![]() |
#1 |
![]() Rahdan ft sansar - sabaha karşı Elimde bi kalem, sabaha karsi 3 bucuk Yollarim çakilli, umuda yolculuk Sahnede bi tiyatro görevim oyunculuk Oynadigimiz sahnede rolümüzü unuttuk Kaderim hep ayni bak, sende gittin, sirra kademi bastin ah bak ben bittim, Düslerimi ektim yildizlara hergece dua ettim gel die rüyama, yüzün zaten hayal meyal aklimda bi resmin vardi Sayisiz düslerim, gözyaslarim akti, yandi gitti ismin benimdin a.ma simdi bi yabanci, hanci hanceri getir sapla kalbime Ndn insanlar bu kadar acimasiz, ndn dostun düsmanindan farksiz, ndn kaybedince degerler anlasilir, ndn güçlü hep duygularla oynasir Karanlikta haykiriyorum, açtim elimi yalvariorum bitsin artik bu düzen, ve yalanlar, yilanlar koynumuzda günahlar omzumuzda toprak olmayalim Elimde bi kalem, sabaha karsi 3 bucuk Yollarim çakilli, umuda yolculuk Sahnede bi tiyatro görevim oyunculuk Oynadigimiz sahnede rolümüzü unuttuk Görmez gözler 2 damla akitir bundan böyle, yüzler vardi hep hatirlanan simdi hepsi nerde? Kalbim kirik dökük parçalarin hepsi yerde, karamsarligin nedenini sanirim atlattik, gelip geçen rüzgarlara zaten bu kalp hep asik Alisik nede olsa adressiz mektup yazmaya, a.maçsiz hedefler hedefim oldu galiba Sende mi geldin geçtin ömrümden bi rüzgar gibi, bu köhne mezarlikta tek kaldim ben degil mi? sigara dumanlari yere çöktü burada herkes ölü yasamak zorundayim ben burada çünkü Arkamizda kaldi tüm sevdigimiz sarkilar, kostu karanligin sonuna kalpteki tüm dostlar. Uçlar, varolan umutlar bu sarkiyla yok oldu, içimdeki kayip kente son mektupdu bu! Elimde bi kalem, sabaha karsi 3 bucuk Yollarim çakilli, umuda yolculuk Sahnede bi tiyatro görevim oyunculuk Oynadigimiz sahnede rolümüzü unuttuk Sonunu tahmin etseydim, o yollari gözlemezdim Duygularimi beslemezdim, böyle olsun istemezdim, bi çogunuz kalles kendimden de beklemezdim, çekip giderdim arti günüme gün eklemezdim Tek tabanca savasirim ben yorulmadim, kalbimde onca yük ve bn yok olmadim, kapilarin arasinda kilitli yarinim, kursunlar sikildi ben vurulmadim Kalbinde ki yare, çare yok ve hangi yare ve hangi yare fethedebildi yürekte kale, kalleslik yaptiysam hesabi cehennemde peki cektigim çilelerin hesabi nerde? Ellerimde yara bere su hale bak, kim içinde közse git mesale yak. hüzün bnde yok kilse bi fiil bundan sonra kimse yok umrumda degil! Elimde bi kalem, sabaha karsi 3 bucuk Yollarim çakilli, umuda yolculuk Sahnede bi tiyatro görevim oyunculuk Oynadigimiz sahnede rolümüzü unuttuk
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Murat Göğebakan yaralı Sen varken düşlerimde Sen varken özlemimde Yaralı Yaralı bıraktın beni sen Ah.. Ağladım Kırıldı kanadım Kalbim yaralı Gönlüm yaralı En güzel yarınlarla ah.. Sen açtın aramı Senin yokluğunda ne acılar çektim ben Gözlerimde çiğ damlası Gözlerimde umut haresi Hani bir gün sende gelirde seversin diye Bırakıp gittiğin günden beri Yaralı kalbimle Öylesine seni beklemekteyim Hani birgün sende gelirde Bir gün olur seversin diye. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bomba - Sokaklar Dünyası Bir gölge kis günü karlar içinde, sokak köselerinde elinde sise, ariyor umutlari sisenin dibinde, neden ben diye soruyor kendine. Kaybolan gelecek rüyalar yikilmis, saçla sakal bir birine karismis, bir parça ekmege muhtaç olan adam, alkolun esiri yanlizliga alisan, felekin tokatini tasiyan insan oglu, düslerde yasiyor umutlar kayboldu, insanlar arasinda hor görülüyor, hor gören insan insani batiriyor bil, zor deyil yardim elini uzatandan gelir, eller ceplerde bakip geçenler çok, çokluk dunyasinda herkes kendi derdine bakar, kimin umrunda söyle sokaktaki insanlar, Sarapmi sarhos eder yoksa hayatmi, çileler içindeyim umutlarim yandi, dokuz köyden kovdular kalbim kirildi, kaderim sokaklarda gözlerim yasli, Sicak suya hasret yagmurla yikanir, ac karnini artiklarla doyurur, soguk rüzgar dikenlendiriyor canini, acilarla kavrulur dilencinin hayati, bosalan siseler fayda etmez iç, sarhos etsin raki sarap fark etmez, dusenin adresi deyismez arka mahalleler, nedenini bilmez hiç kimseler, garibin mazlumun ahini alma, düsene bir tekme sende atma, sadece Allah düsmez onu hiç unutma, sende düsebilirsin sokaklar dünyasina Mazisini karistirsan memur belki isçi, yasam savasini kaybeden direnisçi, belki, her seyini kaybetmis bir zengin, belkide anasiz babasiz büyümüs bir yetim, yetim çoçuklarin sonu ne olacak, insansan baksana, bir fukaranin gözlerinin içine, söyle, neler görüyorsun çile penceresinde, eziyetle evli binlerce insan taniyorum, benlik sisteminde agzimi kapatipda susamiyorum, asiri duygusallik yaramaz dediler bana, inatlarina yazdim sokaktaki insanlara...inatlarina NAKARAT Havalar soguk karanlik herkes evinde, pencereler altinda yürüyor bir gölge, geçiyor kayboluyor sisler arasinda, yak bir sigara dumanlar yok etsin, farkli deyil yardim zehirden gelsin, sokaktan dogmus gibi kuçaginda yatar agla, kartonlar gazeteler üstünde uzaniyor, yatiyor siçak yuvalarini rüyalarinda kuruyor, Allahin kulu sokakta kurban oluyor uyan, zekat nedir unuttunmu ey müslüman. Insanlar geçiyor gözlere görünmüyor, sanki bir çöplük olmus insanlar iyreniyor, sarhos kimdir bende anlamadim, insanlar çildirmis bende inanamadim sarapmi sarhos eder yoksa hayatmi ? Cevabi ...Sana kaldi. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() [color=navy]
Cash flow, yener, volkan - Kalk Acı çekmek kaderimse yalan geride kalan masada bir rakı para ele geçirmiş 3 5 şarkı zenginle fakir arasındaki farkı duymak istersen bize kulak ver moruk binbirtürlü dert var binbir türlü zorluk varlık içinde yokluk çeken kişi benim benim sevdiklerim cebi fakir yürekleri hep zengin olan karakolda yanan yıllarıma acır anam kanar yaram çektim volkan dert doluyum geceler sabahlara çıkmaz oldu dünya kahbe sen şerefsiz soyu hiç dostum olmadı benim rahat yüzü göremedim alın yazım kaderimse çileliyim yıllar olmuş yalan yaşamaksa bana haram mevla kalbimdedir heran unutamadım para peşinde koşan köpekleri hatırladım çilekeş olmuşuz zaten 2 damla gözyaşı akar umutsuzum ben umutsuzum kalmamış çarem yağmur yağıyor şimşekler üstüme üstüme yıkıyor gidiyor neden harap rapinle dal böl topLa çarp oturma yerinde kalk yağmur yağıyor şimşekler üstüme üstüme yıkıyor gidiyor neden harap rapinle dal böl topla çarp oturma yerinde kalk bu rap'te bizim sokakların türküsü çilekeş öyküsü varoş süngüsü anlamak istesen döngüsü kare kare kalır kafiye yağmurunda kalktım açılırım yaptıklarım yapacaklarımın yaptıklarım kırdıklarımın öyküsüdür anlattıklarım gece şiirleri ve sihirler küçük beyinleri çile dememeleri bu söylenenler analar beyler heyheyler üstümde haram yoktur helal sözümde gözümde varsa kan gösyaşı yağmur olan her evsize her sessize seslenirim rap bizim işte bizim sanatımız ufukta yazılan şarkımız her boş sokaklara hediye köpek kediye kedi fareye insan insana düşman elbet söner izmirde yollar ferman çektin mi acı acı hayat mı geçtiğin köprü burası sırat mı gerçek adı bombamı yoksa murat mı rahat mısın ha rahat mı heves etmem jaguar mercedes ses kesmem yener volkan bomba kes volkan ara nefes aldı insanlıkta sınıfta kaldın ölen köpeğimin boynuna sarıldım gözyaşlarım kan oldu kan kaybından ben öldüm piskosa girdim farklı düsler gördüm çöldeki harap serap gördüm otobanda gezme çık kaldırıma söylemedim sana seni hiç sevdiğimi en iyi film yeşil yol john coffie yağmur yagıyor şimşekler üstüme üstüme yıkıyor gidiyor neden harap |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Sagopa kajmer - Kajmeran Cihanda kaybolan yıllarım ve içinde düştüğüm feci günahlarım sakladığım sevaplarımla yaşadım faciaların bedelleriyle ağladım ben anladım karikatür komedya koydum adını buranın deneyiminle deneye bir denekmisin sago gırtlağında halata bağlı sen binekmisin sago rüzgarın hızıyla savrulur sözüm elaleme onların şamarlarında ezilen bir sinekmisin sago rap dölüyle üriyen her satır karamsar hanenin dedi sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi aknelerime dokunamazdım kan gölü olurdu suratım lisede aynadan kaçardım yorgan altı ağlardım ben parayla geç tanıştım,çok güzeldi aşık olamadım yinede vardı kalbini çaldığı dostlarım ben onunla merhaba sohbetinde kaldım yüz-göz olamadım aldattığı dostlarımla merhabalaşırım yağmalanmış her taraf ve hibe olmuş bertaraf kadim bedenler işgüzar seçil ve şeç civarlarında tekmi kaldı Kajmeran dudaklarımda bal yok oysa tek dilekti mutluluk �. Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık Dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık Beddua,kötüyü servis edene sordum biz doğarken dargındık Hoş seda duyum sabah bi martı uçurum gökyüzünden Hediye edilen günlerimde bir duacı ol Uluya anlaşılmadan kapanmasın o gözlerin sulanmasın Darbeler yesende yüreğine,affetmek en asil intikam Varsa bir duvar dayan Yoksa bir duvar yarat Karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat Kanatların kırılmasın Umutların nicesi yirmidört karat Belki talanım amma manzaram tedavi acizi Ya belki kalanı bir tutam ümit tebessümünde yaralı kim bilir Sersefilse duygular ömrün yarısı yalpalar Zamanla doğar o anlar yada bir anda yok olurlar Kalleş olsa dahi bir an için o yadigar dostlar Etme ses ve affet bir gülücük aşklar Gözlerimde damla yaş var Bir hüsran aldı can Hicranla kanar �. Yeeah�. Bu dünyada tek başına bir erkek bir hiçtir ve bu dünyadan başka dünya yok , başka bi dünya gördüm bazen onu hayal sandım ama olsun .Iııh göremiyeceğim şeyler görmüşsün. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Sagopa kajmer - karabiber duası Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla! Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim, cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli, kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi? Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda, sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık! Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben, huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem. Cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI rap Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarımda Senfonim çalarken hep duacım oldun Bass-drum Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?) Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu KARABİBER DUASI lanetimin son ezgisi Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten Hesap soramaz olmuş insanoğlu Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden Acıyı çekemez olmuş bedenim Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları Ağla sen de haline benim gibi Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi Suskun olma haline, konuş dünyaya Paranın kölesi olmuş insanoğlu Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Rahdan ft Sansar - 18 Yaş Gece cigariklar cebimde benim bu sogukta Üsküdar'da intihara tesebbüs sokakta yokki acidan eser sarhos oldum anne 12'den 6'ya kadar içtim direnme sabaha kadar sarhos gezmek geçici mutluluk bense yollarin yolcusuyum gökte kara bulut bu benmiyim igrendim valla yalan dünyada bu sen misin zoraki unutmak bana koyar aslinda yoksun belkide geliP geçtin aslinda yoksun bense artik bttm yarin yokmus bana geç olsada annadim Pisman oldum yeter tövbelere kaldim üstü kar degilse ben adi bir insanim günesin kefaletse ben simdi ne yaParim gülmelere küstüm 6 nisanda öldüm 3 nisanda halbuki tekrar dogdugum gün 18 yas ilk cigaram agliyordum gülüyordum kurtulus var, var diyordu okudugum o son kitaP |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() RAHDAN Acımı Yazdım ben her gece yastığa Kaybettim kendimi ara bulsana Sigara Dumanı senin adını söyledi bana bu gece Bir ömür mü yoksa geçen her saniye Bu adam yalnız gelseydin apansız Gördün mü şu gözleri (ah) bence yalansız Düşüncelerim başlar gözlerimde biter Kaybolan duygularım sensizlikte gider Karanlıkta bile seni görebilecek ben beni görebilecek SEN SEN SEN Aydınlığa koşarken yanımda sen senin yanında yine BEN BEN BEN Vadedilen hayatımı kime adadım Bir anlık hatıra mı kime yandım? Bundan Böyle hayat iki beden olsun Ben böyle severim haberin olsun (3) NAKARAT (orhan gencebay) Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız AŞKTIR yavrum yürekten olsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Maksadımız AŞKTIR yavrum gönülden olsun,yürekten olsun YUNUS EMRE Ben ne aşklar gördüm iki paralık Elini tutamam evet midem bulanır O kadar genişler ki kaybolacaz Koca bir ömür bir güne sığdırılır Bana uzak olsun yaklaşma dur Ben alışamam hiçbir zaman böyle biçime Eğer aşk varsa kavramalı beni Tek bakışta anlamalı gözümün içine Seni sevdim ötesi var mı Bence yok arama beni başka yerde YA GİDERSEN Aklım kalır hakkımı alma yanına Ahımı da al götür HEDİYEM OLSUN Öyle yaşarız ki korkarsın Ben dilerim ki her günün Yürekten Olsun Bazen öyle bakarım (a) utanırsın Ben böyle severim haberin olsun (3) Orhan Gencebay (nakarat öncesi) Yalandan dolandan bıktık sahiden olsun Seviyorum seni derken nutkum tutulsun NAKARAT (orhan gencebay) Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız AŞKTIR yavrum yürekten olsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Maksadımız AŞKTIR yavrum gönülden olsun,yürekten olsun |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Bomba - Mektup Sevgili kardeşim memo bu mektubu sana yazıyorum Çocuklara oku anada dinlesin söyle ne kadar özlüyorum Her nefesimde sizler varsınız ayakta duracak gücümü sizden alıyorum Ama biliyorsun mecburum çocuklar perişan olmasın diye gurbet yollarına çıktık O güzel köyümüzü özledim gittikten beri 6 ay geçti Kış günü kökümü kestim umuda yolculuk Rüzgar esiyor karlar düşüyordu ortalık soğuk Otobüste son defa geçen dağlara bakıyordum İlkokul bastı içime toprağımdan uzaklaşıyordum Hoşçakal Anadolu kucağından ayrılıyorum affet Artık kaderimi sana bırakıyorum acımasız gurbet Arkadaşlarımın gözlerinde sevinç ve sıkıntı vardı Adımız yabancı olacaktı dar odalarımızın fiyatı Borcumuz neydi hiç kadar yüzümüze gülmemiş Öz topraklarda ezilmişiz gurbette umut bulalım dedik Çektik gittik uzaklara kalbim kaldı oralarda İnan bana mektubumu yazıyorum gözyaşlarımla [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim Fransada 6 ay 6 kişi büroda Zaman geçiyor ama bir türlü alışamadım bu dünyaya İnsanlar karıncalar gibi yaşamışa bağlı Bir kağıt ekmek parası telaşlar durmuyor Koskoca Paris’te insan pazarlığıda görülüyor İlk gecemi ahmetle geçirdim karnımız açtı Kimse yüzümüze bakmadı kimse elini uzatmadı Gizli kaçak kağıtsızı kimse sormaz acılı istiklaz Kalbin temiz ise zaten son bu durum işte tuhaf 14 saat çalışıyorum Bulaşıklar altında zaman geçmiyor ne yapalım İşte gerçekler böyle gurbet ellerimdeyim Cennet dediklerine kalbi kırık girdim Girdimki herşey değişik bildiğimiz gibi değilmiş Pişman olanlar çok ama zaman çoktan geçmiş Avrupa arkasında acılar saklıyor çoğu çekmiş [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim Buralarda insanlar soğuk herkes kendi derdine bakar Ağaçlar yok çiçeklerin yerinde demir betonlar Şeytanlar her gencin adımını gölge gibi izliyor Yanlış adımlarla yürüyen bacılarımızda çok çekiyor Saygı, şeref, gurur, namustan bir şey kalmamış Karmaşık durum atalarımızın sözleri fani Fuhuiluk dilenci esrarkeşlerin meyvesi Yuvadan uzak duruyor bazı geceler hiç bitmiyor Caddelerde yürüyorum ses gürültü kirli havalar Arabalar geçiyor nerde özlediğim sular dağlar Nerde yeşil çimlerde otlanan kuzular Işıklar yanıyor ama içim karanlıkta kara sevda Derdimi sorma derinlikte viski votka Paris 18 kafam dönüyor bu akşam sarhoşum Kaldırımda oturmuşum her akşam gibi kaçamaklı Mektubum sıla hasretiyle sana yollandı [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Rahdan ft Furkan - Umrumda değil Umrumda değiL.. hüzünLüydüm bu sabah , içim bir qarip midem buLanıyor kusmak istiyorum sanki sıkıntıdan kafam patLıyor kanka diye aradıqım adamLar bana cevap vermiyor böyLe qeLmiş böyLe qidecek kimse biLmiyor karaLı artık tüm sayfaLar dostLuktan yana karaLı oLmuş sevdaLar anLadıLar sözümona Tanrı ' LarLa oyun oLmaz Tanrı ' LarLa oynama sinir sistemin iLaçLa denqeLi neyse boşver takma kafana kapaLı kaLacak her bir duyqu kapaLı kaLacak umutLar kimse qörmeyecek beni asLa duymayacak onLar buqün beLki sondu , son bir nefes aLıştı içime dünse çoktan qeçti şimdiyse yarını bekLeme sonsuz bir sevqi var , sonsuzdu bende hasret sonsuz qeceLerim sonsuz karanLıkLa mı qeçecek ? hayatım kendi canımı aLdı , kendi katiLim benim şimdi çekip qidiyorum bomboş eLLerim... umudumu siLdin qeçtin , yine beceremedim yarınımı qömdün qittin , oyunLara qeLemedim diqer yüzünü öqrendim , deqersizmiş sevqin satıp qitsin dostLarım , umrumda deqiL benim... etrafıma baktıqımda tek bir adam buLamadım herşey yaLan doLan doLmuş ben bu işi anLamadım acaba ben mi çok saftım yoksa insanLar mı adi ? nemLi qözLerim , hadi qeL sevqiLim siL bari qerçi sevqi yok ya , kendi kendimi kandırıyorum içimdeki duyqu sönücek ateşe atLıyorum Üsküdar sahiLinde , eLimde bir siqara dostLarımsa sattı qitti çok uzakLara haydi durma başLa , eLinde kaLem kaqıtLa sonra siL hepsini at Marmara ' nın suLarına kimse qörmeyecek ya kimse biLmeyecek bunLarı meLankoLi bize qöre deqiL anLayamadım ne yaptıqımı neden diyorum ALLah ' ım neden biz ? of boşver başa aL kayboLaLım yok biLdiqimiz qeri dönmek istiyorum hayatımın en başına beLki o zaman rahat oLurdum herşeyi siLip baştan başLa... umudumu siLdin qeçtin , yine beceremedim yarınımı qömdün qittin , oyunLara qeLemedim diqer yüzünü öqrendim , deqersizmiş sevqin satıp qitsin dostLarım , umrumda deqiL benim... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|