05-20-2008, 00:11 | #1 |
BİR KARIM OLSUN AMA...
BİR KARIM OLSUN AMA... Bir Karım Olsun Neden bir karım olsun istiyorum: Kendimi ve bakmakla yükümlü olduğum diğerlerini destekleyebilmek için. Çocuklarımıza da baksın,Onların doktor-dişçi randevularını ayarlasın, iyi beslenmelerini sağlasın, her zaman temiz ve bakımlı olmalarına dikkat etsin için, Çocuklarıma her zaman sevgi göstersin, iş ve internetten zaman ayıramayacağım için çocukları gezdirmesi,hasta olduklarında bakması,özel ilgi gerektiği zamanlarda ilgilenmesi için, Benim fiziksel ihtiyaçlarımı da karşılaması için, Evimi temiz tutup benim ve çocukların arkasından toplayıp düzeltmesi. Giysilerimi temiz ve ütülü, eşyalarımı da aradığım zaman bulabilmem için yerli yerinde olmasına özen göstermesi için, Yemek alışverişini ve pişireceği yemekleri iyi planlaması, yemekte bana ve çocuklara güler yüzlü davranması,yemekten sonra da bulaşıkları yıkaması için, Hasta olduğum zaman bana bakıp ilgi göstermesi için, Tatile gittiğimizde dinlenebilmem için çocukların beni rahatsız etmemelerini sağlaması için, Görevlerinden yakınmaması.Ancak çalışmalarımda karşılaştığım sorunları anlatmak istediğimde beni ilgiyle dinlemesi için, Sosyal hayatımın ıvır zıvırıyla ilgilenmesi için, Dışarı çıkacağımız zamanlarda çocukları hazırlaması ve ellerinden tutup gezdirmesi için, Arkadaşlarımı eve davet ettiğimde özel yemekler yapıp ikram etmesi,ancak ben ve arkadaşlarım ilgimizi çeken konularda konuşurken sözümüzü kesmemesi için, Çocukların beni intizam.de yi ziyaret ettiğimde rahatsız etmemeleri için onları erken yatırması için, Konuklarımızın küllükleri temiz mi, tabakları boşalmış mı, kahveleri tam istedikleri gibi mi? Bu gibi ayrıntılara özen göstermesi için, Özel gereksinimlerim konusunda da duyarlı davranması,İstediğim zaman tutkulu olması,tabii eğer havasında değilsem benden ilgi beklememesi için, Eğer bir rastlantı eseri şimdiki karımdan daha uygun biriyle karşılaşırsam, karımı yenisiyle değiştirme özgürlüğümün de olması için, Allah (c.c.)’ım!! Kim bir karısı olsun istemez ki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Evet erkekler; Hemen renkli rüyalara dalmayın… daha böyle bir kadın robot icat edilmedi… Eğer icat edilirse bir adette bana lütfen… Şu varki; Duygusal zeka olarak adlandırdığımız, karşı tarafı anlayabilme, algılayabilme ve aynı zamanda da kişinin kendi duygularını ifade edebilme becerisi çok önemlidir. Bir anlamda empati kurmayı da deneyimlemek gerekiyor Empati; bir kişinin diğer bir kişinin yerine bir an için geçerek, onun gibi hissetme ve onun gibi algılama becerisidir. Yani bir başkasının gözleriyle dünyaya bakmak ve bir başkasının duygularıyla bir an için yaşamaktır. Eşinin üzüldüğü her hangi bir olayı saçma bulan eş, eğer duygusal zekasını işin içine sokarsa, söz konusu olan üzüntünün hiç de saçma olmadığını farkeder. Kırıcı, yıpratıcı bir çok konuşmanın ve davranışın da bu şekilde önüne geçmesi mümkün olacaktır. Zaten bunun aksi düşüncesi müslümanım diyen erkeğe aykırı bir davranıştır alinti
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-20-2008, 00:28 | #2 |
BİR KARIM OLSUN AMA...
Einstein'nın Melina'ya direktifleri zihniyetinde.
Eyvallah.. |
|
05-20-2008, 01:03 | #3 |
BİR KARIM OLSUN AMA...
Ben teşekkür ederim arkadaşm...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|