![]() |
#1 |
![]() Amerika’da İslam dini Latinler arasında hızla yayılırken, İslam’a geçenlerin en büyük sorununun bu durumu ailelerine kabul ettirememeleri olduğu belirtiliyor.
Müslümanlığa geçen Latino asıllı kadınlar, İslam’ın kendilerine saygınlık kazandırdığını ve bu yüzden bu dini seçtiklerini ifade ederken, Müslüman olduktan sonra başörtüsü giyen kadınların aileleriyle sorunlar yaşadığı kaydediliyor. DIŞ GÖRÜNÜŞ VE FİZİKİ GÜZELLİK İSLAM’A YÖNELTTİ Gazeteci Pilar Conci’nin bildirdiğine göre, Brezilya’nın Sao Paulo kentinden Amerika’ya gelen Beatriz Kehdy, yaşadığı kültürde insanların dış görünüşe ve fiziki güzelliğe önem verdiğini ve bunun kişisel değerlerine aykırı olduğunu düşündüğü için İslam’ı seçerek Müslüman oldu. ‘Başörtüsü giydiğimde, kendimi daha çok saygın hissediyorum. Benimle konuşan insanlar da bana saygı gösteriyor’ diyen 27 yaşında ve aynı zamanda bir mimar olan Kehdy, dört yıl önce Müslüman olduğunu ve daha geçen yıla kadar ailesinin bu durumu bilmediğini belirtti. ‘BAŞÖRTÜSÜ GİYMEZSEN OLMAZ MI?’ Kehdy, “Başörtüsü giydiğimde bir problemle karşılaştım. Babam, Brezilya’da halkın arasında başörtüsü takmamam gerektiğini söyledi” dedi. Şikago’daki Amerikan Müslüman Konseyi’nin bildirdiğine göre, Amerika’da İslam’a geçmiş 200 binden fazla Müslüman bulunurken, Müslüman olan Latinlerin yüzde 60’ını kadınlar oluşturuyor. LATİN KADINLARI NEDEN MÜSLÜMAN OLUYOR? İslam’a giren Latin kadınların bazıları, Müslüman biriyle evlendikleri için din değiştirirken, çoğu da Hıristiyanlık’taki üçlü inancın kendilerine mantıksız geldiğini düşündükleri için İslam’ı seçiyor. New York Camii Müezzini Saad Jallah, bazı kadınların günah çıkarma hadisesinde bir papaza itirafta bulunmayı rahatsız verici bulduğunu ve bunun kendileri ile Allah arasındaki direk bağlantıyı ortadan kaldırdığını düşündüklerini söyledi. GÜVENLİK VE DÜZENLİ HAYAT İHTİYACI İSLAM’A YÖNELTTİ Müslüman olduktan sonra Leyla ismini alan Dominik Cumhuriyeti kökenli Mayeline Turbides İslam’a geçiş serüvenini ilginç bir şekilde anlattı: “Eskiden çok fazla içki içerdim. 500 defa sarhoş olmuşumdur. Ancak bu durum bana hiç mantıklı gelmiyordu. Ben kurallar istiyordum. İslam, bana nasıl düzenli bir yaşam süreceğimi gösterdi. Şimdi kendimi daha fazla güvende hissediyorum. Daha önceleri sokaklarda erkekler bana laf atıyordu ancak şimdi kimse bir şey demiyor” dedi. AİLEM BAŞÖRTÜME İTİRAZ ETTİ Bir diğer Latin Müslüman olan 23 yaşındaki Ekvadorlu Yuri Lara ise İslam’ın kadına çok önem verdiğini söylüyor. “Bizler Kuran’da birçok haklara sahibiz” derken, 32 yaşındaki Porto Rikolu Demaris Tapanes ise Müslüman olduktan sonra başörtüsü giymeye başladığını ancak ailesinin “Neden başörtüsü takmak zorundasın’ diyerek bu duruma itiraz ettiğini kaydetti. Tapanes, “Kardeşlerimden biri bana ‘başörtüsü giymemelisin. Çünkü 11 Eylül’den sonra insanlar Müslümanlardan nefret etti’ diyerek bana karşı çıktı” ifadelerini kullandı. KOCAM MÜSLÜMAN OLDU, ŞİMDİ SİNİRLENMİYOR Henüz İslam’a geçmemiş ancak Müslüman olmayı düşünen Estela Ramon isimli kadının kocasının Müslüman olmasıyla ilgili söyledikleri ise dikkat çekici.: “Meksika asıllı olan kocam Müslüman olduğunda ona ‘sen deli misin’ dedim. Çünkü daha önceleri kocam çok içki içerdi ve çok çabuk sinirlenirdi. Ama Müslüman olduktan sonra daha sorumlu davranmaya başladı ve artık içki de içmiyor. Ben henüz Müslüman olmadım ama Allah ne zaman izin verirse, ben de o zaman Müslüman olmayı düşünüyorum.” (habervaktim.com – Dış Haberler)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah hidayet verdi mi oluyor iste
Allah razi olsun ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Böyle şeylerin olması çok sevindirici. Müslüman olanların İslam'ı seçme nedenleri de çok anlamlı. Mesela bir tanesi günah çıkarmak için papaza itiraflarda bulunmaktan rahatsız olduğunu söylemiş.
Ne diyelim inşallah sayıları artar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() rabbim tüm insanlarım islam nuru ile aydınlanmasını nasip etsin inşallah
|
|
![]() |
![]() |
![]() |