Beyin Fırtınası Beyin Fırtınası yapıyoruz... Herkes içeri. |
Anketimiz: Size göre Mayis ayi icerisinde en mantıklı, en doğru, en sıradışı paylasimda bulunan, konulara cevap | |||
Lügat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 20.00% |
Asimov |
14 | 10.00% |
Demokrat(Mavera) |
27 | 19.29% |
Alemdar |
11 | 7.86% |
Black_Metal |
12 | 8.57% |
Murat Kurt |
9 | 6.43% |
_Yeniden_ |
8 | 5.71% |
Benide_Kapatın |
14 | 10.00% |
Ayşe_Berra |
9 | 6.43% |
Jonathan749 |
8 | 5.71% |
Katılımcı sayısı: 140. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#171 |
![]() Önce Ayetin Mealini yazayım ;
"Nerede olursaniz olun, sağlam kaleler içinde bulunsanız bile, ölüm size yetişecektir. Onlara bir iyilik gelirse: "Bu Allah'tandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa "Bu, senin tarafındandır" derler. De ki: "Hepsi Allah'tandır". Bunlara ne oluyor ki, hiçbir sözü anlamaya yanaşmıyorlar?" Nisa 78 Sonra senin yaptığın gibi düz mantıktan gidelim, Hayır ve Şerrin Allah'tan olmadığına inanan bir insan, kendisinde bir kudretin zuhur ettiğine iman eder ve Allah'a rağmen birşeyler yapabileceği düşüncesine kapılır. O nedenledir ki, " İmanın Şartları " arasında " Kader ve Kaza, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman edilir " Allah c.c. şeytana belli bir vize vermiştir, ama unutmamız gereken mevzu Şeytan ve Allah c.c. birer rakip değillerdir. Şeytan, Allah c.c. insanlara verdiği bir imtihandır sadece. Bundan korunma yollarınıda ortaya koymuştur Alemlerin Rabbi. O nedenle Ayeti Kerimede " Düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor " sözü geçmektedir. Yine bu ayetin ışığında, başa gelen belaların veyahutta hayırların nedenlerini araştırmak ve düşünmek yatıyor. İnsan bir beladan ders çıkarbiliyorsa, verilen mesajı almış demektir zaten. Yani İslamiyet bukadar insana hak tanırken, hala başka mantıklara yatmak ne anlama gelir bilemiyorum... VesseLam |
|
![]() |
![]() |
#172 |
![]() İşte orası senin verebileceğin bir hüküm değildir. O hükmün sahibi Allah'tır ( c.c.). Harama haram diye iman eden kişileri akılsız diye nitelemek yanlız Allah'ın ( c.c.) hükümlerine asi olanların işidir ;)
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
#173 | ||
![]() Alıntı:
gerisi diger soylemlerinden bir farkı yok extra bişi yazmaya gerek duymuyorum. Alıntı:
YAlçın beyi de birkaç kere okuduktan sonra umarım bir fayda sağlamış olurum ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#174 |
![]() Doğrunun insandan insana değişmediğini soylemek de büyük bir yanılgıdır.Evrensel bir ahlak yasasının varlığını da kabul etmiş oldunuz :D
|
|
![]() |
![]() |
#175 | |
![]() Alıntı:
Hakaret olsun diye de söylemedim gerçekten anladığımda yazarım. |
||
![]() |
![]() |
#176 |
![]() Benim kabul ettiğim tek şey, İslam Ahlakı taşıyan insanların beynindeki " Doğru ve Yanlış " ayrımıdır. İnsandan insana değişmez dememdeki maksatta budur. Kişi insan olabilmesi için İslamiyete iman etmelidir. Allah'a (c.c.) ve Peygamberine ( s.a.v.) iman etmeyen bir kişinin, başıboş bir hayvandan ne farkı vardır ? Bence yoktur. O nedenle söylediğimin arkasındayım.
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
#177 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#178 |
![]() Üstad Necip Fazıl'ın söylediği gibi;
Ben boğazı vapurlar geçiyorum, sen boğazın serin sularında boğulmayı kaderine layık görüyorsun. Müslüman olduğunu düşündüğüm için, söylediğim sözlerdi bunlar. Yoksa " Senin dinin sana, Benim dinim banadır " Kafirlere karşı oldukça merhametli ve anlayışlıyımdır. VesseLam |
|
![]() |
![]() |
#179 |
![]() oysaki söylediğin sözler bir müslümandan çok inançsıza gibiydi.Ayrıca kafirlere karşı merhametin ve anlayışın onları Hayvan diye niteleyip aşşağılamaksa bu çelişkideki hikmet acepp ne ola
|
|
![]() |
![]() |
#180 |
![]() Oyum hayırlı olsun inşallah
![]() |
|
![]() |
Konuyu Toplam 18 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 18 Misafir) | |
|
|