AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-19-2008, 10:18   #1
Kullanıcı Adı
çağlar
Standart Abdüllatif Şener düğmeye bastı!
22 Temmuz seçimlerinde aday olmayarak TOBB Ekonomi Üniversitesi'nde öğretim elemanı olmayı seçen, Başbakan Eski Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, 265 gün sonra memleketi Sivas'a geldi. Şener, Özel Hareket Şube Müdürlüğü önünde Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından sloganlarla karşılandı. Yaklaşık 300 araçlık konvoyla şehir turu atan Şener, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odasına geldi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Şener, Türkiye'nin çok önemli sorunlarının olduğunu vurguladı. Her ne kadar iki üniversitede ders verse bile günlük siyasi gelişmeleri takip ettiğini kaydeden Şener, insanların birden eski alışkanlıklarını bırakamadığını söyledi.

Bugüne kadar siyasete dair kaygı ve heyecan taşıdığını, siyasetle ilgili değerlendirmeler yaptığını kaydeden Abdüllatif Şener, "İyi şeyler yapılsın, yanlışlar olmasın diye açıklama yapıyorum bundan sonra da konuşmaya devam edeceğim." dedi. AK Parti kapatma davasıyla ilgili bir soru üzerine Şener, parti kapatmaya karşı olduğunu dile getirdi. Şener, parti kapatmaların Türkiye'nin siyasi hayatına olumlu yansımadığını belirtti. Her partide doğru ve yanlışların olabileceğini anlatan Şener, Avrupa ülkelerindeki asırlık partileri örnek gösterdi. Abdüllatif Şener, "Mecliste grubu bulunan partilere baktığınız zaman AK Parti 7 yıl, CHP, MHP 15, DTP de 3-5 yıllık parti. Avrupa ülkelerinde ise 100-150 yıllık partiler var. Parti kapatılması Türk siyasetine bir şey kazandırmaz. Yine de Türkiye bir hukuk devletidir. Ve yargıya güvenmek gerekir" diye konuştu.

"HALK YENİ SİYASİ OLUŞUMUN BAŞINDA BENİ GÖRMEK İSTİYOR"

Farklı bir siyaset anlaşına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Abdüllatif Şener, yeniden siyasete girme sinyalleri verdi. Bu yeni oluşumda kitlelerin kendisini adres gösterdiğini kaydeden Şener, şunları söyledi: "Farklı bir siyasi anlayışı yerleştirmeye çalıştığım herkes tarafından biliniyor. Toplumsal talep önüme yeni bir beklenti çıkarırsa gereğini yaparım. Siyaset sadece siyasi aktörlerin isteğiyle olmaz. Onu var kılan şey halkın talep ve istekleridir. Vatandaşın beklentileri ortaya hangi talebi çıkarırsa orada beni görürsünüz."

Vatandaşın beklentisinin ne yönde olduğu şeklindeki bir soruya Şener, halkın yeni bir siyasi oluşum beklediğini belirterek, bu oluşumun başında ise kitlelerin en fazla telafuz ettiği kişinin kendisi olduğunu söyledi. Şener: "Siyaset tarzı ve biçimiyle ilgili yeni beklentiler ve talepler var. Bu yeni beklenti ve talepler benim ismimle birlikte yaygınlık kazanıyor. Ancak bu gelişmeler ve Türkiye genelindeki bu dalganın düzeyi benim beklememi gerektiriyor. Bu talebin daha olgunlaşması ve güçlenmesi gerekir. Bir yeni siyaset anlayışına zemin verecek onu güçlü kılacak halkta bir beklenti meydana gelirse, o beklentiyi cevaplandırırım" şeklinde konuştu.

AA-Zaman

çağlar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-19-2008, 12:39   #2
Kullanıcı Adı
mavera
Sayin sener sakin olaki o sizi karsilayan kalabaligin gazina gelipte kendinizi harap etmeyin o kalabaliktan daha fazlasi pirinci kuyruklarinda var hatirlatirim..
Orasi sivas, orada sizi bagirlarina basmalari normal ama Türkiye de isler degisir!..ben size erkan mumcu yu hatirlatmak isterim yatsi olmadan mumu söndü..
Siz herhalde simdilerde "ya canim en makulude sener herhalde" diyenlera aldaniyorsunuz ama milli görüs ve ak parti gecmisi olan birisi agziyla kus tutsa o kesimlere yaranamaz..
Amaclari belli ne kadar bölsek kardir ama hesaba katmadiklari birsey var oda "halk"...
buyrun siz yuvarlak cümleler kurup, birilerine yaranmaya calisin ;)
Alt 04-19-2008, 13:29   #3
Kullanıcı Adı
murat kurt
Mavera abi bak gördün mü.Her Şener Abi haberinde bu adamın hesapları var.Başbakan olmak istiyor dediğimde burada arkadaşlar "yok canım o bizim ileri gelenlerimizdendir" diyolardı ya.Buyursunlar..
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2008, 13:30   #4
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Mavera abi bak gördün mü.Her Şener Abi haberinde bu adamın hesapları var.Başbakan olmak istiyor dediğimde burada arkadaşlar "yok canım o bizim ileri gelenlerimizdendir" diyolardı ya.Buyursunlar..

Yok canim sende..o seneri karsilayanlar pirinci icin kuyruga girmisler, sener ankaradan iki kamyon dolusu pirinc getirmis malum secimler yaklasti madem ak parti kömürle oy aliyor, sener de su anda altin kadar degerli olan pirincle oylarini tavan yapar!..
ya tutarsa 8)
Alt 04-19-2008, 13:37   #5
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Ben Şener'in siyasi kariyerini çok beğenen biriyim hakkında üç farklı düşünceye sahibim.
1.Ak parti kapatılırsa İdeoloji ABDÜLLATİF ŞENER ile devam edecek bunu ak parti yöneticileri de istiyor.
2.Şener merkez sağ da alternatif parti kurabilir.
3.SP nin başına geçebilir.

Ancak ben içlerinden birincisinin doğruluğunu düşünüyorum.Parti kapanmazsada yerel seçimlerde İZMİR e Ertuğrul Günay adı geçiyor ayar çekip Abdüllatif Şener'e Kültür bakanlığı verirseler şaşırmam ya da bir daha ki seçimde yine ak vekil olarak karşuımıza çıkarsa...
Kemalist59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2008, 13:41   #6
Kullanıcı Adı
mavera
kemalist kardes 3. sik bile digerlerinden daha gercekci buna emin ol ;)..basbakanimiza vefasizlik yapmis birisi bu saatten sonra agziyla kus tutsa bir ise yaramaz!..
Sen cikacaksin birilerine yaranmak icin partini, hükümetini, basbakanini yuvarlak sözlerle elestirecek, üstü kapali mesajlar yollayacaksin ve sornada ak partinin basina gececeksin!...
Alt 04-19-2008, 13:46   #7
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Erkan Mumcu'da basmıştı düğmeye ama düğme elinde patladı...
Alt 04-19-2008, 13:47   #8
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Mavera arkadaşım Şener'İ Pek takip etmedim vekillik dönminde sevdiğim biriydi.Ne gibi eleştirilerde bulunduğunu söyler misiniz?
Benim düşüncelerim gerçek olmayabilir tabi ki de...
Alt 04-19-2008, 13:50   #9
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Kemalist59 Nickli Üyeden Alıntı
Mavera arkadaşım Şener'İ Pek takip etmedim vekillik dönminde sevdiğim biriydi.Ne gibi eleştirilerde bulunduğunu söyler misiniz?
Benim düşüncelerim gerçek olmayabilir tabi ki de...

takip etmediginiz cok belli ;).. su günlerde tv izlerseniz bütün tv lerde bu zati muhteremi görebilirsiniz...
asagi yukari sunlari söylüyor..
yeni bir olusuma gerek vardir..
milli bir ekonomi yoktur..
ak parti hosgörüden uzak..
hükümet yanlis adimlar atiyor..
ülkenin yeni bir soluga ihtiyaci var..
siyasi gelecegim konusunda tam karar vermedim..
ak partide sisteme ayak uydurdu..
yok bu elestirileri yapabilir ama "kol kirilir, yen icinde kalir" misali mkyk toplantilarinda, parti meclislerinde öyle tv lerde göstere göstere yaparsa kusura bakmasin ama ben dahil cogu kisi artniyet arar ;)
Alt 04-19-2008, 13:54   #10
Kullanıcı Adı
Kemalist59
Anladım pek TV izleyen biri değilim şu günlerde derslerde var kaçırmış olabilirim.Ancak milli ekonomi konusunda bende ciddiyim.IMF politikalarını imzamda da dediğim gibi defetmeliyiz bu ülkeden....
Bağımsız bir Türkiye için....

Abdullatif Şener Hakkında bu son gelişmeleri sayenizde öğrendim Teşekkür ederim milli ekonomi dışı fikirleri umrumda değildir.

Selametle

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)