AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-25-2008, 15:30   #1
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Hasan Cemal'den tarihi itiraflar..
Hasan Cemal'den tarihi itiraflar
Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal, dünkü köşe yazısında okuyucularını 1971 yılına götürerek, cunta ve darbe destekçiliği yaptığı günlere dair önemli anılarını paylaştı. İşte Hasan Cemal'in itirafı:






'9 Mart' grubu olarak da bilinen Cemal Madanoğlu cuntasına, Doğan Avcıoğlu, İlhan Selçuk, İlhami Soysal ve Uğur Mumcu gibi isimlerle destek verdiklerini hatırlatan Hasan Cemal, haklarında çıkan beraat kararına çok şaşırdığını yazdı. "O tarihlerde 'darbe'nin peşindeydik.

Özellikle Ankara'da askerle 'organize işler'in içindeydik." itirafını yapan Hasan Cemal, Madanoğlu davasının üzerinin örtülme gerekçesini; davanın Genelkurmay Başkanı Faruk Gürler Paşa'ya, Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur Paşa'ya kadar uzanmasına bağladı.

Usta gazeteci, bugün kimi çevrelerce 'demokrasi hareketi' olarak yorumlanan '9 Mart girişimi'ni şöyle tanımladı: "Tam tersine çok partili demokrasiye paydos için yola çıkmış, Türkiye'nin Batı'ya sırtını dönerek başka sulara açılmasını öngören, askerci-cuntacı bir gizli örgütlenmeydi."

Cuntacıların kendilerini kurtarmakta mahir olduğunu ifade eden Hasan Cemal asıl amacı, "Önce askeri bir darbeyle parlamentonun ve partilerin kapısına kilit vurulacaktı. Ve Moskova'da pişirilen 'kapitalist olmayan yol'dan devletçi bir düzene doğru yol alacaktı Türkiye." biçiminde özetledi.

Hedeflerine ulaşmak için bir darbe ortamı oluşturulduğunu, bunun için de gençleri kullandıklarını anlatan Cemal yıllar sonra "Bir keresinde, bir arkadaşı tarafından kazayla öldürülen devrimci bir genci, "Ülkücüler vurdu!" diyerek neredeyse bütün Ankara ayağa kaldırılmış, büyük bir gösteri yapılmıştı."hatırlatması yaptı.

Özellikle son genel seçimlerde birçok köşe yazarının gündeme getirdiği "cahil halk" deyimini, geçmişte kendilerinin de kullandığını aktaran Hasan Cemal, şu düşüncelerine yer verdi: "Herşey, 'cahil halk'ın oylarıyla seçim sandığından çıkan işbirlikçi, yobaz, gerici düzene son vermek içindi.

Herşey, cici demokrasi diye yerin dibine batırdığımız çok partili demokrasinin çanına ot tıkamak içindi. Ama olmadı. 9 Mart değil 12 Mart kazandı! Biz değil onlar kazandı."

Dünya üzerinde kendilerine örnek aldıkları liderler olduğunu da aktaran Cemal, geçmişteki fikirlerine "Irak'ta Saddam Hüseyin'i, Suriye'de Hafız Esad'ı, Libya'da Kaddafi'yi, Sudan'da General Nimeyri'yi ya da Mısır'da Nasır'ı sahneye çıkaran Batı karşıtı, Baasçı, otoriter rejimlerin propagandasını yapıyorduk." sözleriyle açıklık getirdi.

Doğan Avcıoğlu yönetimindeki Devrim dergisindeki hedeflerinden en büyüğünün Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit'i siyasetin dışına çıkarmak olduğunu ve demokrasi düşmanlığı yaptıklarının belirtti.

Cemal, Demirel'i 'Amerikan uşağı ve yobaz'; Ecevit'i ise çok partili demokrasiye sahip çıkan bir 'romantik' olarak gördüklerini ifade etti.

25 Mart 2008, Salı
ZAMAN

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım