![]() |
#1 |
![]() 'Futbolun şeytanı' Rıdvan Dilmen, pazar günü oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisini yorumladı. Usta yorumcuya göre favori kim?
Derbi'de şanslar yüzde 50 “G.Saray-Belediye maçına dek derbide yüzde 80 F.Bahçe’nin şanslı olduğunu düşünüyordum.” “Ancak şimdi G.Saray’ın son oyun formatını gördükten sonra şanslar bence % 50-50’ye geldi.” “Son yıllarda oynanan bütün maçlarda F.Bahçe hep favoriydi. Ama ilk kez bu maçta favori yok.” ÜNLÜ yorumcu Rıdvan Dilmen, Ali Sami Yen Stadı’nda pazar akşamı oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisi ile ilgili görüşlerini açıklarken, geçen haftaya göre fikirlerinin değiştiğini söyledi. Dilmen, % 100 Futbol programında Güntekin Onay’ın sorularını şöyle yanıtladı: * Güntekin Onay: F.Bahçe sizce Ali Sami Yen’e beraberlik için mi çıkar? * Rıdvan Dilmen: F.Bahçe normal oyununu oynar. F.Bahçe maça çıkarken beraberlik diye çıkmaz. Beraberliğe çıkmak sistemi ve kadroyu değiştirmek demektir. F.Bahçe’nin teknik adam ve oyuncularının böyle bir yapısı yok. F.Bahçe takımı içeride de dışarıda da aynı. Sevilla deplasmanında da Londra’da da Konya’da da Ali Sami Yen’de de aynı. * G.O: Strateji olarak kafasında önce beraberlik mi olur anlamında soruyorum aslında? * R.D: Tabii oyunu tutmak isteyecektir. Beraberlik yeter diye düşünecektir oyuncu. Antrenör her ne kadar kazanmak istiyoruz dese de... F.Bahçeli oyunculara ’Alın 1 puan oynamayın, dönün’ deseniz kabul ederler, Florya’ya sorsanız kabul etmezler. ‘ŞİMDİ ŞARTLAR DEĞİŞTİ’ * G.O: Beraberlik halinde F.Bahçe avantajlı. Bu durum düşünüldüğünde F.Bahçe’nin maça nasıl bir strateji ile başlayacağını düşünmek lazım? * R.D: Oyunun psikolojik yönüne baktığımızda maç öncesi G.Saray takımını beraberliğe razı edemezsin. F.Bahçe’yi razı edebilirsin; ’Oynamazsanız 0-0’ı kabul eder misiniz?’ deseniz haklı olarak kabul ederler. Bu oyuna da yansıyabilir. Ben G.Saray’ın Belediye karşısındaki oyun yapısını gördükten sonra şansların % 50 olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta “% 80 F.Bahçe” diyordum. Açıkçası F.Bahçe’nin üstün oynayıp, oyunu tutup, kazanacağını düşünüyordum. Ama şimdi G.Saray’ın tek forvetli, kalabalık orta sahalı son oyun formatını gördükten sonra şansların tamamen % 50 olduğunu; kaleci formu-formsuzluğu gibi günlük şartların maçın skorunu etkileyeceğini düşünüyorum. Maç korakor orta saha mücadelesi şeklinde geçer. Belediye maçındaki taktik, (ki skor 3-0 olduğu için söylemiyorum. Hakem golü vermeyebilirdi, G.Saray’ı 10 kişi de bırakabilirdi.) Lincoln’ün verimini, savunmanın verimini arttırdı. O yüzden de korakor maç olacaktır. Kim ’Bu maçı şu kazanır’ derse sallamış olacaktır, ben de sallamak istemem. Dediğim gibi geçen hafta sormuş olsaydınız ’F.Bahçe banko’ derdim. Ama şimdi kesinlikle ortada bir maç olacak diyorum. Benzer şablonlarla olacaklar. Kaleci diyelim ki Volkan ya da Aykut kötü bir gol yedi, Servet topu ıskaladı. Lugano kendi kalesine gol attı gibi küçük hatalarla sonuç belirlenir gibi geliyor. Veya beceriyle. ‘KEZMAN 11’DE OYNAR’ * G.O: F.Bahçe’de santrforda Semih-Kezman tartışmaları devam ediyor. * R.D: Hiç tartışmayalım. Kezman oynar. Ben olsam Semih’i oynatırım da, öyle bir yetkim olmadığına göre Kezman oynar. Pazar 19.00’da oynanacak maçta hasta, sakat girip olmazsa Kezman oynar. * G.O: Ön libero Maldonado mu Selçuk mu? * R.D: Selçuk’la başlar. Bir tek değişiklik yaparsa Vederson-Uğur, diğer kanatta da Gökhan-Deivid’i oynatıp Kazım’ı kulübeye çekebilir Zico. Yoksa aynı kadro ile çıkar. En fazla yapabileceği bu. Gökhan’ın sakatlığı varmış, Ümit’in sakatlığı var. İki takım da 4-4-1-1 oynar. G.Saray’da ilk 1 Lincoln, ikincisi 3 santrfordan biri olur. F.Bahçe’nin de aynı sistemle devam edeceğini düşünüyorum. * G.O: G.Saray’ın direncini arttırdığını, daha dirençli bir orta sahası olduğunu söylüyorsunuz. * R.D: F.Bahçe’den dirençli demiyorum. Direncini arttırdı diyorum. F.Bahçe ile baş edebilir yani. Yenebilir. Ama 1 hafta önce sorsaydın ‘Baş edemez’ derdim. Daha önceki sistemle 11’e 10, 11’e 9 hükmedemedi oyuna G.Saray. Şimdi ise kalabalık orta saha direnci arttırdı. Adnan Hoca (Sezgin), Burak, Nezihi, Cevat hocalar hep birlikte doğru bir karar aldı. ‘BU KEZ FAVORİ YOK’ * G.O: Şanslar % 50-50 diyorsunuz. Ev sahibi avantajıyla G.Saray’a % 1 daha koymayalım mı? * R.D: Şöyle diyelim, alışılagelmiş sistemden dolayı % 50-50 diyorum. Biraz da orta saha oyuncularının kalitesinden dolayı % 50-50 diyorum. F.Bahçe’nin oradaki kalite ibresi yüksek. Stoperleri daha iyi F.Bahçe’nin. 2 kenar oyuncusu daha iyi. Ama G.Saray’ın evsahibi olması da % 50’ye çıkarıyor şansını. Daha önceki maçlarda hem sistem hem kadro yapısıyla F.Bahçe hep favoriydi. Ligin favorisi olduğu gibi... Ama ilk kez bu maçta favori yok. Vatan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İNŞALLH YENECEĞİZ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() valla başkasını bilmem de benim favorim belli
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() sormanız bile ayıp :
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() hiç kaçırmam rıdvan dilmeni o adam ne dese çıkıyo...keşke cimboma hoca olsa...
benim favorim de belli...ŞAMPİYON [size=20pt]CİMBOM[/size] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() farklı bi açıdan bakacak olursak aziz yıldırım.
neden mi!! skor belli ![]() şampiyonda belli ![]() ama aziz yıldırımın durumu belli değil :-X(bakalım bu seferde denizli maçında olduğu gibi son anda giden şampiyonluğa tepkisi nasıl olucak) :o :o :o |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |