- bihakkın yerine getirecektir.

Sistemin tashihi ve milli iradenin ihyası yolunda önümüzün biraz daha açılacağı bir sürece girdik.

Bu süreci başlatan Başsavcı Yalçınkaya'ya teşekkürler.

* * *
Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

 

Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-17-2008, 15:37   #2
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Bu dava iyi oldu - Hakan Albayrak
Çok güzel yazmış ama birde anlıyabilseler..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-17-2008, 15:40   #3
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Bu dava iyi oldu - Hakan Albayrak
Yazı çok güzel, tespitler çok güzel. Ama Ak Partinin oylarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sebep 20 puan yükseldiğini varsaymak bence pek adil değil. 6-7 puan oynamıştır. Eyvallah. Ama 20 puan çok fazla...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi