AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-29-2008, 01:50   #11
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Burdur Müftüsü: Hz. Muhammed Çanakkale'de Savaştı!
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Hurafecilik Allah’la yetinmiyor, Çanakkale Savaşı’na Hazret-İ Peygamber’i de katıyor.
Hz. Peygamber 1915 yılında, Çanakkale savaşı sırasında türbedarının rüyasına girerek demiş ki:
“Ben şimdi Medine’mde değilim. Çanakkale’deyim. Çok zor durumda olan asker evlatlarımı yalnız bırakmaya gönlüm razı olmadı. Şimdi onlara yardım ediyorum.” Bu da yetmiyor, Yazar Mehmet Gençcan “Çanakkale’ye Anadolu’dan alay alay, tabur tabur erenler, veliler ordusunun geldiğini de ekliyor.

İnsanın Sorası Geliyor:

Bir:
Yüce Allah, Hz. Peygamber, erenler ve veliler, iki yüzyıldan beri yenilip duran Osmanlı Devleti’ne ve ordularına neden böyle yardım etmediler? Rusya ile savaşlarda, hele Balkan Savaşı’nda acaba neden hiç yardımcı olmadılar? Sarıkamış’ta, Süveyş’te Filistin’de, Kudüs’te, Suriye’de, ırak’ta, Bağdat’ta, Musul’da niye hiç yardıma koşmadılar?

Soru İki:
Allah’ın taraf olduğu bir savaş 9 ay sürer mi? yani İngilizler ve Fransızlar yüce Allah’a 9 ay kafa tutabilecek kadar güçlü müydüler? Bunu düşündürmek allah’a saygısızlık, kudretine inançsızlık olmuyor mu?

Üç:

Menkıbelerde anlatılan onca mucizeye rağmen, 3 yıl sonra yenildik, İngilizler ve Fransızlar 1918 Kasımında Gelibolu’yu Çanakkale’yi ve düşmanın ele geçirmemesi için yüz bine yakın şehit verdiğimiz İstanbul’u işgal ettiler.
Hurafe Beyni Uyuşturur. Dini de, Gerçeği de Masala Çevirir. Uyduruk tarihle uyduruk gençlik yetişir. Çanakkale’nin hurafeye, yalana, abartıya, bulutlara, sislere, rüyalara, kısaca uydurma olağan üstülüklere ihtiyacı yoktur. KENDİ OLAĞANÜSTÜDÜR.

Alıntıdır....

Böyle evliyaların ve Yüce Peygamberimizin savaşa gelip savaştığını vs inandırıcı bulmuyorum..İnandığım tek şey var..Türk milleti o savaşları iman gücüyle,imanlarının kuvvetiyle kazandılar..Kimisinin rüyasına yüce Peygamberimiz ve bazı değerli evliyalarımız girmiş olabilir kesinlikle inanırım..Evliyalar günümüzdede bazı insanların karşısına çıkabiliyorlar,yine efendimiz bazı insanların rüyasına girebiliyor..Türk milletinde olan iman gücü,Allah'a olan güvenleri ve şehit olma arzuları onları korkusuz kılmış,silahsız dahi olsa korkmadan düşmanın karşısına çıkmışlardır.. Yalnız< Osmanlıyı veya şimdiki filistini falan kıyaslamak doğru olmaz..Çünkü Her kavmin,her milletin her insanın veya topluluğun kaderi farklıdır..Kimi müminler acı çekerek haksız yere ezilmişler ve öldürülüp yok edilmişler,kimileride Türk milleti gibi kazanmışlardır..Bu dünyada kaybedenler diğer tarafta mükafatlandırılır..
Bence hakkında emin olmadığımız konuları tartışmak doğru değil..Herkes kendince bir yorumda bulunmuş..Dinde bence,sence diye kavramlar olmaz..Dinde tek doğru vardır her zaman..Yanlış bir kelam eder günaha girersiniz.. Dini konularda tartışma olmaz,dinin doğruları kesindir tartışılmaz..Dikkat etmek lazım.. ;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)