![]() |
#1 |
![]() ![]() orcun demir...............burda, yalcin korkmaz..........burda, fatih sultan mehmet ...? ? ? .... bu yoklama kagidini bugun galata koprusunden denizin saclarina biraktim, bir balikcinin gulumsiyerek kuregiyle kurtardigi tek isimdi fatih sultan mehmet. istanbulun sokaklarida, cafe onlerine, siniflarina cig kahkaha atarak bosluga dusenlerin mekanlarina, gazetelerin gunluk fallarini ogrenmek icin lime kime eden, akli sarisinlarin ve fikri kararmislarin, takildigi yerlere seni arayarak girdim bugun. yoktun fatih... konser salonlarindan yozlugun nakaratlariyla ayrilan, seni hayat bilgisi kitaplarinda birkez gordukten sonra bir daha hic hatirlamayan, COK MODERN GENCLIGIN ICINDEN ISTIFA ETTIM BUGUN!!! TEK BASIMAYIM .... icimde kucuk bir atliyla, kalbine siyah batirilmis bir bankin uzerinde, sensizligi seyrediyorum. teneke kutulara tekme atan ozgur kizlara, eve pederleri uyuduktan sonra donen erkeklere, modernligi kohnelikle karistiran tenha kafalara, aci aci gulumseyerek bakiyorum. mahalle aralarinda yakisikli ogullarinin gencliklerine beyhude methiyeler dizen babalardan, kaldirimlara oturup kizlarin kadife sesiyle ovunen annelerden pembe kompozisyonlar dinleyerek kiriliyor kalemimin kalbi ve sana karsi mahcup olmus bir kagidin uzerine dusuyor utangac harflerimin adimlari. otobus duraklarinda saati soran yasli adamlara kulaklarina taktiklari tipalari isaret ederek cevap vermeyen, merhamet iskeleti gencligin icindeyim ve disari cikmak istiyorum fatih, DISARI CIKMAK ISTIYORUM... sinav oncesi oyali yazmalar takarak turbe onlerinde test cozenlerden, butun siklari dogru cevaplanmis hurafe problemlerinden, dedeleri gelince odayi terk edenlerden, vitrinde gordugu sahteligin aynisini alamadigi icin depresyona giren genclikten, asitli iceceklerin yaninda estetik coplugune donmus hamburgerler yiyerek, ekmegin ve zeytinin oldugu masaya beyin bukenlerden, 3-5 populer kitap okuyarak ustat diye cagrilmayi bekleyen entellektuelligi musambaya donusturenlerden, HEPSINDEN DISARI CIKMAK ISTIYORUM FATIH!!! sen, surlarin saclarini kiliciyla tarayan, seytanin kasvetine kalbinden tekbir oklarini cikarip saplayan, atlilarin senin alnindaki secde izini takip ederek ilk hucumda nefsin kalesini yiktigi fatih. bugun cebimden cikardigim kursun kalemimi, uykudan kaldirdim. vakit cesedlerinin icinde bulmaca cozmekten bikmis kalemim sana, senin gibi uyandi VE HIC BU KADAR DUSUNCELI YAKALAMAMISTIM KENDIMI, hic bu kadar ayakta bekletmemistim kalemimin damarlarini, kilicinin degdigi yerlere kalemimle dokunacagim hic aklima gelmemisti ve senin biraktigin istanbulla fethettigin istanbul arasindaki 1453 farkla icimi dokecegim aklima gelmemisti. gomleginin kan lekesi degmis asaletine karsi, gomleklerini konser salonlarinda yirtan, tekbir getirmekten yorulmus yakut sesine karsi hit olmus parcalarla ucuzlugun tezahuratini yapan cirtlak kalabaliklardan sana yazmanin mahcubiyetiyle, BU GENCLİKTEN UZAKLASIYORUM ... SEN YINEDE BIZI VE ISTANBUL' U BIRAKTIGIN GIBI HATIRLA, CENNETTE FETHEDILECEK YERLER SENI BEKLIYOR.... "istanbulu feth eden komutan ne güzel komutan istanbulu feth eden asker ne güzel asker" Hz. Muhammed ( S.A.V. )
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() gomleginin kan lekesi degmis asaletine karsi, gomleklerini konser salonlarinda yirtan, tekbir getirmekten yorulmus yakut sesine karsi hit olmus parcalarla ucuzlugun tezahuratini yapan cirtlak kalabaliklardan sana yazmanin mahcubiyetiyle, BU GENCLİKTEN UZAKLASIYORUM ...
:'( :'( :'( çok değrli bir payalşımdı gölge gözlerim dolarak okudum emeğine sağlık + :-* ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yorum için teşekkürler ALLAH razı olsun kelebek hanımefendi ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Şimdiki halimizi görüyordur sanırım Allah'ın katında olduğu için ne kadar mutluysa şu anki halimizi gördüğü zaman da bir o kadar üzgündür
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|