04-24-2008, 19:43 | #1 |
EN ÇOK BEN SEVİYORUM... YALANCININ...
Bu ülkenin yumuşak karınları vardır ve hiç değişmez… Ülkenin bu yumuşak karnından beslenen kan emicileri ise her zaman görev başındadır… Eğer bu ülkeyi karıştırmak isterseniz şu konulardan hemen destek alabilirsiniz… Alevi – Sünni Türk – Kürt Sağcı – Solcu Laik – Antilaik Daha da detaylandırabiliriz ama bunlar yeter… Dünden bugüne bakın değişen hiçbir şey olmadığını görürsünüz… Karanlık güçler önce medya yolu ile başlar… Sonra ilk iş üniversitelerde kanı deli olanları tetikler… Sonra aynı medya, bir üniversitedeki “münferit” olayı öyle bir tetikler ki haftasında yurdun bir diğer köşesinden bir diğer üniversite buna cevap verir; medya tekrar tetikler ve ülke bir anda kendini kavganın, gürültünün içerisinde bulur… Hırsız karanlığı sever, sapık kuytuyu, büyük sapık-hırsız puslu havayı… Ve ortam şeffafken işini götüremeyenler, ortamı bulandırarak emellerine ulaşır. Bu, bu kadar nettir işte… Bu kardeşi kardeşe kırdıran kavgalar hiç değişmez VE BİTMEZ… 1950’lerde hız alan bu hareketlerin 2000’li yıllarda devam ediyor olması ne kadar acı ise anlayana o kadar acıdır işte… 1950’den bu yana bütün dünya devletlerinin aldığı ve aştığı yollara bakın; bir de Türkiye’min dönenip durduğu fasit daireye… Ülkeyi herkesten daha fazla sevdiğini iddia edenlere inanmayışım bu yüzden… Sadece 80 öncesi İNSAN BİLANÇOSU: Ölen 5 bin üniversiteli genç; sayısız sakat, sayısız eğitimini bırakmak zorunda kalan; en güzel çağında sayısız cezaevi mahkumu, sayısız sürgün… SAYISIZ GÖZÜ YAŞLI ANNE! Ve 2008 Türkiyesi’nin geçtiğimiz hafta üniversitelerinden yansıyan ve ne yazık ki (hadi bir de kehanette bulunayım) yansımaya, en az 1 Mayıs’a kadar devam edecek olan görüntülerine… Fransızlar buna Deja-vu (bir olayı daha önce yaşamış olma duygusu) diyor! VE ANASI AĞLAYANLAR HEP GARİBANDIR DİKKAT EDİN Sebep: “Ben daha milliyetçiyim”, “Ben daha dindarım”, “Ben daha laik…” Ee peki ben? Ben varken sen olamazsın! Hadi lenn! Sonuç : Ozan Arif’in şiirinin nakaratı: O toprakta, sen gurbette, ben sürgün… Not: Ozan Arif ülkücü, ben o sonuç örneğini kabul etmem diyenler. (Bkz.:Yusuf Hayaloğlu… ŞİİR… Topal Sevda) Bedirhan Gökçe
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-24-2008, 19:46 | #2 | |
Alıntı:
Paylaşım içinde size Ayşe_Berra |
||
04-24-2008, 19:54 | #3 |
Güzel demiş Bedirhan Gökçe.
Ülkeyi karıştırmak için o liste uzayıp gidiyor..... Teşekkürler bizimle paylaştığın için. |
|
04-24-2008, 20:01 | #4 |
Bedirhan Gökçe gibi her kesime hitap eden insanların böyle yazılar yazması çok güzel. MAlum, memlekette herkes kendi yandaşını okuyup-dinleyip, onların doğrularını kendi doğruları yapıyorlar ve aslında yalan olan birçok şeyi doğru zannediyorlar...
Teşekkürler Ayşe...(+) |
|
04-24-2008, 20:10 | #5 |
Ülkede herkes birbirine düşman muamelesi yapıyor ama bütün grupların elinde ay yıldız bayrak var...
Aynı bayrak uğrunda bölünen başka millet yoktur heralde... |
|
04-24-2008, 20:27 | #6 |
Yıllardır süren sağ-sol, Türk-Kürt, laik-dindar, alevî-sünnî kutuplaşmalarına şimdi de
ilimci-giyimci eklendi.... Aynı vatan ve her seferinde bu farklı senaryoları ilk kez görüyormuş gibi etkilenen aynı millet... Bakalım ne kadar sürecek ? |
|
04-25-2008, 00:47 | #7 |
Teşekkür ederim arkadaşlar okuduğunuz için. ;) ;)
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|