05-04-2008, 15:38 | #1 |
25 yaç sınırı ne kadar doğru?
bugünlerde haberlerde çıkan bazı söylentiler dikkatimi çekti
haberlerde deniliyoki 25 yaşına gelen kızlar baba hakimiyetinden(sağlık güvencesinden) çıkartılacakmış.. ben buna inanmak istemedim ve bu olayın ne kadar doğru olduğunu yada doğruluk payı olup olmadığını merak ediyorum şayet doğruysa-ki inanmak istemiyorum....kadınlar şimdi mağdur duruma düşecekler.. evet düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-05-2008, 21:22 | #2 |
yahu niye magdur duruma düşsünler kadın-erkek eşit degil mi bu ülke de erkekler 18 yaşında baba güvencesinden cıkıyorlarsa kızlar da çıkmalı öyle degil mi ama ;)
|
|
05-05-2008, 21:25 | #3 | |
Alıntı:
ve bugüne kadar böyle gelmiş bugün neden değişsin yada siz değişeceğini bilerekmi yorum yapıyosun :-\ |
||
05-05-2008, 21:48 | #4 |
işin aslına bakarsak ben kızların 25 yasına kadar baba himayesinde oldugunu da sizden ögrendim.herkes 18 yasına kadar devlet güvencesi altında...Fakat çocuk lise ve dengi öğrenim görüyorsa veya Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde aday çıraklık ve çıraklık eğitimi görüyorsa 20 yaşına kadar, üniversiteye gidiyorsa 25 yaşına kadar, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmetinden yararlanabilecek.Mevcut sistemde, öğrenim çağını aşmış ama herhangi bir işte çalışmayan kız çocukları evlendikleri tarihe kadar anne ya da babasının üzerinden sağlık hizmetinden yararlanabiliyor. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu şekilde kazanılmış hak elde eden kız çocukları için yeni sistemde de uygulama değişmeyecek. Ama yasanın yürürlüğe girdiği tarihte kazanılmış hak elde etmemiş bulunan kız çocukları yeni sistemde ayrı bir birey olarak kabul edilecek ve GSS primi(24 ytl) ödemekle yükümlü olacak.
umarım faydalı olur kardeşim az önce biraz kızmıstın galiba bana hakkını helal et senin için araştırdım :-*. |
|
05-05-2008, 22:47 | #5 |
Çıkarılacak olan genel sağlık sigortası hepsini kapsayacak zaten. Kimse madur olmayacak. Madur olacak kesim evli olduğu halde! babasının emekli maaşına gözünü diken hanımlar olacak. Onlarda daha fazlasını hakediyor zaten. Babalarının maaşını alabilmek için resmiyette boşanıp imam nikahıyla yaşayanlar için güzel bir çözüm
|
|
05-06-2008, 14:33 | #6 |
ya bunun hakkında bilgi sahibi biri bizi aydınlatırsa sevinirim çünkü bilmeden konuşmak olmuyor..
|
|
05-06-2008, 16:09 | #7 |
.herkes 18 yasına kadar devlet güvencesi altında...Fakat çocuk lise ve dengi öğrenim görüyorsa veya Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde aday çıraklık ve çıraklık eğitimi görüyorsa 20 yaşına kadar, üniversiteye gidiyorsa 25 yaşına kadar, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmetinden yararlanabilecek.Mevcut sistemde, öğrenim çağını aşmış ama herhangi bir işte çalışmayan kız çocukları evlendikleri tarihe kadar anne ya da babasının üzerinden sağlık hizmetinden yararlanabiliyor. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu şekilde kazanılmış hak elde eden kız çocukları için yeni sistemde de uygulama değişmeyecek. Ama yasanın yürürlüğe girdiği tarihte kazanılmış hak elde etmemiş bulunan kız çocukları yeni sistemde ayrı bir birey olarak kabul edilecek ve GSS primi(24 ytl) ödemekle yükümlü olacak.
işin aslı yukarıda yazdıgım şekilde !!! |
|
05-06-2008, 16:11 | #8 |
25 yaş yetmiyor mu?
|
|
05-06-2008, 21:47 | #9 | |
Alıntı:
|
||
05-06-2008, 22:16 | #10 |
arkadaşlar tabiki kadında bı konuda özgürlüğüün eline almal ıama ülkede insanların ahlaklarıın değiştirmeden düzeltmeden bu işe kalkışmak bazı sıkınıtlar doğurabilir
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|