![]() |
#1 |
![]() Sevgili! Sen’i unuttu dillerimiz; utanıyorum
Sevgili! Sen’i unuttu ellerimiz utanıyorum Sevgili! Sen’i unuttu kalplerimiz utanıyorum Sevgili! Sen’i unuttu hâllerimiz utanıyorum Sana acziyetimi dile getirmekten utanıyorum. Sana dil uzatan edepsizlerin kendilerinde bu cür’eti nasıl bulduklarını düşündükçe utanıyorum. Sen, geceler boyu, gözü yaşlı, secdelerde “Ümmetî Ümmetî” nidâlarınla ümmetinin affını, ümmetinin hayrını, ümmetinin necâtını Rabb Teâlâ Hz.lerinden dilenirken ve yalvarırken, almak için ümmetine şefaat etme hakkını, gamsızlığımızdan, hayırsızlığımızdan dolayı utanıyorum. Hani Sen, “Beni görmeden; bana inanan ve yolumda yürüyenler kardeşlerimdir” demiştin. Evet, biz de bu ahir zamanda Sen’i görmeden Sana îman ettik; ancak teveccüh buyurduğun kardeşliğine layık olamadığımızdan utanıyorum. Bedir’de, Uhud’da, Hendek’te dîn-i mübînin bizlere ulaşması ve nuru ile önümüzü aydınlatması için en önde, yiğitler üstü yiğitçe kâfire korku salarken Sen, korkaklığımızdan utanıyorum. Ağladığın zaman biz de ağlamalıydık, içimizi ısıtan sözlerini duyduğumuzda, birbirimize sarılmalıydık kardeşçe, yemin etmiştik, ALLAH’a söz vermiştik; ancak şimdi hak yoldan çok uzak, Sen’den çok uzak kaldık utanıyorum. "Bunları o mu söyledi?" "O söylediyse doğrudur!" diyen Sıddîk-ı Ekber'in sadakâtini düşünüyorum, “Sen’i kendi nefsimden bile daha çok seviyorum Yâ RasûlALLAH” diyen Hz. Ömer’in sevgisini düşünüyorum, Sen’in yanında melekleri bile kıskandıracak kadar edeb ve hayâ sahibi Hz. Osman’ı düşünüyorum, düşmanlarının Sen’i öldürmeye geldiğini bile bile yatağına yatmaktan bir an bile tereddüt etmeyen Hz. Ali’nin yiğitliğini düşünüyorum, “Sana bir an dahi uymazsak helak olacağımızdan endişe ederiz” diyen Ashabı’nın bağlılığını düşünüyor ve, UTANIYORUM YÂ RASÛLALLAH!
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() utanıyorum bende
nasıl bakarım yüzüne senin peygamberim çok güzeldi.. |
|
![]() |
![]() |