AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 05-26-2008, 18:50   #1
Kullanıcı Adı
sümeyra
Standart MANEVÎ YOLCULUK..

MANEVÎ YOLCULUK

Yaklaşık 15 asır öncesine götürmek istiyorum sizleri. Allah Resulü’nün Mekke’den Medine’ye Yolculuğu’ndan. Peygamber Efendimiz(S.A.V.)in Mekke’den Medine’ye hicreti kendisinin 53.doğum yıldönümüne rastlamaktadır. Peygamberliğinin 13.yılında yapılan Hicret ile Mekke Dönemi geçici olarak kapanmış; Medine devri başlamıştır.

Hicretin dini olduğu kadar siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik tesirleri de büyüktür. Hz. Peygamber’in Hicreti Hz. Ömer’in Hilafeti zamanında yeni yılbaşı olarak kabul edilmiş ve günümüze kadar da kullanılagelmiştir. Hicret ile bütün Müslümanlar putperestlerin baskı, işkence, hakaret ve eziyetlerinden kurtulmuş ve büyük İslam İnkılâbı başlamıştır. İslam Dini dünyanın her yerine yayılmaya başlamış ve Şihanşumul bir din olduğunu bütün dünyaya duyurmuştur.

Önce Mekkeliler Medine’ye hicret etmiş geride sadece Hz. Ebu Bekir, Hz.li ve Hz. Peygamber Efendimiz(s.A.V.) kalmıştı. Pegamberimiz(A.S.)hicret hazırlığı yapan Hz. Ebu Bekir’e: _Sabreyle bana da izin verileceğini umuyorum, birlikte hicret ederiz buyurmuştur. Hz.Ebu Bekir _Anam babam sana feda olsun demiş ve iki tane deve satın almıştır.

Müşrikler kendi aralarında toplanarak Hz.Peygambar’in(S.A.V.) vücudunu ortadan kaldırılması kararına vardılar. Müşriklerin başkomutanı, akıl hocaları, en zenginleri aynı zamanda Allah Resulünün amcası Ebu Cehil(cehaletin babası) her kabilede bir cengâverin toplanarak bu işi beraberce yapmalarını teklif etti. Böylece Peygamberi kimin öldürdüğü belli olmayacak dolayısı ile kan davası diye bir şey olmayacaktı. Bu fikir kabul edildi ve her kabileden birer yiğit seçilerek hazırlığa başladılar.

Bu arada Allah(C.C.)peygamberini yalnız bırakırmı? Cebrail(A.S.) durumu Peygamber Efendimize haber verdi. Ve İsrâ Suresi 80.âyeti okumasını söyledi.”Ey Rabbim Beni girmemi takdir ettiğin yere gönül rahatlığı ve huzur içinde koy. Çıkacağım yerden gönül rahatlığı ve selametle çıkar. Sen bana katından yardımcı bir güç ver.”

Peygamber Efendimiz(S.A.V.)İmam Ali’ye(K.V.) Ya Ali bana hicret emri verildi. Medine’ye gideceğim. Ben de olan emanetleri sana bırakayım, sahiplerine ver, bu gece benim yeşil hırkama bürün yat sakın korkma sana hiçbir zarar gelmez. Sonra gelip bana Medine’de kavuş, dedi. Hz.Ali de öyle yaptı.

Hz. Peygamber(S.A.V.) evinden Yasin Süresinin ilk on ayetini okuyarak çıktı, yerden bir avuç toprak alarak o toprağa üfleyerek evini kuşatanların üzerlerine serperek aralarından geçerek çıktı gitti. Kâfirler sabaha karşı Hz. Peygamberin yatağında Hz. Ali’yi görünce şaşkına döndüler. Hz. Ali’yi esir aldılar daha sonra Ebu Leheb’in emriyle serbest bıraktılar. Sonra Muhammed’i getirene 100 deve bahşiş koydular.

Nihayet iki Allah dostu Sevr Mağarasın vardıklarında Hz. Ebu Bekir mağaraya önden girip delikleri gömleği ile kapattı; ancak bir tane delik kalmış onu da ayağı ile kapatma yolunu seçmiştir. Bu arada Allah Resulü(S.A.V.)Hz. Ebu Bekir’in o deliği kapattığı dizi üzerinde uyumuştu. Enteresandır; biraz sonra Hz. Ebu Bekir’in gözyaşı ile uyanıvermiştir. Allah Resulü bu gözyaşlarının sebebini sorunca: Ya Rasulullah ayağımı kapattığım delikten ayağımı yılan ısırdı deyince Allah Resulü(S.A.V.) ayağını çekmesini söyleyip yılana neden bunu yaptığını sorunca yılan dile gelerek Ya Rasulullah bu adam seni görmemi engelliyor mecburen böyle yapmak mecburiyetinde kaldım cevabını vermiştir.

Yine: O iki sevgili mağaraya girince Allahın emri ile mağaranın kapısının önünde bir ağaç belirdi, Bir örümcek gelip mağaranın kapısına ağ gerdi. Bir ak güvercin de gelip örümcek ağı ile ağaç arasına bir yuva yapıp yumurta bıraktı. Neden. Bu sayede mağaranın kapısına kadar gelenler orada kimsenin olmadığı kanaatine vararak geri dönmek zorunda kaldılar.

Müşrikler mağaranın kapısına kadar gelmişler Hz. Ebu Bekir yine ağlamaya başlamış; ancak Allahın Rasülünün”korkma Allah(C.C.)bizimle beraberdir, üçüncüleri Allah olan iki kişiyi sen ne zannediyorsun”sözleri ile teselli bulmuştur. Peygamber. A.V.)mağaradan ayrıldıktan sonra Mekke’ye dönüp –Ey Mekke vallahi sen Allah’ın yarattığı yerlerin en hayırlısı ve O’nun için en sevgili olanısın. Eğer kavmim beni senden çıkarmasa idi senden asla ayrılmazdım. Buyurdu. Yüce Allah(c.c.)O’nu şu âyeti Kerime ile teselli etti “Resulüm Kur’ân’ı sana farz kılan Allah elbette seni dönülecek yere(Mekke’ye) döndürecektir. Onlara de ki Rabbim hidâyetle geleni de açık bir sapıklık içinde olanı da çok iyi bilir(Kasas Suresi Ayet 85) Günler süren çileli ve meşakkatli yolculuktan sonra peygamber(S.A.V.) Medine’ye yaklaşmıştı. Bu arada Hz. Ali de emanetleri sahiplerine vermiş Rasûlullaha yetişmişti.

Evet değerli okuyucular görünüşte basit ama içerisinde birçok hikmetler ve mucizeler dolu olan bu mânevi yolculuk böylece son bulmuş İslam Cihanşumul bir din olma yolunda ilk adımlarını atmaya başlamıştır.

Elbette Hicret olayı bunlarla sınırlı değil; ancak buraya bu kadar yazılabiliyor. Peygamberler Tarihi’ni özellikle Siyer’i Nebîyi okunması gerektiği kanaatindeyim.

KAYNAKLAR
1-Kurân-ı Kerim Meâli
2-Altıparmak-Peygamberler Tarihi
3-Cünet Suâvî-İki Cihan Güneşi Peygamberimiz

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-26-2008, 19:56   #2
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Kutlu yolculuğu tahayyülende olsa; İnsanlığın İftihar tablosu (s.a.v ) ile birlikte olma şerefini bizlere yaşatan, diğergam bir yol arkadaşı, kadim bir dostu ile renk katıcı bir nitelik kazanan mubarek yolda birliktelik bizlere şeref verdi.

O anı yaşadık, yaşamamıza vesile olanlardan Hakk c.c. Razı Olsun ... +1
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-26-2008, 20:41   #3
Kullanıcı Adı
sümeyra
Amin cümlemizden

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)