05-16-2008, 21:44 | #1 |
Dualardaki sayı adetleri. . .
Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki bazı dualarla ilgili şu kadar okunmalı yada bi tane bile az/fazla okunmamalı deniyor.peki bu ne kadar doğru?kimileri hurafe diyor, kimileri olmazsa olmaz internet alemındede bu soruya çokça cevap alabiliyoruz ancak dogru olan bir tane. bazı kaynaklarda cahil müslümanların aklında kalması için 1001,10000,4444 diye çeşitli rakamlar verilmiş duaların nekadar fazla okunmasını anlatmaya çalıştıklarını belirtmişler lakin öle olsa sabah namazını 4 rekat değilde 5 rekat kılalım, 3 kere değilde 4 kere diyelim sübhanel rabbiyel ala yı. tesbihimizide kafamıza göre çekelim.kafa karıştırıcı kaynaklar mevcut anlayacağınız. . .
görüşlerimizi belirtirsek hepimiz aydınlanalım. . . selam ve dua ile. . .
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-16-2008, 22:59 | #2 |
Sayılara anlam yüklemeyip,dualarımızı sayı belirtilip belirtilmemesine göre değerlendirmemeliyiz.Önemli olan yapılan duanın içten ve samimi olmasıdır.Yapmış olduğumuz işlerin niyetine bakmalıyız diye düşünüyorum.Ne Kuran'ı Kerim'de nede hadislerde böyle bir söyleme rastlamadım...
|
|
05-18-2008, 15:53 | #3 |
sayıların hikmetine inanırım...
|
|
05-18-2008, 16:16 | #4 |
duaların kaç kere okunması hakkında bir bilgim yok ama Efendimiz (s.a.v.) secdede daha uzun kalabilmek için 5 kere subhane rabbiyel ala dermiş
|
|
05-18-2008, 16:34 | #5 |
benim dinlediğim bir vaazı sizinle paylaşmak isterim;
hoca şöyle diyordu : -sizin elinizde bir harita var ve sırasıyla onda 30 metre ileri,25 metre sola,40 metre saga gideceksin diyor eger ki siz herhangi birinde 1 metre dahi yanlış hareket etseniz nasıl ki hazineyi bulamazsınız işte virdlerdeki sayıların hikmeti bundan dolayıdır(sayıları tam hatırlamıyorum ancak verilmek istenen mesajı umarım aktarabilmişimdir) !!! bu sayılarında(4444 salatı tefriciye-33 defa sübhanallah,elhamdülillah,lailaheillah ve bunun gibi birçok vird) ebced hesabıyla ortaya cıktıgı söyleniyor ancak olaya vakıf olmamam hasebiyle açıklama yapamıyorum... |
|
05-18-2008, 20:00 | #6 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|