06-02-2008, 22:39 | #1 |
Warcraft dota
DOTA = defance of the ancient Oyundan bahsedeyim: -Öncelikle Dota çoğunluğun bildiği gibi BASE KURMALI(yani bina yapıp asker çıkarmalı bi oyun) değil!!!(age of gibi değil yani) -Dotada sadece bir karakter kontrol ediyorsun(HERO dediğimiz) -Dotada iki takım var :SENTİNEL ve SCOURGE -En fazla 5v5 oynanabiliyor -Herkes hazır olduktan sonra başlar.Oyun başladıktan sonra kimse giremez. -Dota haritası sağ üst köşeden sol alt köşeye bir köşegenle ayırılırsa simetrik bir haritadır.Bi ratafında sentineller bi tarafta scourgeler bulunur. -Harita senitnel base inden scourge basine uzanan 3 koridordan ve bu koridorlar arası geçişlerden oluşur. -Bu koridorların başlangıcınde yani base çıkışında 1 koridor boyunca da 2 tane kule bulunur her takım için. -Ve iki takım için standart süre başına standart adet kimsebib kontrol etmediği,yapay zekalı vasıfsız askerler çıkar.(CREEP) -Yani oyunun gidişatını HEROlar belirler.İki tarafın da amacı koridorlardaki kuleleri yıkıp base ulaşmak ve baseiçindeki kuleleri de yıktıktan sonra ANABİNA yı yıkıp oyunu kazanmaktır. -Herolar etraflarında düşman creep ya da hero öldükçe experience point kazanıp belli ex.pointle Level atlarlar(25e kadar) -Her heronun 4 tane spelli yani özelliği vardır ve her özelliğin de 4 leveli vardır.Hero her level atladığında bu özelliklerden birini açabilir ya da kademesini yükseltebilir. -Herolar creep öldürerek ve kule yıkarak kazandıkları altınla çeşitli özelliklerini geliştirecek aletler alabilirler.Bu alet-i hırdavatlara İTEM diyoruz. -Her hero 6 adet item alabilir -ve Dotanın en güzel özelliği bazı itemların birleştirilebilir olmasıdır.Birleştirilerek daha güçlü itemlara dönüştürülebilmesi -yani karakterin büyülerini iyi kullanıp doğru itemlarla onu güçlendirmek ve doğru zamanda doğru yerde doğru şeyler yapmak oyunun esastır. Simdi oynayan akgenclikten kimse varmı aceba
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-02-2008, 22:49 | #2 |
Warcraft dota
Dota'ya pek alışamadım ama 6 senelik WC geçmişim var. :P
Bir ara online takılıyodum ama bıraktım. |
|
06-02-2008, 22:51 | #3 | |
Warcraft dota
Alıntı:
|
||
06-02-2008, 23:01 | #4 |
Warcraft dota
Çok stres yaptırıyor.Çok şiddetli bi ultima-online geçmişim olduğu için bende etkisi yüksek oluyo.
Daha çok eğlenceli türleri oynardım.Tower defans, hero arena, footman gibi... |
|
06-02-2008, 23:07 | #5 | |
Warcraft dota
Alıntı:
|
||
06-02-2008, 23:10 | #6 |
Warcraft dota
yahu bırakın bunları klan savaşlarına gelin arkadaşlar hep beraber takılırız ;)
|
|
06-02-2008, 23:13 | #7 | |
Warcraft dota
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|