![]() |
#1 |
![]() BBC Radyo 2'de Cumartesi geceleri yayınlanan Bob Harris Show'da Yusuf İslam'ın oğlu Muhammed İslam'ın yeni bestelediği 'La ilahe illallah' şarkısı çalındı. İslam, canlı olarak seslendirdiği 'La ilahe illallah'ın yanı sıra, yeni albümünden de üç şarkı seslendirdi.
![]() İngiliz yayın kuruluşu BBC’de önceki gün bir müzik programında, Yusuf İslam’ın oğlu Muhammed İslam’ın yeni bestelediği, içinde ‘La İlahe İllallah’ sözlerinin yer aldığı şarkısı çalındı. ‘LA İLAHE İLLALLAH’ ŞARKISINI SESLENDİRDİ BBC Radyo 2’de Cumartesi geceleri dünyaca ünlü müzik eleştirmeni ve DJ Bob Harris’in sunduğu Bob Harris Show’a canlı katılan Muhammed İslam, son albümünden seslendirdiği üç şarkısının yanı sıra henüz isim vermediği ve yeni bestelediği şarkısını da seslendirdi. ‘La ilahe illallah’ sözlerinin yer aldığı şarkıya henüz isim aradığını belirten Muhammed İslam ya da müzik camiasındaki ismiyle Yoriyos, modern pop müzikten ziyade, daha çok şiirsel ve mistik havası olan müzikten hoşlandığını belirtti. ‘HERGüN VE HER GECE LA İLAHE İLLALLAH’ ‘La ilahe illallah, everyday and ever night’ (Her gün ve her gece La ilahe illallah) sözlerinin yer aldığı şarkıyı İslam, babası Yusuf İslam’ın kendisine hediye ettiği gitarıyla seslendirdi. İslam, ‘Bury may heart at wounded knee’ adlı albümünden de At The Gates Of Dawn, The Pied Piper Love ve Endoscopises şarkılarını canlı olarak seslendirdi. YORIYOS, AMERİKALI KIZILDERİLİ REİSİNDEN GELİYOR Yoriyos ismini, babasının kendisine hediye ettiği ve Amerikalı Kılızderilileri anlatan kitapta geçen Kızılderili şefinin isminden aldığı söylenen Muhammed İslam 17 yaşında başladığı müzik çalışmalarını kendisinin kurduğu bir müzik şirketiyle yürütüyor. Daha çok Allah ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e atıfta bulunan çalışmaların yanı sıra, İslam'ın şarkılarında özellikle Sufizm’e ait melodiler hakim. DAHA öNCE DE ‘BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM’ çALMIŞTI Bob Harris, geçtiğimiz Şubat ayında da dünyaca ünlü Malili folk müzik sanatçısı Toumani Diabate’nin yeni bestelediği ‘Bismillahirrahmanirrahim’ çalışmasını çalmıştı. Toumani, dünyanın birçok yerinde konserler veren Afrika’nın en ünlü folk sanatçısı olarak biliniyor. Toumani, Batı Afrika’ya ait olan ve 21 telden oluşan ‘kora’ isimli müzik enstrümanını kullanıyor. (Mehmet Nedim Aslan – habervaktim)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yusuf islam..Bir zamanlar müziğin haram olduğunu ve bu yüzden bıraktığını söyleyen eski rockçı..Bu haberi görünce bende bir yazı paylaşmak istedim..Dileyen okusun.. ;)
Hızlı ve sinsi bir şekilde dinin içine müzik sokulmaya çalışılıyor. Çünkü dini bozmanın en kolay yollarından biri budur. Hıristiyanlığı aslından uzaklaştıran önemli unsurlardan biri de Kiliselere müziğin sokulmasıdır. İslamiyet'i de Hıristiyanlığın durumuna düşürmek için müziğe ağırlık verilmektedir Ramazan aylarında yoğunlaştırılan bu faaliyetler projenin birinci aşamasıdır: Bu aşamada maksat, dinimizce haram olan müziği meşru hâle getirmek. Daha sonra da, müziği Hıristiyanlıkta olduğu gibi ibadetin bir parçası haline sokmak. Birinci aşamada hayli yol alındı. Ramazanda pek çok otelin kapısında, ''Canlı müzik eşliğinde iftar'' afişlerini gördük. İşte İstanbul'da beş yıldızlı bir otelin ilanı: Zengin bir mönünün sonunda Çeşmi bülbül Fasıl Grubu eşliğinde her akşam iftar... Dört kız, ellerinde tambur, kanun ve ud eşliğinde, ''Ben yanarım yane yane,'' ''Sordum sarı çiçeğe...'' ilahilerini seslendiriyorlar iftarda. Ardından saz eserleri... Akşama kadar Allah için oruç tutan, akşam genç kızların seslendirdiği Klasik Türk Müziği eşliğinde iftar ediyor. Şapla şeker karıştı. Eskiden saflar ayrı ve netti. Kim ne yaptığını biliyordu. İçki içen meyhaneye, eğlenecek olan eğlence yerine, ibadet edecek olan da, camiye giderdi. Haram işleyen de günahını bildiği için üzülürdü. Yaptığını meşru görmediği için de küfre düşmezdi. Şimdi her şey birbirine karışmış durumda. İbadet mi yapıyor, eğleniyor mu belli değil. Bütün bunlar müziği ve haramları meşrulaştırmanın, haramı helali birbirine karıştırmanın yani ''Dini sulandırma'' projesinin bir parçasıdır. Görünüşe bakıldığında bu davranışlar halkın cahilliğine veriliyorsa da, bu o kadar basit bir olay değildir. Müslümanlar bu hâle planlı bir şekilde, belli bir proje doğrultusunda getiriliyor. Bu projenin içeride ve dışarıda bayraktarlığını yapan pek çok kimse var. Rock Müziğin başını çeken Cat Stevens diğer ismi ile Yusuf İslam'ın takip ettiği çizgi hayli enteresan. Önce İslam âlimlerinin kitaplarından ve çevresindeki Müslüman kimselerden müziğin haram olduğunu öğrenip Müslüman olmasıyla beraber müziği de bırakıyor. Daha sonra birden fikir değiştiriyor. Bu değişikliği de kendince şöyle yorumluyor: Başlangıçta müzik konusunda şüphelerim oluşmuştu. Daha sonra Kur'ana ve hadislere baktım, müzik ile ilgili bir şey göremedim. İyi, faydalı şeyleri İslamiyet emrediyor. Müzik iyi ve faydalı olduğuna göre, haram olamaz diye yorumladım. Yeniden çalışmaya başladım... Binlerce İslam âlimi, Kur'an-ı kerime ve hadis-i şeriflere dayanarak müziğin haram olduğunu söylüyorlar; bu ise, göremedim, diyor. Demek ki bir yönlendirenler var. Kendisine, Yedikule'de hip-hop grubu Native Deen ile birlikte sahneye çıktınız. Bu hip-hop tarzını nasıl buluyorsunuz? diye soruyorlar, o da, Native Deen, gençleri İslam'a ve Allah'a çağırıyor. Albümleri insanlık adına son derece olumlu mesajlar içeriyor. Bence gayet de başarılı bir hip-hop örneği ortaya çıkarıyorlar diyor. Yani dinimizin haram kıldığı müzik vasıtasıyla gençler İslam'a çağrılıyor. Böyle çağrılarla gelenlerin İslami anlayışının, yaşayışının ne olduğunu bilmek zor değildir. (Mehmet Oruç, Türkiye, 2005) ;) ;) ;) |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#5 | |||
![]() Alıntı:
Yalnız Yusuf İslam' ın bir ajan olduğuna ve dini sulandırmak için böyle şeyler yaptığını inanmamı bekleme... ;) |
||||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Yok ona ajan demedim.. ;) ama dinimizi sulandırmak isteyenler onunda aklını sulandırmış yada ona yanlış anlatmıştır..Böyle oyunlar gerçekte var ..Yusuf islamı bilmem ama gerçekten böyle din düşmanları olduğundan benim şüphem yok..Yaparlar mı yaparlar..Bizim müslüman sanatçılarımız bile yapıyor onlarda casusu ajan diyemeyiz herhalde..Ama yanlış yoldalar denilebilir bence.. ;)
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() ![]() |