05-31-2008, 09:57 | #1 |
Din Kültürü Dersini İmamlar Verecek!
İngiltere’de Gordon Brown Hükümeti, ‘radikallikle’ mücadele için, devlet okullarında imamların eğitim vermesini kararlaştırdı.
MÜSLÜMANLARIN ENTEGRASYONU AMAÇLANIYOR Gelecek hafta açıklanması beklenen planla, İngiltere doğumlu imamlar okullarda İslam ve Kuran konusunda dersler vermesi amaçlanıyor. Okullardan Sorumlu Bakan Ed Balls, çocukları ‘radikallikten’ uzak tutmak amacıyla bu planı uygulayacaklarını belirterek, planla birlikte Müslümanların entegrasyonunun daha kolaylaşacağını ifade etti. EĞİTİM, EN ETKİLİ YÖNTEM Geçtiğimiz ay benzer bir öneriyle kamuoyunun karşısına çıkan Ulusal Öğretmenler Konfederasyonu, muhafazakar kesimlerden eleştiri almış ve imamların okullarda ders vermesinin ‘radikallerin’ işini kolaylaştıracağı iddia edilmişti. Konfederasyonun önerisini dikkate alan hükümet, İngiltere’de doğmuş ve büyümüş imamların vereceği derslerle toplumun evrensel değerler etrafında birbirlerinin değerlerine saygı göstereceğini düşünüyor. Hükümet, ‘radikal’ unsurlarla mücadele için eğitimi en etkili mücadele yöntemi olarak görüyor. (Habervaktim)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-31-2008, 10:33 | #2 |
İngiltere'yi bilmem ama burada imam girmesine son nefesime kadar karşı çıkarım..Babası alevi biri olarak söylüyorum ki alevi vatandaşların dışlanmasına gidecketir o ki devletin zaten alevi açılımında sorunları varsa tehdide döner...
|
|
05-31-2008, 10:45 | #3 |
Din kültürü dersleri zorunlu olmasın. Ama derslere de imamlar girsin.
|
|
05-31-2008, 13:07 | #4 |
Tabi din dersleri zorunlu olmasın,milli güvenlik derslerine giren komutanlar Allah Kitap demeyip sövsün,bunun üstüne 'atatürk insan üstü varlık' desinler (insan üstü 'varlık').'Allahsız kitapsız bir gençlik için el ele' kampanyası başlatalım arkadaşlar ne dersiniz ?
Hepinize geçmiş olsun :-* |
|
05-31-2008, 13:10 | #5 |
Mehmet'e katılıyorum...
Bunca yanlışın arasında gençler zaten dini öğrenmeyi gençlik heycanıyla öğrenmek istemez başka yöne kayarlar ve gerçekleri gördüklerinde zaman geçmiş olur.. Din dersi zorunlu olmalı... :-* |
|
05-31-2008, 13:13 | #6 |
Bende din dersi zorunlu olsun derim ama imamlar değil öğretmenler girmeli....
|
|
05-31-2008, 13:17 | #7 |
Dini ogretmen ne kadar ogretebilir ki Imam daha iyi biliyor sonucta :-*
|
|
05-31-2008, 13:20 | #8 | |
Alıntı:
:o İmamların dersler girmesiyle alevilerin dışlanmasının ne alkası var anlayamadım dışlayan bir İmam mı gördünüz? Alevilerin yanlış olan birsürü inancı var bu yanlışlara hayır diyen bir İmamı ima ediyorsanız ortada dışlama yok Keşke bizim ülkamizde de Din konusunda ehil olan kişiler derse girse, biz İmamlardan geçtik Din öğretmenlerine kadro verseler kafi bizim için. Elin adamı yapıyor işte, işi ahline vermiş. Halbu ki bu Bizim dusturumuz olması lazım. |
||
05-31-2008, 13:20 | #9 |
Milli güvenlik dersine bir öğretmen değilde bir rütbeli komutan yani işi bilen birisi nasıl giriyorsa din dersinede bir öğretmen değil imam girmeli ki ders dah iyi öğrenilsin değil mi bacım :-* Yoksa rütmeli komutanları tekmelememiz lazım :-*
|
|
05-31-2008, 13:37 | #10 |
Din eğitim ehil kimseler tarafından verilmeli ... Eğitim verecek kimseler de Türkiyede imamlar olmayacaktır. Neden mi ? Laiklik kavramı sorgulanır bir ülkenin, Anayasasında böyle bir ibare var ise İmamı oraya sokamazsınız ... Sokarım derseniz o da sizi bağlar.
Okula askerin girmesi de bence ideolojiktir. Bir o kadar da yanlıştır. Bir asker aldığı eğitim tarzı ve de eğitim metodaları ile bir öğretmen olamaz. Pedagoji görmeyen zihinler İnsan psikoljisini anlayamaz. Görüş entegrasonu Türkiye de okullarda zaten var. Bunu da en iyi yapanlar askerler. Askerin de okula girmesi demek ki; anayasal bir suç ... ;) Dini eğitim bence Öğretmenlere bırakılmalı, AB sürecinde Dini eğitim tablosu zaten yeniden şekllenmeye gebe görünüyor. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|