AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-21-2008, 14:46   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Sigara yasağını eleştirdi 301'den yargılanacak

Tunceli'nin Pertek ilçesinde sigara yasağının uyuglaması hakkında konuşan 73 yaşındaki 53 yıllık tiryaki emekli öğretmen Hasan Erdoğan, 5 saat gözaltında tutuldu ve hakkında 301. maddeden dava açıldı.

Sigara yasağının ilk gününde, 53 yıllık bir tiryaki yasak hakkında konuşunca, 5 saat gözaltında kaldı ve hakkında 301. maddeden soruşturma açıldı.

Kamuya açık kapalı mekanlarda sigarasız dönemin ilk gününde, Tunceli'nin Pertek ilçesinde yasak hakkında konuşan 73 yaşındaki 53 yıllık tiryaki emekli öğretmen Hasan Erdoğan, soruşturmalık oldu.

Tiryaki Hasan Erdoğan, Pertek Kaymakamlığı'nda, Pertek Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun'un da bulunduğu ve sigara yasağının konuşulduğu sohbette söylediği, "Savcılar görevlerini yapmıyor" sözleri yüzünden 5 saat gözaltında kaldı ve hakkında 301. maddeden soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan sigara tiryakisi Hasan Erdoğan, '19 Mayıs Bayramı' kutlaması için Kaymakamlığa gittiğini belirterek, "Kaymakamlık'ta sigara ile ilgili sohbet vardı. 53 yıllık tiryaki olduğum için ben de konuştum. Sigara yasağının başlamasına en çok ben seviniyordum. Sigara paketleri üzerinde yazılı olan, 'Zehirlidir, zehir öldürür' konusunda, eğer sigara zehirliyorsa, cumhuriyet savcıları görevlerini yapsınlar. Diğer zehirli maddelerle ilgili olarak uğraştıkları gibi bu konuyla da uğraşınlar. Savcılar bu konuda görevlerini yapmıyorlar, dedim" ifadelerini kullandı.

Pertek Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun'un orada olduğunu, ancak herhangi bir tepki göstermediğini belirten Erdoğan, "Kaymakamlık'tan ayrıldım, kahvehaneye gittim. 5 dakika sonra polis gelerek beni karakola davet etti. Karakolda 5 saat kaldım. Olayla ilgili ifade verdim. Avukatım, hakkımda 301. maddeden soruşturma açıldığını söyledi" dedi.

Devletin vatandaşa karşı görev ve sorumlulukları olduğu gibi, vatandaşın da devlete karşı görev ve sorumluluklarının olduğunu, kendisinin bu sorumluluğu gereği savcıları göreve çağırdığını belirten Hasan Erdoğan, "73 yaşımdayım. Devlete o kadar hizmet ettim. Üzüldüm" şeklinde konuştu.
Haber Editör

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-21-2008, 14:47   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Bende düşündümde aslında, bu sigara yasağı iyi oldu :P ;)

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-21-2008, 14:48   #3
Kullanıcı Adı
anatolia
:o :D
anatolia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-21-2008, 14:49   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Protesto bölümündeki kampanya ile ilgili konu kapanmalı bir an önce :-X
Yoksa Mehmet kardeşin başı yanacak :-*
Alt 05-21-2008, 14:49   #5
Kullanıcı Adı
politikaci
evet hudaverdi haklısın
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-21-2008, 18:03   #6
Kullanıcı Adı
ethemkara1
yurduminsanı alışkanlıklarından vazgecmek istemez direnir ama zamanla iyikide olmuş der zaman her şeyin ilacı.ya sabır desinler.
ethemkara1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2008, 12:31   #7
Kullanıcı Adı
dilek
gülelimmi ağlayalalım mı :'( :
dilek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2008, 12:39   #8
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Yusuf abi ve sitenin iki Mehmet'ini şikayet edicem 8)

Ayrıca Tunahan'da tam içeri göndermelik yani

(:
Alt 05-22-2008, 12:41   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Emre beşiktaşta içersem bişey olur mu acaba :-X
Alt 05-22-2008, 12:42   #10
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Eğer Beşiktaş ve Taksim'De bu yasak uygulanmaya çalışılırsa Türkiye'de ki bütün cezaevleri tıkabasa dolar Mehmet (:

İç bence..Hatta benide alıştır :-X

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)