AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-25-2008, 11:16   #1
Kullanıcı Adı
AK VYS
Standart BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SAVCI CEVABI
Erdoğan, Bosna-Hersek’e gitmeden önce Esenboğa'da konuştu. Ergenekon operasyonu ve AKP'nin kapatılması arasında bir bağ olup-olmadığı sorulan Erdoğan'ın cevabı:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon Operasyonu'yla AK Parti hakkındaki kapatma davasının ilişkilendirilmesine sert tepki göstererek, "Peki o zaman benim partimin kapatılmasını ben niye önleyemiyorum? O kadar muktedirsem o zaman partimin kapatılması davasını önlerdim. Böyle bir iftira ile yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıla getirmek, zan altında tutmak çok yanlıştır" dedi.
Başbakan Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Balkan turunun ilk durağı olan Bosna Hersek'e gitti. Erdoğan, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan'da ikili ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı temaslarda bulunacağını söyledi. Son dönemlerde Balkanlar'daki gelişmeler sebebiyle Türkiye'nin bu bölgeye bakış açısının önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, "Hem bizim bu bölgedeki soydaşlarımız hem de Türkiye de yaşayan bölge kökenli vatandaşlarımız, ülkeler arasında ilişkilerin derinleşmesinde zenginliktir" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin Bosna Hersek ile 500 milyon dolar, Arnavutluk'la 318 milyon dolar ve Bulgaristan'la ise 4 milyar dolar ikili ticaret hacmi bulunduğunu ifade etti.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Cheney'nin Afganistan'a ek asker talebinde bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, bu sorunun cevabını daha önce de verdiğini ifade ederek, "Temenni ederim ki inanırsız; böyle bir talep olmamıştır. İnşallah kayıtlarınıza böyle girer, bundan sonra bu tür spekülasyonlar olmaz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, 'Parti kapatılmasını zorlaştırmaya yönelik anayasal düzenleme yapacak mısınız, referandum seçeneğini işletecekmisiniz?' sorusu üzerine, yasama organının hangi hakka sahipse bu hakkı her zaman yerine getirebileceğini dile getirdi.

Şuanda böyle bir adım atılıp atılmayacağının belli olmadığını ifade eden Erdoğan, "Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti içinde meydana gelen bir durum ve bununla ilgili atılması gereken adımları yasama organı düşünür. Bunu atar ya da atmaz. Şuanda arkadaşlarımız çalışıyor. Temenni ederiz ki, ülkemizin terörle yoğun bir mücadele verdiği bir dönemde, ekonomide ciddi sıçramalarını yaşandığı böyle bir dönemde hala bu tür durumlarla karşı karşıya kalmayız. Bizler AK Parti iktidarı olarak, ülkemizde hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık, yine olmayacağız. Biz 'vatandaşımızın imkanlarını nasıl arttıralım', hep bunun gayreti içinde olduk. 'Vatandaşımızın mutluluğunu, huzurunu nasıl arttıracağız', bunun gayreti içinde olduk. Bundan sonra da yine bunun gayreti içinde olmaya devam edeceğiz."

Ergenekon Operasyonu'yla AK Parti hakkındaki kapatma davasını ilişkilendiren kesimler bulunduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, bugün İstanbul'da başsavcının açıklamalarda bulunduğu ifade ederek, başsavacının yaptığı açıklamaların içinde A'dan Z'ye her şeyin bulunduğunu vurguladı. Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben anlamakta zorlanıyorum. Bu ülkede yasama organı, yürütme organı var, yargı var. Zorlanarak bir yerlere iş çekilmek isteniyor. Peki o zaman benim partimin kapatılmasını ben niye önleyemiyorum? O kadar muktedirsem, o zaman partimin kapatılması davasını önlerdim. Böyle bir iftira ile yargıyı ve yürütmeyi karşı karşıya getirmek, zan altında tutmak çok yanlıştır. Yargı görevini yapmıştır. Olay budur. Sürece yönelik bizim söyleyeceğimiz herhangi bir şey söz konusu değildir."

Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Nimet Çubukçu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bürokrat ve gazetecilerden oluşan heyetle özel Ana uçağına bindi. Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'ndan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerin uğurlamaya gelenlere uçağın penceresinden el salladı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan Ana uçağı saat 21.00 sıralarında Esenboğa Havaalanı'ndan ayrıldı.

İHA

AK VYS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)