![]() |
#1 |
![]() Bugun kim oldugun, dunku tercihlerinin sonucudur.
Yarin kim olacagin,Bugun ki kararlarinin sonucu olacaktir." YAŞAM VE ÖLÇÜ "Ensemin orsunde bir demir balyoz Kapandim yataga son care diye Bir kanli safakta bana cil horoz Yepyeni bir dunya etti hediye..." N.F.K Yeni bir dunyaya ne kadar cok ihtiyacimiz var. Yeni umutlara vuslat duyabilmek. Yeni bir seyler uretebilmek. Gecmise sunger cekip gelecege sevgiyle bakabilmek. Yeniden asIk olabilmek. Yeniden yorumlayabilmek kavramlari ve kavgalari. Cocuklarimiza ozledikleri, acilarin ve savaslarinin kirli yuzu olan savaslardan uzak bir dunyayi birakabilmek icin... "Dun oldu, bu gun can veriyor, yarin henuz dogmadi. Zamanin kiymetini bilin. Omru bos isler pesinde harcamayin. Sohretten sakinin. Insanlar bu gun over; yarin soverler. Olcunuz Allah Rizasi olsun. Şükredin; butun azalarinizla sukrederek, gercek sukredenlerden olun. Sadece dille şükreden kimsenin şükrü az olur. Gözün şükrü, bir hayir gordugu zaman ibret almak, şer gördugu zaman örtmektir. Kulağin şükrü, bir hayir işitirse onu ezberlemek, şer işitirse onu unutmaktir. Ellerin şükrü harama uzanmamaktir. Midenin şükrü helal yemek; ayaklarin şükrü harama gitmemektir. Kim boyle yaparsa gercek şükredenlerden olur. Öfkelenmeyin. Öfke ve şehvet insani küfre götürür. Kisi gazabini yenmedikce takva sahibi olamaz. Sabredin. Sabir guzeldir. Susmak sabirdandir. Makamlarin en yuksegi fakirlige sabretmektir. Dünya ve ahiret rahatiniz icin kötü ahlak sahipleriyle gorusmeyin. Ey Muminler! Nefsinizin kolesi olmayin." (Bisri Hafi) Diyerek, zamanin degerini kavrayabilmek. "Hic kimse beni kendisinden nefret ettirecek kadar kucuk dusuremez. Davam cok buyuk, nefrete vaktim yok." (l.Jones) mantigini teblig anlayisimiza oturtabilmek. Fertlerle ugrasmadan, genel ve kutsal olan argumanlarda birlesebilmek. "Oyle buyuk bos laflar vardir ki, icinde koca bir millet esirdir." ( S.Iel) "Kisinin dininin guzelligi; anlamsiz, bos seyleri terk etmesindedir."(Hadis) diyerek anlamsiz, sacma sapan, bos tartismalardan uzak durabilmek. "Birlik, her kuvvetin ustunde bir kuvvettir." (H.E.Benna) fermanini ayrilik tohumlariyla gezenlerin yuzlerine haykirabilmek. "Kivilcim ufleme sanati, fazla ufurursen sondurur, az uflersen yanmaz." (Daryal) ilkesiyle, insanlara yonelirken, pedagojik ve psIkolojik mantik cercevesinde hareket edebilmek icin... "Her gulen bir gun aglar, bakmayin gulenlere Ne mutlu bu dunyada olmeden olenlere." (M.Hilmi Yildirim) O kutlu bulusma aninin hasretiyle yanip tutusabilmek. "Olum hayatin bitis cizgisi olsa da, bir sonraki hayatin baslangicidir" mujdesine baglanabilmek. "Sonum ne olur?" diye yasarken bir sogut yapragi gibi titreyebilmek. "Hic guzel olmasaydi, olur muydu peygamber." diyerek olume hazirlanabilmek. "O once size hayat veren, sonra sizi oldurecek, daha sonra sizi yine diriltecek olandir. Hakikat sudur ki insan cok nankordur." Nankorluk yapmadan gercek kurtulusa yonelebilmek. "De ki: Benim namazim, ibadetlerim, hayatim ve olumum alemlerin Rabbi olan Allah icindir." diyerek, gercek nefes alip verme, gercek yasama nedeninin kat-i kurallarini; "Ben insanlari ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattim." Ilahi fermaniyla cerceveleyerek, hayat denilen duygunun, nelere ve nasil dayandirilmasi gerektigini, kor vicdanlara, inatci nefislere ve anlamayan beyinlere ince ince ama yuksek ses tonuyla kavratabilmek icin.. "Ati(gelecek)yi karanlik gorup azmi birakmak Alcakca bir olum varsa eminim budur ancak. (M.A.Ersoy) Amaclari ve araclari iyi tesbit etmek. "Zifiri karanlikta ak sutun icindeki ak kili gorebilecek" ferasette gencler yetistirmek. Surda acilan gedigin tuglalarini birer birer eksiltmek icin plan ve projeler yapmak. "Bir milletin, baskasini kendine tercih etme ruhu ve kardesinin kusurlarini affetme ahlaki kuvvetlenir de, birbirini sevmeye, birlikte yasama derecesine varirsa; boyle bir millete elbette boluculer giremeyecek, dusmanlar saldiramayacaktir." ( H.E.Benna) aksiyonunu gonullere ulastirabilmek. "Inaniyorsaniz ustunsunuz." dusturuna yapisarak haksizlik karsisinda "dilsiz seytan" olmamak. "Kimse, guler yuzlu insan kadar cok cicek toplayamaz" prensibiyle hareket ederek tum gonullere; gercek sevgiyi, hakiki yasama gayesini, nasil yaratildigimizi ve nereye gidecegimizi, en onemlisi bu dunyada ne yapmamiz gerektiginin muhasebesini yapabilecek insanlar yetistirmek. "Uzak mesafelere ulasmak, yakin mesafeleri asmakla mumkundur." (Gazali) calisma sistemiyle engelleri bir bir ortadan kaldirmak. "Mumin uzerine gunes dogdurmaz gunesin uzerine dogar." (Hadis) diyerek, yururlukte bulunan her seye kendinden bir parca eklemek. Korkmadan, yilmadan, bikmadan, usanmadan calismak ve ilerlemek... "Korkma dusmandan ki, ates olsa yandirmaz seni Mustakim ol, Hz. Allah utandirmaz seni." (M.A.Ersoy)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu ölçü yolumuzda Işık olsun inşallah ...
İçtima-i hayatımıza ufuk olan paylaşım için minnet olsun ...(+) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|