AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-25-2008, 03:20   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Arslan`ın tek fail olmadığının delili!
“Tarkan işinize yarar mı?”
“Bekliyorum..”
“Bir eksiğin var mı?”
“İçeride mi dışarıda mı?”
“Eksiğin var mı?”
“Bilmiyorum yolcuyu görmeli miydim?”
“Yanlış mı doğru mu?”
“Akşam yolcunun..”
“Uygun yer mi?”
“Uygun galiba..”
“Neyi eksik yapıyorum?”
“İçeride mi?”
“Yolda o zaman..”
Roman yazmaya mı merak saldın diye soracaksınız..
Hayır, roman-hikâye çalışmasından alıntılar değil bunlar!
Danıştay’da güvenlik kameraları arızalı (?!) iken, elini kolunu sallayarak, çantasında silah ile binaya dalıp, toplantı halindeki hakimlerin odasına girip, bir Danıştay üyesini öldüren, iki üyeyi de yaralayan Alparslan Arslan’ın cep telefonundan, kimliği meçhul birisi ile mesajlaşmasındaki “soru ve cevaplar” bunlar..
Tam cinayetten bir gün önce!
“Yolcu” ne demek acaba?
“İçeride mi, dışarıda mı?” sorusunun maksadı ne?
“Yolda o zaman” ile ne kastediliyor?
Cevaplanamaz sorular değil herhalde bunlar.. Kısa bir araştırma ile ortaya çıkarılır arkadaki plan..
Hani mesajı kimin çektiği bilinmez, hangi eylemin faili olduğu bilinmez, “Ne demek istemişler acaba?” diye tereddüt eder, tahmin etmekte zorlanırsınız..
Ama mesajın bir tarafı, Danıştay’da bir hakimi öldüren Alparslan Arslan olduğuna göre, bu mesajlaşmadaki ifadeler de, öyle çözülemez cümleler olmasa gerek..
Tarkan, yardımcılardan birisi olmalı.. “İçeride mi dışarıda mı?” sorusu, cinayeti nerede işleyeceklerinin sorulması olmalı.. “Yolcuyu görmeli miyim?” sorusu da, öldürülmesi planlanan hakimin cinayetten önce görmeye gerek olup olmadığının sorulması olsa gerek.
İşte cinayet için, “Tek başıma karar verdim. Kimseden emir almadım. Kendi başıma işledim” diye ifade veren Alparslan Arslan’ın yalanını ortaya döken ve birilerinden emir alarak bu işi gerçekleştirdiğini gösteren bir konuşma..
Perde gerisinde birilerinin de olduğunu, cinayetin bir numaralı sanığının aslında tetiği çeken el değil, kendisini gizleyen bir başka el olduğunu ispatlayan mesajlaşma..
Bu bilgiler, Ankara 11. AğırCeza Mahkemesi’ndeki Danıştay cinayeti dosyasında var.. Fakat; Alparslan Arslan ile mesajlaşan bu kişinin kim olduğu, ne savcı tarafından, ne de mahkeme tarafından araştırılmamış.. Polis aşamasında sadece bir defa sorulmuş, Alparslan Arslan da “O kişi kızkardeşimdir. Kendi aramızdaki özel sohbettir” demiş, konu kapatılmış gitmiş!
İnsaf edin yani.. Böyle uydurma bir cevap ile kapatılacak kadar önemsiz bir delil mi bu?
Bir insanın, ayrı illerde olduğu kızkardeşi ile edeceği sohbetteki ifadeler olabilir mi bunlar?
Yolcu.. İçeride.. Dışarıda.. Uygun yer.. vs.. vs.
Evet, bana çok ilginç geldi bu mesajlaşma.. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, İstanbul’daki soruşturmayı yeterince incelemeden, alelacele karar vermekteki ısrarı da hayli ilginç!
“Katil elimizde... Kendisi cinayeti işlediğini kabul ediyor. Daha arka planda ne var, niye araştıralım ki?” mantığı ile gerekli araştırmalar yapılmadan, dosya sonuçlandırılmış!
Ama; bir ceza yargılamasında, olayın tüm ayrıntıları ile ortaya çıkarılması sağlanmadan, görünürdeki faili cezalandırmakla, dosya kapatılabilinir mi?
Böyle bir yargılama ile maddi gerçekliğe ulaşılabilinir mi?
Klasik anlatımdır; ceza davalarında, sanık suçu ikrar etse dahi, hakim, o kişinin gerçek fail olup-olmadığını araştırmakla yükümlüdür. Zira; şu veya bu sebeple, gerçek fail yerine bir başkası, suçu kendisi işlemiş gibi göstermeye kalkışabilir.. Para karşılığı suçu üstlenen çıkabilir..
Ceza hakimi; itirafa rağmen delilleri toplamalı ve gerçek faili bulup, onu cezalandırmalıdır.
Danıştay dosyasında da, cinayetin çok önemli bir unsuru olan; saldırı öncesi konuşulan ve yardım alınan bir kişinin varlığı ortada iken, en azından Alparslan Arslan ile birlikte, en az onun kadar sorumlu bir kişinin daha varlığı ortada iken, bu konunun es geçilmesi, olayın çok daha derin bağlantıları olduğunu göstermektedir..
Ve esas acıklı olan; yıllarını, hakim ve savcılık mesleğinde geçirmiş insanların, bu kadar net bir delili dahi toplamadan dosyayı kapatmaları ve cinayeti mütedeyyin insanların sorumluluğu üzerine bırakmalarıdır. Şimdi Ergenekon soruşturması ile Ankara’nın toplamadığı deliller toplanıyor.. Neticeyi de, hep birlikte göreceğiz!


Ali KARAHASANOĞLU / VAKİT 25/03/2008

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi