03-22-2008, 17:20 | #1 |
GÖRME ENGELLİ YILDIZLAR (SAHABELER)
GÖRME ÖZÜRLÜ SAHABİLER
abbas bin abdul muttalib (r.a) görme özürlü olduktan sonra güzel alışkanlıklarını devam ettiren sahabi.... abdullah bin abbas (r.a) hz.hüseyinin şehit edilmesinden dolayı gözlerini kaybeden islam bilgini... abdullah bin amır bin as (r.a) aglamaktan ötürü gözlerini kaybeden züht ve takva sahibi...... abdullah bin cahş (r.a) görme problemine ragmen yigitligin zirvesine ulaşan mücahit.... abdullah bin abi evfa (r.a) ebu hanife'nin gördügü son görme engelli sahabi...... abdullah ibn-i ümmü mektum (r.a) kölelerin efendisi.görmeyen gözlerine ragmen savaşlara katılan ümmetin annesi.... ebu kuhafe(r.a) ileri yaşında kalp gözü açılan görme engelli sahabi... ebu sufyan (r.a) islam düşmanlıgından sonra islam için bir gözüşehit olan sahabi... harise bin numan (r.a) görme engeline ragmen cömertlikten vaz geçmeyen sahabi.... ıtban bin malik (r.a) evinde imamlık yapma izni alan görme engelli sahabi.... ka'b bin malik (r.a) görme özürlülügüne rağmen namazlarını mescitte kılan dogru sözlü şair... osman bin mazun (r.a) müşriklerin zulmünden dolayı bir gözünü kaybeden sahabi.... sa'd bin ebi vakkas (r.a) ömrünün son deminde görme nimetinden mahrum kalan büyük savaşcı... umeyr bin adiyy (r.a) fiziken görme özürlü.manen tam görüşlü sahabi............ işte ümmetin engelli olmasına ragmen engel tanımayan müthiş insanları onların hayatlarını örnek almak ve onlar gibi yaşamak. rabbimiz bizleri onların yolundan ayırmasın veda hutbesinde yüz bini bulan sahabeler ama bunlardan neredeyse on bini bir rivayete göre bedensel engelli şimdi inanın ben kendi hayatıma baktıgımda açık söylüyorum başım agrısa neredeyse islamdan taviz verecek duruma geliyorum ne mutlu ümmetin yıldızlarına ne mutlu yıldızları kendilerine örnek edinen yigit erlere
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|