AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-09-2008, 16:18   #1
Kullanıcı Adı
eddie
Standart Tuncay Özkan mazisi:)
Tuncay'ın gece yarısı telefonları
Umutsuzların umudu, çaresizlerin çaresi Tuncay Özkan, geçmişindeki ilginç detaylarla dikkat çekiyor. Özkan, Cumhuriyet'ten Aydın Doğan'ın yanına geçtiği günlerde eski solcu arkadaşlarını arayıp bakın neler söylemiş?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi�nde sıradan bir öğrenci iken Harb-İş Genel Başkanı�nın kızıyla evlenmesinin ardından �önlenemez yükselişi� başlayan Özkan�la ilgili olarak eski bir okul arkadaşı habervaktim�e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAVGA ANLARINDA SIRRA KADEM BASARDI
Tuncay Özkan�ın, adının açıklanmasını istemeyen okul arkadaşı, fakülte yıllarında her fırsatta �solcu, marksist� olduğunu söyleyen Özkan�ın, propaganda çalışmalarında hep ön saflarda göründüğünü belirterek, �Ancak garip bir biçimde kavgalı ortamlarda asla Tuncay ortalıkta görünmezdi. Biz kaç defa dayak yemiştik ama o ise sanki gizli bir el kendisini koruyormuş gibi sırra kadem basar, burnu kanamadan kurtulmuş olurdu� dedi. Tuncay Özkan�ın öğrenciliğinin vasat geçtiğini de anlatan okul arkadaşı, �Pek çok dönem mezunu, ulusal basında kendisine iş bulurken, o Harp-İş Sendikası�nın aylık dergisine girebilmişti ancak. Ama burada sendika genel başkanının kızıyla evlendikten sonra ise önü açıldı. Sendika, faaliyet alanı icabı üst düzey ordu mensuplarıyla oldukça yakın temastaydı. Tuncay Özkan, sendika başkanının damadı olması faktörünü kullanarak geniş bağlantılar sağladı kendisine. Önce Cumhuriyet�e, ardından da Hürriyet�e girdi. Agresif, bir çoğu yalanlanan ama sonuçta sansasyonel haberlerle dikkat çekti ve nihayet Kanal D�nin haber koordinatörü oldu� diye konuştu.

GECE İÇER, BENİ ARAR, �RUHUMU SATMADIM� DERDİ
Özkan�ın, Kanal D�ye geçtikten sonra aldığı transfer parası ve yüksek maaşının eski solcu arkadaş çevresinde sıkça konuşulduğunu anlatan okul arkadaşı, şöyle devam etti: �Biz eski arkadaşları �solcu� Tuncay�ın bir holding gazetecisi olmasını elbette dilimize dolamıştık. Bunlar onun da kulağına gidiyordu. Bu yüzden zaman zaman beni ve bazı eski arkadaşları geceleri aradığı olurdu. Bana kaç kez telefon etti. İçip içip arar, �Ben eski solcu, marksist Tuncay�ım. Ruhumu, holdinge, Aydın Doğan�a satmadım� derdi.�

ÇÖP KAMYONU KAZA YAPTI, �BU BOMBA BANAYDI� DEDİ
Yaptığı haberleri fazlasıyla önemsediğini dile getiren Tuncay Özkan�ın eski arkadaşı, �Önem atfettiği haberleri yüzünden bir gün suikasta kurban gideceğini ileri sürüyordu. Bu, onda adeta fikr-i sabit haline gelmişti� dedi. Özkan�ın arkadaşı şöyle devam etti:

�Ankara ve İstanbul�dan bir grup arkadaşı olarak evinde misafirdik. Oradan buradan konuşurken, dışarıda büyük bir gürültü koptu. Tuncay, heyecanla yerinden kalkarken bir yandan da bize �İşte, size hep diyordum, bana suikast yapacaklardı diye. Bomba patladı� diyerek pencereye koştu. Biz de peşinden tabii. Görüntü tam bir komediydi. Tuncay�ın bembeyaz bir yüzle baktığı sokakta bomba filan patlamamıştı. Sadece çöp kamyonunun dikkatsiz sürücüsü, çöp konteynırına oldukça sert bir biçimde çarpmıştı. Fazla dolu olmayan konteynır da büyük bir gürültü kopartmıştı. O gece Tuncay�ı iyi dolamıştık dilimize.�

Habervaktim

eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)