Bugün sahiplenmediği bellide, zindana girmeden önce o "idealin" yılmaz bekçisi olduğunu defalarca söyledi ve bizde işittik kulaklarımızla.
Halkın Tayyip Erdoğan yana tavır koymasında bile bir fikir vardır. Acaba halk neden Tayyip Erdoğan demiştir?
Onu bu ideali yüklenecek kişi olarak algılamamışmıdır? Bu algılamanın temeli de milli manevi değerler değilmidir?
Ve Tayyip Erdoğanın defalarca itiraf ettiği ve gerçekleştirdiği değişimin mihenk noktasıda bu değilmidir? Elbette öyledir.
Seninki kendil cal, kendin öyle olmus eger halk dindarligi kriter olarak alsaydi saadetin ellerinden tutardi evet halk kendi degerlerine sahip cikacak birini istedi ama bunu catisma ortami yapan birini degil, bunu siyasi rant olarak kullanan birini degil, cözümden cok cözümsüzlügü öneren birini degil..
bilmem anlatabildim mi ;)
Sanıyorum size anlatılan masalda bu olsa gerek. Yani çözümsüzlüğü değil çözümü seçtik masalı...
Fakat halkın seçim kriteri konusunda bir noktada haklısın. Nedenmi? Ben arada sırada AKPlilerle konuşurken onlara "Türk topraklarından kalkıp Irakı bombalayan Amerikan uçaklarını ve onlara izin veren AKP hükümetini hatırlatırım. Onlarda bir güzel "oh oluyor!" der. Yada ne bileyim, AKPnin çıkardığı ve milli değerleri dejenere eden AB uyum yasalarını hatırlatırım. "Olabilir bunlar normal!" derler.
O nedenle önce ahlak ve maneviyat demediği aslında dedirtilmediği bir gerçektir bu halkın. Fakat sadece bir unutmadır bu. Hatırlayınca gerçek kimliğini özüne dönecektir bu büyük millet.