AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-23-2008, 01:37   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart chp'yi yürekten tebrik ediyorum haklarını yemişiz(!)
839 gündür 'tık' yok!

Sürekli olarak ekonominin battığını, sosyal güvenliğin iflas ettiğini, borçların çığ gibi arttığını, sağlık sisteminin döküldüğünü iddia eden CHP, 839 gün önce hazırladığı ''Zeytinyağı Raporu''ndan başka ortaya bir çalışma koymadı.

Hükümeti acımasızca eleştiren CHP; alternatif politika, rapor, çözüm üretmeyi ise sevmiyor. Batı ülkelerinde; siyasi partilerin birçoğu, “enstitü” çapında araştırmalar üretip, raporlar ortaya koyarken, Türkiye’de de çok sayıda parti önemli araştırmalara imza atarken “ana muhalefet” partisi CHP ise adeta dinleniyor.

EN SON RAPOR 4 OCAK 2006’DAYDI
CHP’nin bitmek bilmeyen ağır eleştirilerine bakarak ülkenin batmış olacağına hükmedebilecek ve “Acaba CHP bu sorunlara karşı ne çözümler üretiyor?” diyebilecekleri, partinin web sitesinde tam bir hüsran bekliyor. CHP’nin “Rapor Havuzu”nda 4 Ocak 2006 tarihinde yayınlanan “Zeytinyağı üreticilerinin Sorunları” başlıklı rapordan sonra yeni bir tek çalışma bulunmuyor.

HABERVAKTİM GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Yaklaşık üç ay önce habervaktim, CHP’nin “rapor fakiri” halini yine gündeme getirmişti. O tarihten bu yana CHP sözcüleri başta 2008 bütçesi olmak üzere, AB ile ilişkiler, vakıflar yasası, başörtüsü yasağını serbest bırakma girişimi, Kuzey Irak’a yönelik kara harekatı, kapatma davası gibi pek çok konuda nutuk atarken, partide kapsamlı rapor bir yana, üç beş sayfalık bir metin hazırlama girişimi bile görülmedi.

DİĞER MUHALEFET ÇALIŞIYOR
CHP, “ana muhalefet” sıfatıyla Ocak 2006’dan bu yana sadece bir tek rapor üretmişken, 2002 seçimlerinde Meclis dışında kalan Saadet Partisi ise aynı sürede 14 ayrı konuda kapsamlı raporlar hazırladı. Yine Milliyetçi Hareket Partisi, Ocak 2006 – Mart 2008 aralığında aylık kısa ekonomi raporlarının yanı sıra özelleştirme, Kıbrıs, adalet ve tarım alanında da raporlar yayınladı.

İLGİLİ HABER:

CHP; Ana İstirahat Partisi

(Murat Unay – habervaktim)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-23-2008, 02:03   #2
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Standart chp'yi yürekten tebrik ediyorum haklarını yemişiz(!)
muhalefet olmayı bile beceremeyen bi ana muhalefetimiz var işte...içler acısı..güler misin ağlar mısın
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)