AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-26-2008, 15:11   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Hisarcıklıoğlu:Herkes kendi konuşsun
Hisarcıklıoğlu: Herkes kendi alanında konuşsun

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümet ve yargı arasındaki gerginliğin ekonomiye zarar verdiğini belirterek, "Huzursuzluktan ekonomi kötü etkileniyor. Herkes kendi alanında görüş bildirmelidir" dedi.

İş dünyasından, yargı kurumlarıyla hükümet arasındaki gerginliğin artırılmaması çağrısı geldi. TOBB, "Bu kavga Türkiye'ye fayda getirmez" uyarısında bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Borsası hizmet binası açılış töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanılan gergin sürecin Anayasal kurumlar arasında olması gereken ahengi bozmaya yönelik bir hal almasının üzüntüyle karşılandığını ifade etti. Parlamenter demokrasinin kuvvetler ayrılığı prensibine dayandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin görev ve sorumluluklarının Anayasada açıkça tarif edildiğini vurguladı.

TOBB Başkanı, kurumlar arası işleyişin bozulmasının devleti zaafa uğratacağı, bu nedenle yasama, yürütme ve yargı organlarının görev ve yetkilerini Anayasanın kendilerine çizdiği sınırlar dahilinde kullanmaları ve birbirlerinin yetki alanlarına girmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Gerginlikten ekonominin olumsuz etkilendiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Huzurun olmadığı yerde ticaret olmaz. Huzur olacakki tüccar sanayici önünü görsün: Gerginlikten ekonomi kötü etkilenir. Herkesin Anayasa çerçevesinde alanı bellidir: Herkes alanının içinde faaliyet göstermelidir. Gerginlikten herkesin kaçınmazı lazım."

"AKTİF SİYASETE GİRMEYECEĞİM"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, siyasete gireceği şeklindeki söylentileri de yalanladı. TOBB başkanlığını yürütürken aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Ben TOBB başkanıyım. 2009'a kadar da bu görevi sürdüreceğim. 2009'dan sonra bir dönemde daha seçilme hakkım var. Eğer seçilirsem aynı görevi sürdüreceğim. Bu görevde olduğum sürece aktif siyaseti düşünmem mümkün değil. Bu görevim bittiğinde işimin başına döneceğim. (Ak Parti kapatılırsa yerine kurulacak partide liderlik) Bunların hepsi varsayım. Varsayımlarla bişeyler konuşulmaz. TOBB'u hiçbir siyasi partinin arka veya ön bahçesi yapmayacağım' söz verdim. O doğrultuda devam ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYSERİ TİCARET BORSASI YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI
Kayseri Ticaret Borsası (KTB), Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış öncesi konuşan KTB Başkanı Şaban Ünlü, 43 yıl önce küçük bir odada kurulan borsanın artan ticaret hacmi ve büyüyen şehir ekonomisi sonucu oluşan gereksinimle yeni binaya taşındığını belirtti.

Habervaktim


 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım