AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-24-2008, 14:06   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Bir yürekli savcı çıkarmı..
Kapatma davası bekleniyor muydu? Ak Parti kapatılır mı? Paralarda Atatürk-İnönü polemiği ne anlama geliyor? Darbe günlükleri ne olacak? Eruygur ve Örnek yargılanacak mı? Cesur savcılar çıkar mı? 301 abartıldı mı? Türkiye nereye gidiyor?

habervaktim’e konuşan 12 Eylül Askeri Savcısı Faik tarımcıoğlu, AK Parti’ye açılan kapatma davası ve devamındaki gelişmeleri, Milli Şef döneminde Atatürk’ün resminin paralardan kaldırılması, darbe günlükleri ve 301. madde ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tarımcıoğlu ile yaptığımız söyleşinin ayrıntıları:

AK Parti’ye yönelik kapatma davası beklenen bir şey mi idi? Bu konuda daha önce verilen sinyaller var mıydı?
Evet! 12 Nisan’dan, 27 Nisan’dan, şu 367 saçmalığından (Bu hukuksuzluğu, bu absürdlüğü artık hiç savunan bir Allah’ın kulu kalmadı. Anayasa Mahkemesi’ni herkesin gözü önünde alenen tehdit edenler ve umarsızca kanat çırpanlar dahil!), ‘Yüzde 96 alsalar da vız gelir!’ diyenlerin pervasızlığından, Perşembe’nin gelişi belli değil mi idi?

Bundan sonraki süreç için beklentiniz nedir? Sizce ne olur?
Şimdiye kadar ne olduysa o olur!! Parti kapatmanın ne olmadığı görülene kadar! MNP, MSP, RP, SP, HADEP, DEHAP...vs, vs... Parti kapatmak işte böyle komik bir dizidir! Hepsi o kadar!

Bu konuda çok fazla yorum yapılıyor. özellikle Anayasa Mahkemesi üyelerinin oyunun rengi ile ilgili tartışmalar, beraberinde bir kaygıyı da getiriyor. Rakam verenler bile oluyor. Sizce AK Parti kapatılır mı?
Biz burada hukuk mu tartışıyoruz? Yoksa, siyaset mi? Siyasete sözümüz yok! Hukuk tartışacaksak, hemen, derhal, hep beraber, Laiklik nedir, ne değildir? sorusuna doğru dürüst bir cevap arayalım! Arayan bulur! Aramayan ne bulur?? Meselenin yani, zurnanın zırt dediği yer burasıdır! Bundan bir kaç yıl öncesini hatırlasanıza! Bazı resmi rical, şehit cenazelerinde neden cemaatle saf tutmuyorlardı acaba?! Sakın, ‘Laikliğe aykırı olur mu? Yoksa, taviz mi veriyoruz?’ endişesinden olmasın? Şimdi neden bütün komuta kademesi, YöK’çüler, anlı şanlı STK’lar saf tutuyorlar? İşte, “Laiklik Yorumu” böyle bir şeydir! Bu yorumlar, size “Kominist!” “Marksist!” yorumlarını hatırlatmıyor mu?? Ne oldu bunca dökülen kanlara? Bunca, emek, para, bunca işkenceye?? Ne oldu?

Peki ya siyaset tartışacaksak?
Siyaset tartışacaksak, sadece 367 saçmalığına bir bakın! Bir de, Yasama, Yürütme ve Yargı’nın o sihirli ve engin anlamına, yani, vazediliş sebebi hikmetine bir bakın! Elinizi vicdanınıza koyun! Yüksek Bürokrasi ile Yüksek Yargının hemhal durumlarına bir bakın! Yüksek Yargı, ne zaman, Yargı gibi karar verdi? Keşke verse! O zaman, demokrasi de, laiklik de yerine oturmaz mı? Dört yılda bir sandığa gidenlerin de başı dönmez, sandıkta hesap sorma devri açılır! Herkesler ‘çeteler’den medet ummaz!

Paralarda Atatürk-Milli Şef resimleri polemiklerine ne diyorsunuz? Bu olay CHP’nin iddia ettiği gibi normal bir hukuk süreci mi?
Zaman, bir diktatörlükler zamanı idi!
Bu bir: Halef–selef ilişkilerinin ve altında yatan tarihi gerçeklerin bir araştırmasını yaparsanız, küçük dilinizi yutarsınız!
Bu iki: Tarih, halef-seleflerin akıl almaz küçük ve karmaşık aşağılık kompleksleriyle doludur! Tarih, çok defa, böyle saçmalıklar mezarlığıdır, ne yazık ki...

Andıç’lara, artık Or. özden örnek’e izafesi kanıtlanan darbe günlüklerine ne diyorsunuz?
Buna şaşırmak yakın tarihimizi bilmemek, anlamamak demek! özden örnek, Muhsin Batur’ların, Faruk Gürler’lerin izinden gidiyor anlaşılan... Atatürk’ün izinden gitse anlayacağım! Ne yapmıştı, Atatürk, o engin sağ duyusuyla? ‘Askerler siyaset yapacaksa, sivillerini giysinler, marş, marş!’ dememiş miydi??

ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, darbe günlükleri ve ERGENEKON meselesinde meşruiyeti tartışılmayacak mı?
Sadece o mu? Hep darbelerle yatıp kalkanlara ne diyeceğiz? İşin garip tarafı darbeleri yerenlerin dut yemiş bülbüle dönmeleri! Niye? Bir yürekli savcı çıkar mı? Maalesef çıkmaz! Sanmam. Zaten, bir savcı ne yapar? Kaç yazar?

301. madde konusundaki tartışmalara ne diyorsunuz? çok mu abartıldı?
301 gelince, Türkiye’de her şey güllük-gülistanlık olacak diyenler sadece zır cahillerdir. Hakaret, aşağılama, sövmenin ifade özgürlüğü mü olur? Bir kaşık suda fırtına kopartmak niye? Eski TCK’nın şu meşhur maddesi 159’un suyu mu çıkmıştı? Mesele, uygulamadaki cesaret, tutarlılık, hukukun üstünlüğüne inanç, hoşgörü, mizah anlayışı, habis önyargılardır! Hakimler, savcılar, polis ve kamu görevlilerini zihniyet devriminden geçir, toplumu eğit, korkma! Yani önceliğin özgürlükler olsun, sonra suç ve ceza! O zaman AB zaptiyeleri başına dikilebiliyor mu!? O zaman gör!

Şu bizim Mehmed Akif, ne büyük adammış, meğerse? Boşuna, ‘Korkma!’ diye başlamamış, İstiklal Marşına...Ne dersiniz?

Türkiye nereye gidiyor?
Hiçbir yere gitmiyor. Yerinde sayıyor!
İlgili haberler

Emekli paşalara yeniden suç duyurusu
Paşaların canını sıkacak çağrı


Engin Kaşdaş-habervaktim

 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi