![]() |
#1 |
![]() Erdoğan Yargıtay ve Danıştay bildirilerine cevap vermemesinin AK Parti’ye oy vermiş 16.5 milyon seçmene ihanet anlamına geleceğini söyledi. ‘Herkes işine baksın’ diyen Başbakan ‘Laiklikten dönüş olamaz’ dedi
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu ve Danıştay’ın bildirilerini ilk kez partisinin Kadın Kolları Kongresi’nde değerlendirdi. Bildiriye imza atanları sert bir dille eleştiren Erdoğan, bildirileri yanıtsız bırakamayacaklarını söyledi. Erdoğan, ‘Kimse kusura bakmasın, hakkında kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa onu cevapsız bırakmak 16,5 milyon seçmenime ihanet olurdu’ dedi. 14 AĞUSTOS HATIRLATMASI ERDOĞAN AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Büyük Kongresi’nde ‘14 Ağustos 2001’de ne dedik, ‘Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz, gündüz gece’. Gideceğiz gündüz gece. Ne olursa olsun gideceğiz. Hedefe ulaşana dek gideceğiz’ diye konuştu. Meselenin laiklik, farklı yaşam tarzları, başı açık kapalı olmak, içki içip içmemek olmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi: ‘Bu ülkede bu milletin arasında yaşam farklılıkları daima olmuştur. Aynı apartmanda, aynı ailede bu farklı tercihleri yaşayarak geldik. Emin olun bundan sonda da olacak. Soruyorum hangi hakla birbirimizin yaşam biçimine, tercih özgürlüğüne müdahale edebiliriz? Bizim böyle bir derdimiz olmadı bundan sonra olması mümkün değil. Peki mesele nedir? Türkiye’nin gerçek bir demokrasi ülkesi olup olmayacağı meselesidir.’ DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDILAR TÜRKİYE’NİN iç dinamikleriyle bu tartışmaları geride bırakacağını anlatan Erdoğan bu süreçte yaşanan gerilimlerin demokratikleşmenin sancıları olarak görülmesini istedi. Başbakan şunları söyledi: ‘Gönül isterdi ki yargı şunu çok iyi tespit etsin: Benim görev alanım bellidir. Bunun dışına çıkmamalıydım... Hakkında kapatma davası açılmış bir partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa onu cevapsız bırakmak 16.5 milyon seçmenime ihanet olurdu. Onu cevapsız bırakamazdım. Çünkü Yargıtay Başkanlar Kurulu böyle bir açıklamayı ne Anayasa’dan ne de kanunlardan aldığı yetkiyle değil, durumdan vazife çıkarmak suretiyle yapmıştır. Böyle bir olamaz. Bizler 16.5 milyonun oy verdiği ak parti olarak burada suskun kalırsak sessiz yığınların sesi olarak değil biz de sessiz yığın olarak kalırdık.’ Komünist konuklar... AK Parti Kadın Kolları Kongresi’ne, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Genel Müdürü Bao Chujian ile Küba Komünist Partisi Temsilcisi Regla Fernandez Gonzalez başta olmak üzere, çeşitli ülkelerdeki sol partilerin kadın milletvekili ve yöneticileri katıldı. Kongrede, salonda bulunan partililer, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunurken, Erdoğan, gösterilere el sallayarak cevap verdi. Kongre salonunda, Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. 81 ili temsilen 81 kızdan oluşan trampetçi grubu, ‘Seninleyiz her zaman Recep Tayip Erdoğan’, ‘Kadın erkek 70 milyon tek yürek’ şeklinde slogan attılar. Halksız halk partisi BAZI çevrelerin milli iradeye yönelik vurgularından rahatsız olduklarını belirten Erdoğan, ‘Cumhursuz bir cumhuriyet olur mu, halksız bir halkçılık olur mu? Adınız istediğiniz kadar Cumhuriyet Halk Partisi olsun, hiçbir işe yaramaz’ ifadelerini kullandı. Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylara ilişkin CHP’nin, kendisi hakkında verdiği gensoru önergesine dikkat çektiği konuşmasında, MHP’nin de gensoru konusunda CHP’nin yanında yer almasını eleştirdi. Erdoğan, ‘MHP’nin onların yanında yer almasına üzüldüm’ dedi. CHP’nin hiçbir zaman iktidar olamayacağını, bu nedenle de başka yollara başvurduğunu ifade eden Erdoğan, ‘Boşuna çırpınma o yollarla da gelemeyeceksin’ diye konuştu. Herkes işini yapsın müdahale etmesin HERKESİN işini yapmasını, birbirinin alanına müdahale etmemesini isteyen Erdoğan, ‘Anayasa’nın 138. maddesine atıfta bulunurken ne yazık ki kendileri 138. maddeyi çiğniyorlar. Hukuk, kimin söylediğine göre olmaz. Eğer Tayyip Erdoğan söylerse tu kaka, filanca söylerse alkış. AK Parti söylerse tu kaka CHP söylerse alkış. Baykal ahiretten hadisler okur, yürür. Tayyip Erdoğan ‘bunların gözleri var görmezler’ diyor suç gayyasına koy’ diye konuştu. ‘Bütün vatandaşlarımdan razıyım’ diyen Erdoğan kapatma davasındaki tavrı nedeniyle dünyadan CHP’ye gelen eleştirileri hatırlattı ‘Dünyaya konuşma yasağı mı koyalım sayın Baykal’ dedi. Aklı selimin gereği neyse o istikamette adım atar BAŞBAKAN Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ardından yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi için yapılan uzlaşma çağrılarına ilişkin, ‘Yaşanmamış süreci değerlendirmem doğru olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, öyle zannediyorum ki, aklı selimin gereği neyse o istikamette herhalde adım atacaktır’ diye konuştu. star
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|