![]() |
#1 |
![]() Çok sayıda yumruk ve tekme darbesi alan Genç’i CHP ve MHP’li vekiller kurtardı
VATAN GAZETESİ OLAYI BÖYLE YAZDI: TBMM’de dün akşam saatlerinde utanç veren olaylar yaşandı. Genel Kurul’da başlayan ve kuliste devam eden kavgada Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AKP’liler tarafından dövüldü. BAŞBAKAN NEREDE? Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesinden sonra devam eden oturumda söz alan Genç, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. “Çankaya’ya çıkardığınız kişi, yeni uçaklar alarak bu ülkeyi yönetemez” diyerek Cumhurbaşkanı Gül’ü hedef alan Genç, daha sonra eleştiri oklarını Başbakan Erdoğan’a yöneltti: “Bu Katar’da ne var? Başbakan niye gitti oraya, şimdi nerede?” TAYYİP GELSİN KARŞIMA Genç’in sözlerine üzerine AKP Afyon Milletvekili Halil Aydoğan, “Provokatörlük yapma” diye bağırınca Genç, “Hükümet sıralarında bir kişinin dışında kimse bulunmuyor. Nerede bu Bakanlar Kurulu üyeleri? Tayyip gelsin, karşımda konuşsun. Benim muhatabım sen değilsin. Ben ona gerekli dersi veririm” dedi. AKP’liler “Doğru konuş” diye tepki gösterdikleri Genç’i sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler. AKP’Lİ ASLAN YUMRUK ATTI Tartışmalar uzayınca Başkanvekili Güldal Mumcu oturuma ara verdi. Kürsüden inerek yerine oturan Genç bir anda AKP’lilerin saldırısına uğradı. AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Genç’in oturduğu sıraya giderek “Senin işin gücün provokatörlük. Sana ne oluyor. Yılların geçmiş, ama boş adamsın” diye tepki gösterdi. AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da, Genç’e yumruk atmaya çalıştı. Bu girişim, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak tarafından engellendi. Ancak başka AKP’ler de saldırıya geçince CHP ve MHP’lilerin araya girmesine rağmen Genç tekme ve yumruk yemekten kurtulamadı. CHP’Lİ VEKİL YARALANDI CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da kavgadan nasibini aldı. Tekme yiyen Aslanoğlu’nun sol ayağı kanadı. Genç, CHP ve MHP’lilerce salondan çıkartılırken AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur da tekme attı. 50 AKP’Lİ KULİSİ BASTI Genç salondan çıkmasına rağmen AKP’lilerin öfkesi dinmedi. 50 kadar AKP’li Genç’in götürüldüğü muhalefet kulisini bastı. AKP Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu’nun Genç’e iki tokat attı. Tıngıroğlu, Genç’i korumak isteyen CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim’e de yumruk attı. Diğer AKP’liler de vurmaya başlayınca CHP’liler etrafında çember oluşturarak Genç’i korumaya çalıştı. AKP’Lİ SIVACIOĞLU TÜKÜRDÜ AKP Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Genç’e “Allah belanı versin” diyerek yüzüne tükürürken AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu “Arkadaşlar, bu provokatör. Provokasyon yapıyor. Bu oyuna gelmeyin. Onun istediği bu” diye bağırdı. POLİS MÜDAHALE EDEMEDİ Meclis polisi olaylara müdahale edemedi. Ancak olayların sakinleşmesinden sonra bir polis, Genç’in yanına giderek korumalığını yaptı. CHP’liler “Kamer Bey’e su getirin” deyince Genç “Korkmadım ki, ne suyu? Ne kavgalar gördük burada. Ben milletvekiliyim” diyerek getirilen suyu içmedi. CHP VE MHP TERK ETTİ Verilen aranın ardından kürsüye gelen AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, oturumu yöneten Güldal Mumcu’-yu eleştirerek “Türkçe özürlü hatip çıkacak, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na hakaret edecek. Bazı parti grupları da mutlu olacak. Başkan müdahale etmeyecek, iki kez sözünü uzatacak. Bu, hoş bir şey değil. Adam çıkmış, ’Tayyip gelse’ diyor. Tayyip, çukurlarda değil, yükseklerde gezer” dedi. Doğan’ın bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Burası çukur mu?” diye tepki gösterdi. Doğan ise çukur değil, Meclis olduğunu ifade etti. Bu diyaloğun ardından CHP ve MHP milletvekilleri, AKP’yi protesto ederek salonu terk etti. www.nethaber.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Biraz baktım konuyu gonderen olmus mu diye ama goremedim.Bilmiyorum yine de.
Bugun Kanal d de izlerken dikkatimi çekti.Adam Türkiye Cumhuriyeti Basbakanından ''Tayyip gelsin''diye bahsediyor,ortalığı karıştırıyor ama suclu olan diğer taraf oluyor.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ya bi tane de benim için çaksaymış vekillerim ah ah...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() YA BU BİZİM TÜRK BASINI ABARTASYON
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bende 51. olabilseydim keşke >
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Cok taraflı basınımız var hem kendileri karıstırıyorlar ortalıgı,hem de hiçbir şey yapmamıs gibi kenara çekiliyorlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bİ TANEDE BEN VURSAYDIM NE GÜZEL OLURDU :D :D :D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |