05-15-2008, 21:50 | #1 |
Akıl ve Ruh Hastaları ile Bedensel Engellilerle Alay Edenlerden Rica Ediyorum...
Nasrettin Hoca'nın fıkrasında damdan düştükten sonra kendisini anlayabilmesi için damdan düşen birini istemesi aslında çok önemlidir...
İnsan genelde kendi başından yada yakınlarının yaşadığı sorunlar dışında hiçbir sorundan gerçek manada anlamayabilir bu normaldir.Ama başkalarının sorunlarıyla alay etmek ne kadar insancıl bilemem.. O sorunu yaşamamış olmak onunla alay edebilmek için bir mazaret olamaz... Birçok yerde özellikle genç arkadaşların hastalıklı insanlarla dalga geçtiğini farkediyorum. Daha geçen gün otobüste yaşlı bir kadının yanında 30 yaşlarında bir oğluyla yolculuk ederken yaşadıklarına tanık oldum. 30 yaşında ki abi diyebileceğim insan ruh hastasıydı.Anormal hareketleri vardı ve annesi onu bir çocuk gibi sevip ''oğlum dayan biraz daha bekle'' diyerek kucağına yatırıyordu.Sonra tekrar kalkıp gitmeye çalışınca aynı olaylar... Etraftakiler ilk önce olayı çözemedi çünkü birçoğu ruh hastası bir insan görmediği için onun ne yapmaya çalıştığını anlayamadı ama daha sonra herkes gerçeği anlamaya çalışınca ''yardım etmek'' yerine gülmeye ve dalga geçmeye başladılar...! Hangi hakla? Bir anne yıllarca emek verdiği evladının o yaşında rezil olduğunu ve başkalarının alay konusu olduğunu görmeye mecbur mu? Bunu düşünemeyecek kadarda bilinçsiz miyiz bilmiyorum... Bedensel engellilerle sakat diye dalga geçenlerin o duruma düşmeyeceklerini kim garanti edebilir ki bu rahatlıkla dalga konusu olup ''sakat'' laflarına maruz kalıyorlar! Ben bazı nedenlerden dolayı bu durumda ki insanların ve onların ailelerinin yaşadıklarını bildiğim için rica ediyorum...Bu tür insanları gördüğümüzde dalga geçmek yerine onun bir ''insan'' olduğunu hatırlayalım... Yoksa biz insanlığımızı kaybedebiliriz...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-15-2008, 21:59 | #2 |
Akıl ve Ruh Hastaları ile Bedensel Engellilerle Alay Edenlerden Rica Ediyorum...
Gençlik öyle bir hale geldi ki sanki kendileri noksanlıklardan uzakmış gibi başkalarının eksikliğini aramaya,alay etmeye bilinçsizce davranmaya başlamışız..sonumuz hayrola.. :-\
enönemli eksiklik inanç olsa gerek duyarlılığın için teşekkürler =) |
|
05-15-2008, 22:00 | #3 |
bizim sınıfta çok dalga geçiyorlar taklit fln yapıyorlar
|
|
05-15-2008, 22:02 | #4 | |
Alıntı:
|
||
05-15-2008, 22:02 | #5 |
çok güzel konuya değinmişsin :-*
bugün engelliler için ayrılmış bir araba park yerinde yazan yazıyı okudum çok hoşuma gitti ''yerimi aldınız acaba engeli mi de alırmısın'' bazı dengesizler sadece dalga geçmekle kalmıyor birçok konuda sadece sağlıklı insanlara verilen imkanlar kendilerine yetmiyormuş gibi bir de o insanlara verilen imkanları onlar için olanları ellerinden alıyorlar gasbediyorlar ya sinir oluyorum > bence asıl engel bu insanların beyinlerinde > |
|
05-15-2008, 22:05 | #6 | |
Alıntı:
O insanların iyileşebilmesinin tek bir çaresi var oda sevgi..Adam yerine konulduğunu bilmek ve insanların kendisine saygı duyması onların topluma kazandırabiliyor ama bizim toplumumuzda nedense adama öyle bir muamele var ki onun hastalığını arttırır derecede... Yani onun daha fazla içine kapanmasına neden oluyorlar... |
||
05-15-2008, 22:08 | #7 |
Emre hassasiyetini paylaşıyor, tebrik ediyorum seni ... :-*
|
|
05-15-2008, 22:09 | #8 |
Uyuz oluyorum dalga geçenlere en yakın arkadaşım bile yapar dalarım en sevmediğim şeydir dalga geçmek..
|
|
05-15-2008, 22:09 | #9 |
Teşekkürler hepinize ama birşeyi eklemeyi unuttum...
Kayıp yakınlarınada çok büyük önem verin çünkü o çok zur bir durum.Kayıp ilanları vs. hiç dikkatinizi çekmeyebilir ama bazı insanların tek umudu o ilanlarda saklı... |
|
05-15-2008, 22:10 | #10 |
İnsanlarımıza noluyor anlamıyorum ki,insanlığımızı yitirmeye başlamışız yavaş yavaş..gelecek gençlerin elinde güya(!) gençliğin gidiş yönü hangi seyrde..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|