03-18-2008, 16:33 | #1 |
Kapatma şerefine kadehler tokuştu
Kapatma şerefine kadehler tokuştuBoğazın ünlü balık lokantalarında bir kısım zümre AK Parti'nin kapatılma davasını kadehleri tokuşturarak kutladı. Referans yazarı Eyüp Can tüm kadehlerin nasıl havaya kalktığını yazdı...KADEHLER KAPATMANIN ŞEREFİNE
18 Mart 2008 14:41 Boğaz'ın en ünlü balık lokantalarından biri. Hava henüz kararmakta. Mekan kalabalık, mezeler hazır, kadehler dolu. Girişe yakın masadan biri coşkuyla bağırmakta: "Az önce televizyondan çok güzel bir haber aldık. Yargıtay Başsavcısı sonunda AKP'ye kapatma davası açmış. Hepinizi bu güzel haberin şerefine kadeh kaldırmaya davet ediyorum." Birkaç istisna dışında tüm kadehler havada. Şerefe! Cuma akşamı bu olayı bizzat yaşayan sanatçı bir dostum anlattı. "Çok kötü oldum" dedi. "Bir yanım o coşkuyu paylaşmak istedi, diğer yanım 'bir saniye arkadaşlar parti kapatmanın şerefine kadeh mi kaldırılır?' diye isyan etmek." Elinde kadeh kalakalmış! Dün Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin basına kapalı grup toplantısında kapatma davasıyla ilgili konuştu. "Bunlar bizim tarlamızı daha da bereketlendiriyor, oyumuz artacak" demiş. Erdoğan, bu yorumu Türkiye'de yapabilecek yegane siyasetçi. Ne zaman siyaset dışı bir müdahaleyle karşılaşsa, her defasında daha da güçlendi. Hiç şüpheniz olmasın, başbakan haklı, bu defa da öyle olacak. Fakat benim asıl dikkatimi çeken Erdoğan'ın şu sözü. "Millet arkamızda bölgede bunu gördüm." Kapatma davasının gölgesinde başbakan önceden planladığı şekilde Siirt, Mardin ve Urfa'ya gitti. Başbakan'ı yakından izleyen ender gazetecilerden Ruşen Çakır özetle "Erdoğan bölgede kahramanlar gibi karşılandı" uyarısını yapıyor. Bu işin AKP'ye yaradığını görmeyenler Anadolu'ya kulak versin diyor. İslami camiayı yıllardır yakından takip eden Çakır bu yerinde uyarıyı yapmakta sonuna kadar haklı. Fakat ben onun bıraktığı yerden bir uyarıyı da Erdoğan'a yapmak istiyorum. Evet Anadolu, hem şehirlere taşınmış Anadolu, hem de bölge halkı büyük ölçüde arkanızda. Siz siyaset dışı mağdur konuma itildikçe daha da arkanızda olacak. Fakat telaşlı bir cuma akşamı boğazda kadehler partinizin kapatılması şerefine kaldırılıyorsa "Millet arkamızda..." diyemezsiniz. Haksızlığa uğramış bir siyasetçi olarak bölgede gördükleriniz elbette sizi sevindirecek. Fakat unutmayın yüzde 47'lik bir oya rağmen boğazda kadehler partinizin kapatılması şerefine kalkıyor. Sakın yanlış anlamayın. "Herkesi mutlu edin ya da AK Partili yapın" demiyorum. Demokratik bir ülkede partinizi destekleyen de olacak desteklemeyen de. Fakat Boğaz'da partinizin kapatılması şerefine spontane kalkan kadehler normal bir muhalefet ya da sıradan bir AK Parti karşıtlığı ile açıklanamaz. Sanatçı dostumun dediği gibi o kadehler sadece partinizin askıya alınması için kalkmadı, farkında olarak ya da olmayarak, demokrasinin askıya alınması şerefine kadeh tokuşturuldu. Lütfen "onlar mutlu azınlık" diyerek kolaycılığa kaçmayın. Bakın bu "kolaycı ve dışlayıcı" yaklaşım sizi yüzde 47'lik halk desteğine rağmen kapanmanın eşiğine getirdi. "Boğaz'da rakı içenden bana ne, onlar benim tabanım bile değil" diyorsanız çok büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Size oy veren yüzde 47'nin kaçı asla ağzına alkol sürmemiştir. Fazla uzağa gitmeye gerek yok, en yakınınızda usul usul demlenen danışmanlarınıza, üst düzey kurucularınıza bir sorun isterseniz. Aslında onu bile yapmaya gerek yok. Bu noktada anlamanız gereken şey çok açık. Partinizi siyaset dışı müdahalelerle kapatmaya çalışmak ne kadar yanlışsa, sizin "yaşam biçimlerine müdahale olacağı kaygısı taşıyan insanları" anlamamak konusunda gösterdiğiniz inat da o kadar yanlış. Emin olun cuma akşamı Boğaz'da o meşhur lokantada partinizin kapatılması şerefine spontane kalkan kadehlerin bir çoğunun sizinle ya da partinizle bir sorunu yok. Onların derdi kendi yaşam biçimlerinin korunmasıyla. Ama bakın son 6 ayda ülkede öyle bir kutuplaşma havası yaratıldı ki kendi bireysel tercihlerine saygı gösterilmesinden başka derdi olmayan insanlar bile "yeminli AK Parti düşmanlarıyla" aynı sevince kadeh kaldırdılar. Bırakın şu inadı. Gelin yeni bir başlangıç yapın. Madem ilk hedefiniz yerel seçimler. Kutuplaşmaya yaptığınız katkılardan dolayı samimi bir özeleştiri yapın. Dağıtın partinizin üstünde dolaşan şüphe bulutlarını. Bakın bakalım o zaman Boğaz'da kadehler kimin şerefine kalkacak. Haydi, demokrasi şerefine... Boğaz'ın en ünlü balık lokantalarından biri. Hava henüz kararmakta.Mekan kalabalık, mezeler hazır, kadehler dolu. Girişe yakın masadan biri coşkuyla b... ( KB)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-18-2008, 16:36 | #2 |
modern demokrasilerde kapatma davası ancak açanları komik duruma düşürüyo.hele bu kadeh manzaraları yanında tuz biber oluyo.dünya buna güler.şunun unutulmaması gerekir.
Bu milleti kimse durduramaz. Bu partiyi kimse durduramaz. DuRmAk YoK YoLa DeVaM... |
|
03-18-2008, 16:45 | #3 |
Birkaç tane sarhoşun kadeh kaldırması hoş kafayla söylenmiş sözleri diğerlerininn de ona eşlik etmesi kimseyi bağlamaz halkı hele hiç..birkaç milyon insan sokaklara dökülüp bunu çılgınca kutlasaydı belki söylediklerinde haklı olabilirdin.Ters piskoloji yapıp bu olayı böylece yedirmeye kalkışıyor.
Zaten demokrasi bu o kutlama yapabilir en doğal hakkı...bazı milyonlar da kutlayacağıı şeyleri iyi biliyor zaten senin endişen olmasın.. |
|
03-18-2008, 16:47 | #4 |
icmek icin her zaman bir bahane var yani 8)..
|
|
03-18-2008, 16:53 | #5 |
ayyaş diyip geçeceksin ;)
|
|
03-18-2008, 17:16 | #6 | ||
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
03-18-2008, 18:25 | #7 |
Alkolikler nasıl ülke yönetir ki onun için millet CHP'yi hiç iktidar yapmamış :D
|
|
03-18-2008, 18:29 | #8 |
Ben şampanya ile kutlanır demiştim ama alkolün türünde bir hata yapmış olsamda teorim doğruymuş..
|
|
03-18-2008, 18:35 | #9 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|